Η πρώτη αντίδραση του Πογκμπά μετά την ανακοίνωση της τιμωρίας του για την υπόθεση ντόπινγκ

Πολ Πογκμπά

i

© Glomex

Η πρώτη αντίδραση του Πογκμπά μετά την ανακοίνωση της τιμωρίας του για την υπόθεση ντόπινγκ

Δημήτρης Χούπης 16:37 - 29.02.2024

Ο Πολ Πογκμπά μέσω ανάρτησής του στο instagram δήλωσε σοκαρισμένος για την τιμωρία του, αφού αποκλείστηκε για τέσσερα χρόνια από το ποδόσφαιρο λόγω της υπόθεσης ντόπινγκ.

Τέλος το ποδόσφαιρο για τον Πολ Πογκμπά για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Η Εθνική Εισαγγελία τιμώρησε τον Γάλλο μέσο με τέσσερα χρόνια αποκλεισμού από το ποδόσφαιρο, για την υπόθεση ντόπινγκ.

Ο ποδοσφαιριστής της Γιουβέντους είχε υποβληθεί σε έλεγχο ντόπινγκ τον περασμένο Αύγουστο μετά το παιχνίδι με την Ουντινέζε και βρέθηκε θετικός σε τεστοστερόνη. Ο 30χρονος ζήτησε ναι μεν δεύτερη ανάλυση, αλλά και πάλι το αποτέλεσμα έδειξε υψηλά ποσοστά της ουσίας.

Κάπως έτσι τιμωρήθηκε με τέσσερα χρόνια αποκλεισμού από το ποδόσφαιρο. Ωστόσο λίγες ώρες μετά με ανάρτηση στο instagram έκανε τις πρώτες του δηλώσεις για την υπόθεση αυτή. Συγκεκριμένα σχολίασε ότι είναι σοκαρισμένος, καθώς σύμφωνα με τον ίδιο του πήραν την καριέρα που τόσα χρόνια είχε χτίσει.

«Σήμερα ενημερώθηκα την απόφαση της Εθνικής Εισαγγελίας Αντιντόπινγκ και πιστεύω ότι η ετυμηγορία είναι εσφαλμένη. Είμαι λυπημένος, σοκαρισμένος και λυπημένος που όλα όσα έχτισα στην επαγγελματική μου καριέρα, μου τα πήραν.

Όταν είμαι ελεύθερος από τους νομικούς περιορισμούς, η όλη ιστορία θα ξεκαθαρίσει, αλλά δεν έχω πάρει ποτέ εις γνώσιν μου ή σκόπιμα οποιαδήποτε συμπληρώματα που παραβιάζουν τους κανονισμούς κατά του ντόπινγκ. Ως επαγγελματίας αθλητής, δεν θα έκανα τίποτα που θα επηρέαζε την εικόνα μου, χρησιμοποιώντας απαγορευμένες ουσίες ή εξαπατώντας συναθλητές και υποστηρικτές οποιασδήποτε από τις ομάδες στις οποίες έχω παίξει ή έχω έρθει αντιμέτωπος.

«Ο Πογκμπά θα μπορούσε να επιστρέψει στο γήπεδο αύριο», διαβεβαιώνει η ατζέντης του
SERIE A

10:02 - 16.02.2024

«Ο Πογκμπά θα μπορούσε να επιστρέψει στο γήπεδο αύριο», διαβεβαιώνει η ατζέντης του

Μακριά από το γήπεδο για αρκετούς μήνες λόγω θετικού τεστ ντόπινγκ, ο Πολ Πογκμπά πρέπει να κριθεί αυτές τις μέρες από το Εθνικό Δικαστήριο Αντιντόπινγκ. Ενώ περίμενε να μάθει την κύρωσή του, η ατζέντης του Ραφαέλα Πιμέντα είπε ότι ο Γάλλος αστέρας είναι έτοιμος να παίξει ξανά μόλις του δοθεί η ευκαιρία.

Ως συνέπεια της απόφασης που ανακοινώθηκε σήμερα, θα πάω την υπόθεση στο CAS», γράφεται στην ανάρτησή του.