Ανέλαβε την κ-21 της Γαλλίας ο Ανρί

Τιερί Ανρί

i

© prtscr

Ανέλαβε την κ-21 της Γαλλίας ο Ανρί

Κώστας Τσιακλής 17:20 - 22.08.2023 / Ανανεώθηκε: 17:20 - 22.08.2023

Ο Τιερί Ανρί είναι ο νέος προπονητής της κ-21 της Γαλλίας. Ο θρυλικός Γάλλος θα έχει την ευθύνη της ομάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 αλλά και στο EURO του 2025, αν και εφόσον προκριθεί.

Ο Τιερί Ανρί βρήκε τον επόμενο σταθμό στη καριέρα του και επιστρέφει άμεσα στους πάγκους. Ο θρυλικός Γάλλος θα αναλάβει τα ηνία της Εθνικής Γαλλίας κάτω των 21 ετών και θα έχει την ευθύνη της ομάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 αλλά και στο Euro του 2025. 

Τη Δευτέρα (24/08) λοιπόν η Εθνική Γαλλίας κάτω των 21 ετών ανακοίνωσε τον Τιερί Ανρί ως το νέο της προπονητή. Ο 46χρονος θα διαδεχθεί τον Σιλβέν Ριπόλ που δεν μπόρεσε να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της ομάδας. Ο Γάλλος ήταν προπονητής στην ομάδα από τον Μάιο του 2017 ωστόσο δεν κατάφερε να οδηγήσει την πατρίδα του πέραν των ημιτελικών σε κάποια διοργάνωση. Τελευταία του αποτυχία ήταν στο περασμένο Euro όταν και αποκλείστηκε στα προημιτελικά από την Ουκρανία.

Ο Ανρί υπέγραψε συμβόλαιο δύο χρόνων και θα έχει την ευθύνη της ομάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 ενώ θα κληθεί να οδηγήσει τη Γαλλία και στο EURO του 2025. Στα προκριματικά της συγκεκριμένης διοργάνωσης θα αντιμετωπίσει τις Σλοβενία, Βοσνία, Κύπρο και Αυστρία. Το ντεμπούτο του στον πάγκο των νεαρών «τρικολόρ» θα γίνει εκτός απροόπτου στις 7 Σεπτεμβρίου στο φιλικό με τη Δανία που θα διεξαχθεί στη Νάνσυ. Τέσσερις ημέρες αργότερα θα ταξιδέψει στη Σλοβενία στην πρεμιέρα των προκριματικών του EURO. 

Σκέφτεται την επανάσταση η Ομοσπονδία της Ολλανδίας: Γυναίκα η υποψήφια διάδοχος του Κούμαν για την εθνική!
REST OF THE WORLD

15:31 - 22.08.2023

Σκέφτεται την επανάσταση η Ομοσπονδία της Ολλανδίας: Γυναίκα η υποψήφια διάδοχος του Κούμαν για την εθνική!

Όπως αναφέρει η Telegraph η προπονήτρια της Εθνικής Αγγλίας γυναικών, Σαρίνα Βίγκμαν είναι στη λίστα της Ολλανδικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου για την αντικατάσταση του Ρόναλντ Κούμαν.

Στο παρελθόν ο Ανρί είχε διοριστεί προπονητής στις ακαδημίες της Άρσεναλ ενώ ήταν δύο φορές βοηθός στην Εθνική Βελγίου. Επίσης ήταν πρώτος προπονητής σε Μονακό και Μόντρεαλ χωρίς όμως να έχει και ιδιαίτερη επιτυχία. Στο «πριγκιπάτο» σε 20 αναμετρήσεις μέτρησε μόλις πέντε νίκες ενώ είχε επίσης τέσσερις ισοπαλίες και 11 ήττες. Στην ομάδα της Αμερικής είχε απολογισμό εννέα νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και 16 ήττες σε 29 αγώνες.