Γιόνσον: «Για την ΑΕΚ κάθε παιχνίδι είναι ένας τελικός»
i

Γενς Γιόνσον/©intime

Γιόνσον: «Για την ΑΕΚ κάθε παιχνίδι είναι ένας τελικός»

Κώστας Τσίλης 19:19 - 07.04.2023

Το 9Χ9 για την ΑΕΚ πλέον σε πρωτάθλημα και κύπελλο, δίνει σίγουρα το... νταμπλ, γι αυτό και όπως τόνισε ο Γιόνσον κάθε παιχνίδι που έρχεται είναι ένας τελικός

Πρακτικά και… μαθηματικά, η ΑΕΚ έχει μπροστά της επτά ματς για πρωτάθλημα και ένα συν ένα για το κύπελλο, που αν τα κερδίσει όλα, θα κατακτήσει το νταμπλ. Επομένως στην Ένωση είναι πλέον απολύτως συνειδητοποιημένοι, πως κάθε ματς είναι ένας τελικός. Αυτή είναι η προσέγγιση που έκανε ο Γενς Γιόνσον, μιλώντας στην κάμερα της Cosmotesport.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Δανού μέσου της ΑΕΚ

«Το ματς στον Βόλο, ήταν ένα παιχνίδι που είχε τα πάνω του και τα κάτω του. Ο Βόλος δεν είχε μεγάλες ευκαιρίες, αλλά του δόθηκαν οι προϋποθέσεις και αυτό δεν ήταν καλό για εμάς. Οπότε, χρειαζόμαστε περισσότερο έλεγχο, ειδικά όταν είμαστε μπροστά στο σκορ με 1-0, χρειάζεται περισσότερος έλεγχος. Να είμαστε έτοιμοι, στο τέλος, να «σκοτώνουμε» το παιχνίδι.

Αλμέιδα: «Αυτό που λέω και τώρα στους παίκτες μου, είναι το ίδιο από την πρώτη μέρα»
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

19:10 - 07.04.2023

Αλμέιδα: «Αυτό που λέω και τώρα στους παίκτες μου, είναι το ίδιο από την πρώτη μέρα»

Το γεγονός πως η ΑΕΚ έχει μπει στην τελική ευθεία για την μάχη του νταμπλ, δεν αλλάζει καθόλου την προσέγγιση που έχει ο Αλμέιδα σ' αυτά που ζητάει και περιμένει από τους παίκτες του

- Για το πώς αντιμετωπίζουν οι παίκτες της ΑΕΚ τα Play offs.

«Νιώθω ότι οι παίκτες και ο προπονητής είμαστε καλοί στο να παίρνουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Κάθε ματς είναι «τελικός», δεν βλέπουμε πέντε παιχνίδια μπροστά, δεν σκεφτόμαστε τα προηγούμενα πέντε παιχνίδια. Επικεντρώνουμε τη σκέψη μας στο αμέσως επόμενο παιχνίδι, τώρα έχουμε τον Άρη. Φυσικά, απολαμβάνουμε τους τρεις βαθμούς με τον Βόλο, όμως τώρα έχουμε τον Άρη και αυτό είναι το σημαντικό».

- Για την αίσθηση του να αποτελεί μέρος των φετινών Playoffs.

«Είναι ωραίο. Φυσικά, γι’ αυτό γίνεσαι ποδοσφαιριστής, για να παίζεις μεγάλα παιχνίδια στο υψηλότερο επίπεδο. Νιώθω ότι στην Ελλάδα υπάρχουν τέσσερις – πέντε ομάδες υψηλού επιπέδου και είναι καλό. Είναι όμορφο για τη διοργάνωση, για το άθλημα και για το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου. Είναι ωραίο».

- Για το δύσκολο παιχνίδι απέναντι στον Άρη.

«Όπως είπατε, είναι ένα δύσκολο ματς. Τα έχουν πάει καλά και πρόσφατα στα Playoffs και όλες οι ομάδες υποφέρουν απέναντί τους. Όπως είπα και πριν, θα πρέπει να τους δείξουμε τον ίδιο σεβασμό με τον Παναθηναϊκό, τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ. Γιατί μπορεί εύκολα να υποφέρουμε απέναντί τους. Οπότε θα πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση».