Το ιστορικό ρεκόρ του Βιεϊρίνια και η... πρωτιά του Κώστα Χαλκιά

Αντελίνο Βιεϊρίνια

i

© Intime

Το ιστορικό ρεκόρ του Βιεϊρίνια και η... πρωτιά του Κώστα Χαλκιά

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 12:01 - 23.08.2023 / Ανανεώθηκε: 12:04 - 23.08.2023

Με τη συμμετοχή του στην αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Αστέρα Τρίπολης για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος, ο Αντελίνο Βιεϊρίνια κατέγραψε ακόμη ένα ιστορικό ρεκόρ.

Μπορεί να μην πέτυχε κάποιο γκολ ή ασίστ, ωστόσο η αναμέτρηση ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Αστέρα Τρίπολης αποτέλεσε ξεχωριστή για τον Αντελίνο Βιεϊρίνια. Συγκεκριμένα, η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου υποδέχτηκε τους Αρκάδες στην Τούμπα (3-0), στο πλαίσιο της πρεμιέρας της Stoiximan Super League για τη σεζόν 2023-24.

Ο Ρουμάνος τεχνικός έδωσε φανέλα βασικού στον Βιεϊρίνια μετά από αρκετό χρονικό διάστημα, με τον Πορτογάλο αρχηγό να καταγράφει ακόμη ένα ιστορικό ρεκόρ με αυτήν τη συμμετοχή. Πιο αναλυτικά, σε ηλικία 37 ετών, 6 μηνών και 26 ημερών, ο αριστερός οπισθοφύλακας έγινε ο δεύτερος γηραιότερος ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται με τη φανέλα του «Δικεφάλου του Βορρά», προσπερνώντας τον Γιώργο Κούδα.

Πλέον, επόμενος στόχος για τον αρχηγό των «ασπρόμαυρων» είναι να ξεπεράσει τον Κώστα Χαλκιά στη σχετική λίστα και να βρεθεί πρώτος, κάτι που μπορεί να πραγματοποιηθεί τον προσεχή Ιανουάριο. Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί πως εάν αγωνιστεί σε επτά παιχνίδια ακόμα, θα φτάσει τις 311 συμμετοχές και θα ξεπεράσει, στην σχετική λίστα , τον θρύλο του ΠΑΟΚ Νέτο Γκουερίνο.

Ο Πορτογάλος παίκτης αποτελεί τον ηγέτη του ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια, ενώ επίσης είναι και ο άνθρωπος που σήκωσε το πολυπόθητο πρωτάθλημα της σεζόν 2018-19, μετά από 34 χρόνια αναμονής. Αρχικά, στην Ελλάδα έφτασε το καλοκαίρι του 2008 όντας δανεικός από την Πόρτο, ενώ το επόμενο καλοκαίρι μονιμοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Το 2012 έφυγε από τους «ασπρόμαυρους» για λογαριασμό της Βόλφσμπουργκ, με μία μεταγραφή που κόστισε τέσσερα εκατομμύρια ευρώ, όμως πέντε χρόνια αργότερα επέστρεψε στην ομάδα της καρδιάς του, για τη δεύτερη θητεία του στην Ελλάδα. Με τη φανέλα του ΠΑΟΚ συνολικά έχει μετρήσει 304 συμμετοχές, με απολογισμό 49 γκολ και 43 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις.

Κάποια σπουδαία γκολ σε τελικούς και σε μεγάλες ευρωπαϊκές βραδιές για τον ΠΑΟΚ, η προσωπικότητα στις κρίσιμες στιγμές και η συγκινητική αποθέωση στη φιέστα όταν και αγωνίστηκε στα τελευταία λεπτά με κομμένο χιαστό, έχουν αποτυπωθεί στην μνήμη των φίλων των «ασπρόμαυρων», οι οποίοι στα μάτια του Βιεϊρίνια είδαν τον ηγέτη της σύγχρονης εποχής.