Ο άδικα φυλακισμένος σκόρερ που κατηγορείται ότι εκδικήθηκε τον δολοφόνο του αδερφού του: «Κόντεψε να με μαχαιρώσουν»

Αντριάν Μαρτίνες

Ο άδικα φυλακισμένος σκόρερ που κατηγορείται ότι εκδικήθηκε τον δολοφόνο του αδερφού του: «Κόντεψε να με μαχαιρώσουν»

Κώστας Τόπας 10:34 - 28.02.2024

Ο Αντριάν Μαρτίνες της Ρασίνγκ Κλουμπ, θυμάται την εποχή του στη φυλακή αφού κατηγορήθηκε άδικα ότι πήρε εκδίκηση για τον δολοφόνο του αδελφού του.

Ο Αντριάν Μαρτίνες, ξεχωρίζει ως επιθετικός της Ρασίνγκ Κλουμπ, μετά από μια παραγωγική καριέρα στο ποδόσφαιρο στην Αργεντινή, την Παραγουάη και τη Βραζιλία. Πρόσφατα, έγινε ο ήρωας της ομάδας του αφού σημείωσε το νικητήριο γκολ στο ντέρμπι εναντίον της Ιντεπεντιέντε.

Πριν όμως πετύχει στο ποδόσφαιρο και γίνει ο ήρωας της Ρασίνγκ Κλουμπ, ο 31χρονος επιθετικός χρειάστηκε να περάσει έξι μήνες στη φυλακή. Το 2014 ο Αντριάν Μαρτίνες συνελήφθη άδικα κατηγορούμενος ότι εκδικήθηκε τον άνδρα που δολοφόνησε τον αδελφό του, ο οποίος πυροβολήθηκε τρεις φορές στο στήθος.

Λίγο μετά αποδείχθηκε ότι ο Μαρτίνες δεν ήταν υπεύθυνος για την πυρπόληση του σπιτιού του δολοφόνου του αδελφού του, αλλά υπαίτιοι ήταν οι γείτονες.

«Αυτός ο κρατούμενος που πλήρωσε για ένα έγκλημα που δεν διέπραξε σήμερα είναι ο αριθμός 9 της Ράσινγκ», αναφέρει η εφημερίδα «Olé», η οποία πήρε συνέντευξη από τον πρώτο σκόρερ (6 γκολ) στο Λιγκ Καπ της Αργεντινής.

«Στις 7 το πρωί άνοιξαν οι κλειδαριές. Έπρεπε να ξυπνήσεις γιατί, αν δεν το έκανες, θα σε λήστευαν. Θα σου άρπαζαν τα πράγματά σου από πίσω. Θα μαζεύονταν σαν ράβδοι με κάτι στην άκρη που θα αγκίστρια τα πράγματα. Και θα τα έβγαζαν από μέσα σου. μια τρύπα. Και καλά, πρέπει να είσαι πάντα προσεκτικός», εξήγησε ο Μαρτίνες. Ο σημερινός πρώτος σκόρερ της ομάδα του ανέφερε στη συνέχεια ότι: «Φοβήθηκα για τη ζωή μου. Η αλήθεια είναι ότι το έκανα. Είχα δύο ή τρεις πολύ δύσκολες καταστάσεις...».

«Κόντευα να με μαχαιρώσουν. Έτσι είναι. Απλώς το έχασαν... Ήταν για ένα θέμα τηλεφώνου... Κάτι είχε αρπάξει ένας φίλος... Σου έβαλαν καμάκι, το λένε. Είναι σκουπόξυλα με μια ράβδο στο τέλος. Και αν όλα είναι άσχημα σε μαχαιρώνουν. Δεν μπορείς να αποσπαστείς ποτέ. Εκείνη τη μέρα θόλωσα, χε. Μετά, ήμουν πιο ζωντανός», είπε ο ποδοσφαιριστής από την Καμπάνα (Μπουένος Άιρες).

Ο Αντριάν Μαρτίνες θυμάται ότι «είδα πώς σκοτώθηκαν οι άνθρωποι. Γιατί εκεί αυτοκτονούν όσο τίποτα άλλο... Μαχαίρωσαν ο ένας τον άλλον. Είδα έναν να πεθαίνει: τον άρπαξαν από τα πόδια και τον πήραν μακριά. Είναι έτσι».