Άνοιξε ο δρόμος στον ΟΦΗ για την εκμετάλλευση των εκτάσεων του Σκαφιδαρά
i

©intime

Άνοιξε ο δρόμος στον ΟΦΗ για την εκμετάλλευση των εκτάσεων του Σκαφιδαρά

Sportal newsroom 23:44 - 10.04.2023

Ο ΟΦΗ πλέον θα μπορεί ν’ αξιοποιήσει την έκταση στον Σκαφιδαρά για να μεγαλώσει τις αθλητικές του εγκαταστάσεις.

Ιστορική μέρα για τον ΟΦΗ.

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου έγινε ομόφωνα αποδεκτή η εισήγηση της δημοτικής αρχής για την αξιοποίηση των εκτάσεων στον Σκαφιδαρά.

Μοναδική ένσταση από την Λαϊκή Συσπείρωση η οποία ψήφισε «παρών». Έτσι, ανοίγει ο δρόμος για την ανάπτυξη αθλητικών εγκαταστάσεων με ελάχιστο χρόνο εκμετάλλευσης τα 30 χρόνια. Στην προκειμένη περίπτωση από τον ΟΦΗ.

Ο αντιδήμαρχος δημοτικής περιουσίας του Δήμου Ηρακλείου Μανώλης Βασιλάκης ενημέρωσε το δημοτικό συμβούλιο για τα τρία οικόπεδα στον Σκαφιδαρά. «Υπάρχει ενδιαφέρον από τον ΟΦΗ για το ένα από τα τρία οικόπεδα για να επενδύσει στην περιοχή. Υπάρχει πραγματικά καθυστέρηση, αλλά όχι κωλυσιεργία. Όλοι θέλαμε εξαρχής να προχωρήσει γρήγορα η υπόθεση και να μην υπάρχει καμία καθυστέρηση. Σήμερα καλούμαστε να ψηφίσουμε την μακροχρόνια μίσθωση των ακινήτων στον Σκαφιδαρά και την δημιουργία τριμελούς επιτροπής που θα αξιολογήσει τις προσφορές»

Ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Γιαλυτάκης τόνισε: «Είμαστε σύμφωνοι υπέρ της κάθε επένδυσης, αλλά υπάρχουν κάποιες ερωτήσεις όπως η χρονική διάρκεια της εκμίσθωσης. Για να μην υπάρχουν σκιές γύρω από ένα ιστορικό σωματείο για την καταπατημένη έκταση θελουμε ενημέρωση για αυτήν την έκταση».

Ο Βασιλάκης τότε απάντησε: «Εξαιρέθηκε η έκταση από την δημοπράτηση, ώστε να διευκολύνουμε τους υποψήφιους επενδυτές και να δημοπρατηθούν μόνο τα καθαρά κομμάτια των οικοπέδων προκειμένου να μην υπάρχει κανένα πρόβλημα».

Για τον ΟΦΗ, λοιπόν, ανοίγει ο δρόμος για να βελτιώσει και να μεγαλώσει το αθλητικό του κέντρο, κάτι που επιθυμούσε από την πρώτη στιγμή ο μεγαλομέτοχος Μιχάλης Μπούσης.