Ανακοίνωσε τον Κάργα η Ανόρθωση

Γιάννης Κάργας

i

©Anorthosis Famagusta Fc

Ανακοίνωσε τον Κάργα η Ανόρθωση

Κώστας Τσιακλής 12:48 - 08.07.2023 / Ανανεώθηκε: 12:48 - 08.07.2023

Η Ανόρθωση ανακοίνωσε την απόκτηση του Γιάννη Κάργα, ο οποίος είχε αποχωρήσει ως ελεύθερος από τον ΠΑΟΚ. Ο Έλληνας κεντρικός αμυντικός υπέγραψε συμβόλαιο τριών ετών.

Παίκτης της Ανόρθωσης με κάθε επισημότητα είναι ο Γιάννης Κάργας. Η κυπριακή ομάδα ανακοίνωσε την απόκτηση του Έλληνα στόπερ, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο τριετούς διάρκειας.

Αυτή ήταν μια αναμενόμενη εξέλιξη αφού η Ανόρθωση πίεζε για τη μεταγραφή του Κάργα και έτσι ο ΠΑΟΚ τον άφησε να αποχωρήσει ως ελεύθερος, λύνοντας το συμβόλαιο του. Στο «δικέφαλο του Βορρά» ο 29χρονος βρισκόταν για ένα χρόνο ενώ στο παρελθόν αγωνίστηκε επίσης σε Καβάλα, Φωστήρα, Παναχαϊκή, Πλατανιά, Πανιώνιο και ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Κάργας έχει και διεθνή εμπειρία από την παρουσία του σε Μπρεστ και Λέφσκι Σόφιας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ανόρθωσης:

«Η Ανόρθωσις Αμμοχώστου ανακοινώνει την έναρξη συνεργασίας της με τον ποδοσφαιριστή Γιάννη Κάργα. Η συνεργασία έχει διάρκεια μέχρι το Καλοκαίρι του 2026. O ποδοσφαιριστής επέλεξε να αγωνίζεται με το Νο6.

Καλωσορίζουμε τον ποδοσφαιριστή στην ομάδα μας και του ευχόμαστε κάθε επιτυχία με το «Φοίνικα» στο στήθος.

Βιογραφικό

Ο Γιάννης γεννήθηκε στις 9/12/1994 στο Κιλκίς και ξεκίνησε την καριέρα του από την Καβάλα με την οποία έγινε επαγγελματίας το 2011. Ακολούθησε μια καριέρα στα ελληνικά γήπεδα με τις φανέλες των Φωστήρα, Παναχαϊκή, Πλατανιά, Πανιωνίου προτού το 2018 δοκιμάσει στο εξωτερικό με την Ντινάμο Μπρεστ. Επέστρεψε για τον ΠΑΣ το Γενάρη του 2019 και έξι μήνες μετά αποχώρησε και πάλι για τη Λέφσκι Σόφιας όπου έμεινε ένα χρόνο. Το 2020 γύρισε στον ΠΑΣ και μετά από μια γεμάτη διετία πήρε μεταγραφή για τον ΠΑΟΚ όπου αγωνίστηκε την περίοδο 2022-23. Μετρά 94 συμμετοχές στην Σούπερλιγκ Ελλάδας με έξι γκολ».

Υπενθυμίζουμε και την ανακοίνωση του ΠΑΟΚ, με την οποία έγινε γνωστή η λύση του συμβολαίου του Γιάννη Κάργα: «Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει την παραχώρηση του Γιάννη Κάργα στην Ανόρθωση με ελεύθερη μεταγραφή. Ευχόμαστε στον ποδοσφαιριστή καλή συνέχεια στην καριέρα του».