Διέλυσε τη Φίτεσε και έδειξε ότι... συνέρχεται ο Άγιαξ
i

©printscreen

Διέλυσε τη Φίτεσε και έδειξε ότι... συνέρχεται ο Άγιαξ

Ιάσονας Τσίλης 23:59 - 25.11.2023 / Ανανεώθηκε: 00:04 - 26.11.2023

Ο Άγιαξ επικράτησε 5-0 της Φίτεσε και πέτυχε την τρίτη του νίκη στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια, κάνοντας μεγάλο... άλμα στην βαθμολογία της Eredivisie.

Ο Άγιαξ επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε ανοδική πορεία και διέλυσε με 5-0 την Φίτεσε.

Ο Αίαντας μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και προηγήθηκε μόλις στο 3', μ τον Μπεργκβάιν να στρώνει τη μπάλα στον Χάτο ο οποίος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Μόλις εννέα λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι έβαλαν τις βάσεις για τη νίκη, με τον Τέιλορ να σεντράρει και τον Χλίνσον να τελειώνει άψογα τη φάση για το 2-0.

Στην επανάληψη τη σκηνικό ήταν παρόμοιο, με τον Άγιαξ να «χτυπάει» ξανά νωρίς. Συγκεκριμένα, στο 50', Ο Ορόζ έστειλε άθελα του τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, στην προσπάθεια του να διώξει, κάνοντας το 3-0.

Στο 58', ο γνώριμος από το πέρασμα του στον ΠΑΟΚ, Τσούμπα Άκπομ πέτυχε το τέταρτο γκολ του Αίαντα, με υποδειγματικό τελείωμα μέσα στην περιοχή, έπειτα από κόρνερ.

Ο Άγιαξ δεν σταμάτησε εκεί, αφού πέτυχε και 5ο γκολ, με σκόρερ αυτή τη φορά τον Τέιλορ, διαμορφώνοντας το τελικό 5-0. Με τη νίκη αυτή, ανέβηκε στην 8η θέση, δείχνοντας ότι βρίσκει σιγά σιγά τα πατήματα του, μετά το πολύ κακό ξεκίνημα που είχε στη σεζόν

Πλέον, στρέφει το βλέμμα του στην αναμέτρηση της Πέμπτης με Μαρσέιγ στη Γαλλία για την 5η αγωνιστική των ομίλων του Europa League.