Έχει φτάσει η στιγμή που η ΑΕΚ έχει ανάγκη και τον (καλό) Φερνάντες
i

Πάολο Φερνάντες/©intime

Έχει φτάσει η στιγμή που η ΑΕΚ έχει ανάγκη και τον (καλό) Φερνάντες

Κώστας Τσίλης 09:55 - 08.04.2023 / Ανανεώθηκε: 10:00 - 08.04.2023

Μπορεί ο Φερνάντες να μην έχει προσφέρει τα αναμενόμενα μέχρι τώρα στην ΑΕΚ λόγω κυρίως των τραυματισμών, αλλά τώρα είναι η στιγμή που ο Αλμέιδα τον χρειάζεται

Η αλήθεια είναι πως μέχρι στιγμής ούτε η ΑΕΚ έχει πάρει από τον Πάολο Φερνάντες όσα προσδοκούσε όταν τον έκλεινε τον Σεπτέμβρη για να πάρει τον περασμένο Γενάρη, ούτε ο ίδιος ο Ισπανός έχει προσφέρει όσα θα ήθελε. 

Οι αιτίες βρίσκονται κυρίως στους τραυματισμούς που πήγαν πίσω τον ποδοσφαιριστή. Όμως ο Φερνάντες παραμένει ένας πολύ ποιοτικός ποδοσφαιριστής. Έχει πλέον επιστρέψει δυνατός και τώρα είναι και η στιγμή που ο Ματίας Αλμέιδα τον χρειάζεται περισσότερο.

Ο Αργεντινός τεχνικός ξέρει καλά τι μπορεί να κάνει στο γήπεδο ο Ισπανός μεσοεπιθετικός και τι μπορεί να δώσει στην ομάδα. Εξ ου άλλωστε και είχε ανάψει αμέσως το πράσινο φως για την απόκτηση του, τον περασμένο Σεπτέμβρη, με την προοπτική να τον έχει στα πλάνα του από τον Γενάρη. 

Και προφανώς και στοίχισε ακόμα και στον σχεδιασμό του Αλμέιδα, το γεγονός πως επί της ουσίας, λόγω των τραυματισμών, δεν μπόρεσε να πάρει τις βοήθειες που περίμενε από τον Φερνάντες. Ωστόσο τώρα είναι η στιγμή που προσδοκά πράγματα από τον Ισπανό. 

Οι μικρές λεπτομέρειες ενός πολύ μεγάλου (και του πιο ιστορικού) ταξιδιού της ΑΕΚ
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

09:20 - 07.04.2023

Οι μικρές λεπτομέρειες ενός πολύ μεγάλου (και του πιο ιστορικού) ταξιδιού της ΑΕΚ

Συμπληρώνονται σήμερα 24 χρόνια από το φιλικό ειρήνης της ΑΕΚ με την Παρτιζαν στο εμπόλεμο Βελιγράδι και το Sportal φωτίζει σημαντικές μικρές λεπτομέρειες, ενός πολύ μεγάλου ταξιδιού.

Τα παιχνίδια που έχει η ΑΕΚ είναι και συνεχόμενα και απαιτητικά. Και γενικώς ο Αλμέιδα θα χρειαστεί όσο το δυνατόν περισσότερες αξιόπιστες λύσεις. Όμως ειδικά μετά τον τραυματισμό του Νορντίν Άμραμπατ, ο Αργεντινός τεχνικός θα ποντάρει πολύ στην παρουσία του Φερνάντες, προκειμένου να μην μείνει ως μοναδική λύση ο Νίκλας Ελίασον

Ήδη ο Σουηδός ακραίος έχει παίξει ένα σχεδόν ολόκληρο 90άλεπτο στον Βόλο, ενώ αύριο απέναντι στον Άρη θα ξεκινήσει πάλι στην βασική ενδεκάδα. Ο Αλμέιδα περιμένει από τον Φερνάντες να δώσει αξιόπιστες λύσεις και ερχόμενος από τον πάγκο, αλλά ακόμα και ξεκινώντας στο βασικό σχήμα. 

Ένα μικρό δείγμα απ' όσα μπορεί να κάνει ο Ισπανός μεσοεπιθετικός, έδωσε κυρίως στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και στην εντυπωσιακό προσωπική ενέργεια που οδήγησε στο κερδισμένο πέναλτι στις καθυστερήσεις. 

Τέτοιου είδους προσωπικές ενέργειες είναι το μεγάλο όπλο του Φερνάντες, αυτές έλειψαν από την ΑΕΚ όταν τραυματίστηκε, αυτές θα χρειαστεί τώρα να βάλει στο γήπεδο, είτε ως αλλαγή, είτε ως βασικός, προκειμένου να βοηθήσει στα κρίσιμα ματς. 

Με τον Αλμέιδα να έχει στείλει το μήνυμα στον Ισπανό μεσοεπιθετικό πως τον πιστεύει και πως περιμένει πολλά απ' αυτόν, σ' αυτό το κομβικό σημείο που έχει φτάσει η σεζόν.