Το βίντεο που «καίει» τον Πογκμπά: Η αντίδρασή του και τα... νεύρα όταν του ζητήθηκε να υποβληθεί σε έλεγχο ντόπινγκ

Πογκμπά

i

© PrtScr

Το βίντεο που «καίει» τον Πογκμπά: Η αντίδρασή του και τα... νεύρα όταν του ζητήθηκε να υποβληθεί σε έλεγχο ντόπινγκ

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 15:20 - 01.03.2024 / Ανανεώθηκε: 15:20 - 01.03.2024

Η μεγάλη τιμωρία του Πογκμπά και η αντίδρασή του στο παρελθόν όταν χρειάστηκε να περάσει από έλεγχο ντόπινγκ.

Τα μπλεξίματα για τον Πολ Πογκμπά είναι κάτι παραπάνω από μεγάλα!

Όπως έχει γίνει γνωστό από χθες (29/2), ο Γάλλος μέσος τιμωρήθηκε με αποκλεισμό από το ποδόσφαιρο για τέσσερα χρόνια από την Εθνική Εισαγγελία καθώς βρέθηκε θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ.

Συγκεκριμένα, ο ποδοσφαιριστής της Γιουβέντους είχε υποβληθεί σε έλεγχο ντόπινγκ μετά το ματς με την Ουντινέζε τον περασμένο Αύγουστο και βρέθηκε θετικός σε τεστοστερόνη, σε ένα ματς που δεν αγωνίστηκε καθόλου. Ο ίδιος ζήτησε και δεύτερη ανάλυση ωστόσο και πάλι το αποτέλεσμα έδειξε υψηλά ποσοστά τεστοστερόνης.

Από την πρώτη στιγμή ο παίκτης είχε υποστηρίξει πως η ουσία υπήρχε μέσα σε συμπλήρωμα διατροφής που έπαιρνε, ενώ λέγεται πως το ιατρικό επιτελείο της Γιουβέντους ήταν ενήμερο για την κατανάλωση του συγκεκριμένου συμπληρώματος.

Τις τελευταίες ώρες, τον γύρο του διαδικτύου κάνει ένα βίντεο στο οποίο πρωταγωνιστεί ο Πογκμπά. Όπως διαπιστώνεται, στο παρελθόν όταν ακόμα αγωνιζόταν με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, είχε ζητηθεί από τον ίδιο να υποβληθεί σε έλεγχο ντόπινγκ και η αντίδρασή του μόνο ψύχραιμη δεν ήταν.

Μπορεί στο τέλος να δέχτηκε, ωστόσο τα νεύρα του Πογκμπά δεν μπορούν να κρυφτούν από τον τηλεοπτικό φακό.

Ο πολύπειρος μέσος δεν ήταν ποτέ φίλος αυτών των εξετάσεων που αφορούσαν τις παράνομες ουσίες. Σαν να φοβόταν να τις κάνει ή καλύτερα σαν να προσπαθούσε να κρύψει κάτι.

Η πρώτη αντίδραση του Πογκμπά μετά την ανακοίνωση της τιμωρίας του για την υπόθεση ντόπινγκ


Λίγες ώρες μετά την οριστική απόφαση, ο Γάλλος με ανάρτηση στα social media έκανε τις πρώτες του δηλώσεις για την υπόθεση αυτή. Συγκεκριμένα σχολίασε ότι είναι σοκαρισμένος, καθώς σύμφωνα με τον ίδιο του πήραν την καριέρα που τόσα χρόνια είχε χτίσει.

«Σήμερα ενημερώθηκα την απόφαση της Εθνικής Εισαγγελίας Αντιντόπινγκ και πιστεύω ότι η ετυμηγορία είναι εσφαλμένη. Είμαι λυπημένος, σοκαρισμένος και λυπημένος που όλα όσα έχτισα στην επαγγελματική μου καριέρα, μου τα πήραν. Όταν είμαι ελεύθερος από τους νομικούς περιορισμούς, η όλη ιστορία θα ξεκαθαρίσει, αλλά δεν έχω πάρει ποτέ εις γνώσιν μου ή σκόπιμα οποιαδήποτε συμπληρώματα που παραβιάζουν τους κανονισμούς κατά του ντόπινγκ.

Ως επαγγελματίας αθλητής, δεν θα έκανα τίποτα που θα επηρέαζε την εικόνα μου, χρησιμοποιώντας απαγορευμένες ουσίες ή εξαπατώντας συναθλητές και υποστηρικτές οποιασδήποτε από τις ομάδες στις οποίες έχω παίξει ή έχω έρθει αντιμέτωπος. Ως συνέπεια της απόφασης που ανακοινώθηκε σήμερα, θα πάω την υπόθεση στο CAS», αναφέρει η σχετική ανάρτηση.