Αντίπαλοι ΑΕΚ: Οι γαλλικές Αρχές απαγόρευσαν τη μετακίνηση των οπαδών του Άγιαξ στη Μασσαλία
i

©intime

Αντίπαλοι ΑΕΚ: Οι γαλλικές Αρχές απαγόρευσαν τη μετακίνηση των οπαδών του Άγιαξ στη Μασσαλία

Δημήτρης Χούπης 14:45 - 18.11.2023 / Ανανεώθηκε: 14:51 - 18.11.2023

Χωρίς τον κόσμο του θα παίξει ο Άγιαξ κόντρα στη Μαρσέιγ, αφού οι γαλλικές Αρχές, σύμφωνα με ολλανδικά Μέσα, απαγόρευσαν τη μετακίνηση των οπαδών του Αίαντα.

Χωρίς τον κόσμο του ενδέχεται να παίξει ο Άγιαξ κόντρα στη Μαρσέιγ για την πέμπτη αγωνιστική του Europa League. Όπως αναφέρει το Voetbalprimeur ο λόγος για την απουσία των φίλων του Αίαντα στη Γαλλία είναι οι τοπικές Αρχές, οι οποίες απαγόρευσαν τη μετακίνηση φιλάθλων.

Τη Δευτέρα (13/11) η ολλανδική ομάδα έλαβε μία επιστολή, στην οποία δεν γινόταν ξεκάθαρο το αν θα έχει κόσμο ή όχι στη Μασσαλία. Οι γαλλικές Αρχές ωστόσο απαγόρευσαν την παρουσία οπαδών στο Velodrome, παρόλο που οι οπαδοί της Μαρσέιγ είχαν ταξιδέψει κανονικά στο Άμστερνταμ στο προηγούμενο μεταξύ τους παιχνίδι. 

Ο λόγος προφανώς της απόφαση αυτής είναι ο φόβος επεισοδίων. Αφού έναν μήνα πριν οι οπαδοί των Μασσαλών είχαν προκαλέσει ζημιές στο πούλμαν της Λυών, σε μία επίθεση που είχε τραυματιστεί και ο προπονητής της ομάδας, Φάμπιο Γκρόσο. Ενώ το παιχνίδι αναβλήθηκε. 

Τα επεισόδια σε εκείνο το παιχνίδι μάλιστα, ανάγκασαν τις γαλλικές Αρχές να απαγορεύσουν στους οπαδούς και της Λιλ να πάνε στη Μασσαλία για το παιχνίδι με τη Μαρσέιγ

Ο Άγιαξ δεν βρίσκεται στην καλύτερη περίοδο της ιστορίας του, αφού στο πρωτάθλημα βρίσκεται στη δωδέκατη θέση της βαθμολογίας με δώδεκα βαθμούς, τέσσερις πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Ενώ στο Europa League σε όμιλο με ΑΕΚ, Μπράιτον και Μαρσέιγ βρίσκεται στην τελευταία θέση.