Ζήλεψαν την Ελλάδα και οι Βέλγοι: Απαγόρευση μετακινήσεων στο ντέρμπι της Άντερλεχτ με τη Σταντάρ Λιέγης έως το 2025

Ζήλεψαν την Ελλάδα και οι Βέλγοι: Απαγόρευση μετακινήσεων στο ντέρμπι της Άντερλεχτ με τη Σταντάρ Λιέγης έως το 2025

Γιώργος Σακελλαρίου 18:32 - 11.12.2023 / Ανανεώθηκε: 18:39 - 11.12.2023

Τα συχνά επεισόδια στα ντέρμπι της Άντερλεχτ με τη Σταντάρ Λιέγης οδήγησαν τις αρχές σε απαγόρευση μετακινήσεων.

Η Άντερλεχτ και η Σταντάρ Λιέγης καλούνται να παίξουν τα μεταξύ τους ντέρμπι χωρίς την παρουσία φιλοξενούμενων οπαδών μέχρι το 2025!

Η απόφαση ελήφθη, εξαιτίας των πολλών επεισοδίων τους τελευταίους μήνες, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι δύο κορυφαίοι σύλλογοι του βελγικού πρωταθλήματος.

«Τα τελευταία έξι χρόνια, το Clasico έχει διακοπεί τέσσερις φορές», εξήγησαν οι δύο σύλλογοι, που υπόκεινται τακτικά σε κυρώσεις από τη βελγική ομοσπονδία (RBFA). Δύο φορές ο αγώνας δεν συνεχίστηκε.

Την περασμένη Πέμπτη, ο αγώνας Κυπέλλου μεταξύ των δύο συλλόγων (2-0 για την Άντερλεχτ) διεκόπη γι’ αρκετή ώρα.

«Αυτό που θα έπρεπε να ήταν μια από τις σπουδαίες στιγμές του βελγικού ποδοσφαίρου έχει αποδειχθεί συχνά απογοήτευση για τους λάτρεις του αθλήματος τα τελευταία χρόνια», ανέφεραν οι δύο σύλλογοι, γνωρίζοντας ότι τιμωρούν ταυτόχρονα εκείνους με τις «καλότερες προθέσεις».

Παρά τα περίπλοκα μέτρα ασφαλείας, το “Clasico” κατέληξε σε βίαιες συγκρούσεις και σημαντικές υλικές ζημιές», εξήγησαν οι διοικήσεις των Βρυξελλών και της Λιέγης που «θέλουν να στείλουν ένα ισχυρό μήνυμα: η βία δεν έχει θέση μέσα και γύρω από ένα γήπεδο ποδοσφαίρου».

Μετά τα επεισόδια της Πέμπτης, η βελγική ομοσπονδία είναι πιθανό να επιβάλλει κυρώσεις στους δύο συλλόγους, οι οποίοι και οι δύο κινδυνεύουν με αγώνες κεκλεισμένων των θυρών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των συλλόγων: «Τα τελευταία έξι χρόνια, το Clasico μεταξύ RSCA και Standard έχει διακοπεί τέσσερις φορές.

Στις 29/11/2017 διακόπηκε προσωρινά ο αγώνας Κυπέλλου Βελγίου RSCA - Standard. Στις 12/04/2019, ο αγώνας πλέι οφ RSCA - Standard διακόπηκε οριστικά.

Στις 23/10/2022 διακόπηκε για άλλη μια φορά οριστικά ο αγώνας πρωταθλήματος Standard - RSCA και την περασμένη Πέμπτη διακόπηκε προσωρινά ο αγώνας κυπέλλου RSCA - Standard.

Αυτό που θα έπρεπε να ήταν ένα από τα κυριότερα σημεία του βελγικού ποδοσφαίρου έχει συχνά αποδειχθεί απογοήτευση για τους φιλάθλους τα τελευταία χρόνια.

Παρά τα περίπλοκα μέτρα ασφαλείας, το Clasico έληξε με βίαιες συγκρούσεις και σημαντικές υλικές ζημιές. Το Clasico, το οποίο για την πλειοψηφία των οπαδών βασίζεται σε μια υγιή αντιπαλότητα, έχει κλιμακωθεί τέσσερις φορές τα τελευταία έξι χρόνια λόγω μιας μικρής ομάδας οπαδών και από τις δύο πλευρές.

Ως εκ τούτου, οι δύο σύλλογοι συμφώνησαν σε μια περίοδο προβληματισμού.

Τουλάχιστον μέχρι το τέλος της σεζόν 2024-2025, κανένας φιλοξενούμενος φίλαθλος δεν θα επιτρέπεται να παρακολουθήσει αγώνες μεταξύ Standard και RSC Anderlecht.

Οριστικό: Χωρίς κόσμο τα Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός και ΑΕΚ - Άρης για το Κύπελλο

Οριστικό: Χωρίς κόσμο τα Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός και ΑΕΚ - Άρης για το Κύπελλο

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, διευκρίνισε πως και τα ματς του Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα στα οποία τα Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός και ΑΕΚ - Άρης για το Κύπελλο θα διεξαχθούν χωρίς θεατές.

Και οι δύο σύλλογοι λυπούνται βαθιά για αυτήν την απόφαση και γνωρίζουν ότι θα επηρεάσει επίσης μερικούς από τους πιο καλοπροαίρετους και πιστούς οπαδούς, αλλά θέλουν να στείλουν ένα ισχυρό μήνυμα ότι η βία δεν έχει θέση μέσα και γύρω από ένα γήπεδο ποδοσφαίρου.

Αυτή η απόφαση έχει κοινοποιηθεί στην Pro League και στην RBFA».