Άνετα η Σίτι με μπροστάρη Φόντεν, έκαψε τις «αλεπούδες» η Μπλάκμπερν (vids)

Μάντσεστερ Σίτι

i

Photo by Manchester City FC/Manchester City FC via Getty Images

Άνετα η Σίτι με μπροστάρη Φόντεν, έκαψε τις «αλεπούδες» η Μπλάκμπερν (vids)

Δημήτρης Χούπης 00:02 - 01.03.2023 / Ανανεώθηκε: 00:17 - 01.03.2023

Εύκολο ήταν το έργο της Μάντσεστερ Σίτι κόντρα στην Μπρίστολ, με τους «πολίτες» να επικρατούν 3-0, έχοντας σε εξαιρετική βραδιά τον Φιλ Φόντεν. Την πρόκριση στους «8» του FA Cup πήρε και η Μπλάκμπερν, η οποία... σόκαρε τη Λέστερ (1-2).

Δίχως να ιδρώσει η Μάντσεστερ Σίτι πανηγύρισε την εκτός έδρας νίκη επί της Μπρίστολ Σίτι με 3-0 και εξασφάλισε την παρουσία της στα προημιτελικά του FA Cup.

Ο Φιλ Φόντεν... έκλεψε την παράσταση, καθώς άνοιξε το σκορ μόλις στο 7ο λεπτό με πλασέ έπειτα από ασίστ του Μαχρέζ, ενώ στο 74' χτύπησε ξανά από το ύψος του πέναλτι, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στα δίχτυα. Το... κερασάκι στην τούρτα το έβαλε ο Ντε Μπρόινε, που διαμόρφωσε το τελικό 3-0 στο 81'.

Την έκπληξη την έκανε η Μπλάκμπερν Ρόβερς, η οποία επικράτησε εκτός έδρας 2-1 της Λέστερ και την έστειλε σπίτι της, παίρνοντας εκείνη το εισιτήριο για τους «8» του Κυπέλλου Αγγλίας.

Ο Ντόλαν άνοιξε το σκορ στο 33' και ο Σμόντικς διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας της Championship στο 52'. Ο Ιχενάτσο μείωσε στο 67’, όμως οι «αλεπούδες» παρά την προσπάθεια δεν κατάφεραν να βρουν άλλο τέρμα.

Τέλος, η Μπράιτον νίκησε με 1-0 τη Στόουκ μέσα στην έδρα της χάρη σε γκολ του Ίβαν Φέργκιουσον (30'), ενώ η Φούλαμ ξεπέρασε το εμπόδιο της Λιντς (2-0), με τους Παλίνια (21’) και Σόλομον (56') να βρίσκουν δίχτυα.