Αντσελότι: «Χρωστάω πολλά στον Ζιντάν, άλλαξε τον τρόπο που βλέπω το ποδόσφαιρο»

Κάρλο Αντσελότι

i

Κάρλο Αντσελότι/©Photo by Marvin Ibo Guengoer - GES Sportfoto /Getty Images

Αντσελότι: «Χρωστάω πολλά στον Ζιντάν, άλλαξε τον τρόπο που βλέπω το ποδόσφαιρο»

Πάνος Κορομηλάς • 19:19 - 01.03.2024 / Ανανεώθηκε: 12:41 - 23.05.2024

Ο Κάρλο Αντσελότι, αναφέρθηκε στην κοινή του παρουσία με τον Ζινεντίν Ζιντάν στη Γιουβέντους, τονίζοντας πως ο Γάλλος πρώην παίκτης του, τον βοήθησε ώστε να αναθεωρήσει πολλά πράγματα στο ποδόσφαιρο.

Ο Κάρλο Αντσελότι, μπορεί τα τελευταία χρόνια να βρίσκεται στο τιμόνι της Ρεάλ Μαδρίτης, όμως έχει πίσω του μια μακρά προπονητική καριέρα, με 10 ομάδες σε 28 χρόνια.

Ξεκίνησε την καριέρα του από τη Ρετζιάνα, ακολούθησαν οι Πάρμα, Γιουβέντους και Μίλαν στην Ιταλία, πριν καθίσει στον πάγκο των Τσέλσι, Παρί Σεν Ζερμέν, Μπάγερν Μονάχου, Νάπολι και Έβερτον.

Στους «μπιανκονέρι» έμεινε για 2,5 χρόνια, από το 1999 έως το 2001, διάστημα στο οποίο είχε την ευκαιρία να προπονήσει τον Ζινεντίν Ζιντάν. Ο «Ζιζού» είχε πάρει μεταγραφή από τη Μπορντό πριν την έλευση του Αντσελότι και οι δυο τους είχαν άμεση συνεργασία στο διάστημα της κοινής τους παρουσίας.

Ο τεχνικός της Ρεάλ Μαδρίτης αναφέρθηκε στην εποχή εκείνη, τονίζοντας πως η συνύπαρξη τους τον έκανε να αλλάξει κατά πολύ τον τρόπο σκέψης του, αλλά και τα αγωνιστικά πλάνα που επέλεγε στη διάρκεια μιας αναμέτρησης:

«Όταν ήμουν στην Πάρμα, πριν ακόμα πάω στη Γιουβέντους, είχα σταθεί εμπόδιο στην απόκτηση του Ρομπέρτο Μπάτζιο, παρά το γεγονός πως ο παίκτης είχε συμφωνήσει με τη διοίκηση. Είχα μια νοοτροπία, κατά την οποία δεν ήθελα παίκτες με δημιουργικά χαρακτηριστικά στο κέντρο. Αυτός ήταν και ο ρόλος που ζητούσε ο Μπάτζιο.

«Εάν αυτό είχε συμβεί μετά τη γνωριμία μου με τον Ζιντάν, θα ήμουν πολύ χαρούμενος να συνεργαστώ μαζί του. Ο Ζιντάν άλλαξε τα πάντα, γιατί προσάρμοσα την ομάδα γύρω από αυτόν. Όλοι δούλευαν για εκείνον. Άλλαξα τον τρόπο που έβλεπα το ποδόσφαιρο και αυτό του το χρωστάω».

Θυμίζουμε πως ο Ζιντάν ήταν και ο προπονητής που βρισκόταν στο τιμόνι των «μερέγχες», πριν αναλάβει ο Κάρλο Αντσελότι τον Ιούνιο του 2021.