Από ήρωας στο Μουντιάλ, ο Σίρλε στις κορυφές βουνών σε θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν μισόγυμνος (vid)

Αντρέ Σίρλε

Από ήρωας στο Μουντιάλ, ο Σίρλε στις κορυφές βουνών σε θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν μισόγυμνος (vid)

Κώστας Τόπας 14:42 - 06.12.2023

Από την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου στις κορυφές βουνών. Το εμπνευσμένο ταξίδι του Άντρε Σίρλε.

Ο Γερμανός πλάγιος χαφ, ένας από τους παίκτες που βρισκόταν στο «πάνω ράφι» στα μέσα της περασμένης δεκαετίας και είχε για highlight τις εμφανίσεις του με τα Πάντσερ στο Μουντιάλ του 2014, «κρέμασε τα παπούτσια» του σε ηλικία μόλις 29 χρονών (γεν. 1990) το 2020.

Στο παλμαρέ του ξεχωρίζει η κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου με την εθνική Γερμανίας στα γήπεδα της Βραζιλίας, όπου έδωσε την ασίστ για το «χρυσό» γκολ του Μάριο Γκέτσε, μία Premier League με την Τσέλσι (2015), ένα Λιγκ Καπ Αγγλίας (2015) και δύο Κύπελλα Γερμανίας με Βόλφσμπουργκ (2014/15) και Ντόρτμουντ (2016/17).

«Το μόνο πράγμα που μετράει στο γήπεδο είναι η απόδοση. Απαγορεύεται να είσαι αδύναμος ή ευάλωτος. Αν τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά στον σύλλογο και παίζει σαν σκουπίδι, δεν έχεις το κουράγιο να περπατάς μέσα στην πόλη. Τα χαμηλά γίνονταν ακόμη χαμηλότερα και τα ψηλά έρχονταν πολύ πιο σπάνια στην πορεία. Πάντα πρέπει να παίζεις συγκεκριμένο ρόλο για να επιβιώσεις στη βιομηχανία. Διαφορετικά, θα χάσεις τη δουλειά σου και δεν θα ξαναβρείς άλλη», είχε αναφέρει στο μήνυμα του όταν αποφάσισε να αποσυρθεί από την ενεργό δράση.

Σήμερα, ο Άντρε Σίρλε έχει βρει το... νόημα της ζωής, όπως εξομολογείται ο ίδιος. Φαίνεται ότι έχει ένα διαφορετικό πάθος από τότε που αποσύρθηκε από το ποδόσφαιρο. Κανονικά, στους ποδοσφαιριστές αρέσει να ασχολούνται με την προπονητική ή την τεχνογνωσία ή ίσως να ασχολούνται με κάποια επιχείρηση αφού αποσυρθούν νωρίς στην καριέρα τους.

Ο Σίρλε όμως φαίνεται ότι τα αγνόησε όλα αυτά και έκανε κάτι τόσο σωματικό που θα μπορούσε να βάλει τέλος σε έναν κανονικό άνθρωπο. Ο Γερμανός δημοσίευσε μια σειρά από φωτογραφίες που τον δείχνουν να είναι γυμνός και να φορά μόνο ένα σορτς, εν μέσω μιας εξαντλητικής χιονοθύελλας. Έχει πάθος για την ακραία ορεινή πεζοπορία και του ειδικού επιβίωσης σε χαμηλές θερμοκρασίες, Βιμ Χοφ.

«Το πιο δύσκολο ψυχικό και σωματικό πράγμα που έκανα ποτέ! Τα τελευταία λεπτά δεν ένιωθα τίποτα και έπρεπε να βρω κάτι βαθιά μέσα μου για να συνεχίσω! Μια εμπειρία που δεν θα ξεχάσω ποτέ! -19 βαθμοί, άνεμος 100 χλμ./ώρα στα πρόσωπά μας, δυνατό χιόνι και βροχή! Αυτό που έμαθα… Το σώμα μου και εγώ είμαστε πιο δυνατοί από όσο νόμιζα αν βάλω το μυαλό και την ψυχή μου σε αυτό, μπορώ να κάνω τα πάντα» ήταν τα λόγια του Σίρλε.

Η μέθοδος Βιμ Χοφ

Γνωστός ως «The Iceman», ο Βιμ Χοφ ​​είναι ένας παρακινητικός ομιλητής και ακραίος αθλητής, γνωστός για την ικανότητά του να αντέχει σε απίστευτα χαμηλές θερμοκρασίες. Με απλά λόγια, η μέθοδος Βιμ Χοφ ​​είναι «ένας τρόπος να κρατήσετε το σώμα και το μυαλό σας στη βέλτιστη φυσική τους κατάσταση».

Η μέθοδος είναι μέσω του συνδυασμού της αναπνοής και της ψυχοθεραπείας και ενθαρρύνει τη δέσμευση να σας βοηθήσει να συνδεθείτε πιο βαθιά με το σώμα σας. Μερικά από τα οφέλη του περιλαμβάνουν καλύτερο ύπνο, αυξημένη ενέργεια, μειωμένο στρες, αυξημένη εστίαση και ισχυρότερο ανοσοποιητικό σύστημα.

Ο Σίρλε φαίνεται να προσπαθεί να ξορκίσει τα φαντάσματα του παρελθόντος του χρησιμοποιώντας αυτή τη μέθοδο. Χρησιμοποιώντας την εμπειρία του Βιμ Χοφ, το αστέρι του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2014 ανέβηκε ένα χιονισμένο βουνό σε θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν – ενώ ήταν ημίγυμνο. Ως μέρος αυτού, ανέβηκε τόπλες στο βουνό, φορώντας μόνο σορτς, γάντια και μπότες πεζοπορίας στο ταξίδι του.