«Ο Πογκμπά θα μπορούσε να επιστρέψει στο γήπεδο αύριο», διαβεβαιώνει η ατζέντης του

Πολ Πογκμπά

i

PrtScr

«Ο Πογκμπά θα μπορούσε να επιστρέψει στο γήπεδο αύριο», διαβεβαιώνει η ατζέντης του

Κώστας Τόπας 10:02 - 16.02.2024 / Ανανεώθηκε: 10:02 - 16.02.2024

Μακριά από το γήπεδο για αρκετούς μήνες λόγω θετικού τεστ ντόπινγκ, ο Πολ Πογκμπά πρέπει να κριθεί αυτές τις μέρες από το Εθνικό Δικαστήριο Αντιντόπινγκ. Ενώ περίμενε να μάθει την κύρωσή του, η ατζέντης του Ραφαέλα Πιμέντα είπε ότι ο Γάλλος αστέρας είναι έτοιμος να παίξει ξανά μόλις του δοθεί η ευκαιρία.

Ο Πολ Πογκμπά έχοντας εντοπιστεί θετικός σε τεστ τεστοστερόνης τον περασμένο Σεπτέμβριο, αποβλήθηκε προσωρινά και απομακρύνθηκε από τα γήπεδα. Τώρα περιμένει τη δίκη του από το Εθνικό Δικαστήριο Αντιντόπινγκ και αντιμετωπίζει έως και τέσσερα χρόνια αναστολή. Όμως η ατζέντης του, Ραφαέλα Πιμέντα, έχει δηλώσει ότι είναι ήδη έτοιμος να παίξει ξανά.

«Ο Πογκμπά θα μπορούσε να επιστρέψει στο γήπεδο αύριο», υποσχέθηκε σε συνέντευξή της στο Cronache di Spogliatoio. «Είναι προετοιμασμένος για οποιαδήποτε κατάσταση και ψυχικά είναι πρωταθλητής. Όταν δέχεται ένα χτύπημα, το χωνεύει και προχωρά. Προπονείται γνωρίζοντας πρέπει να είναι προετοιμασμένος».

Αντιμέτωπος με το ενδεχόμενο μακροχρόνιας αποβολής, η Ραφαέλα Πιμέντα πρότεινε μερικές φορές στον Πολ Πογκμπά να αφήσει για λίγο στην άκρη τις προπονήσεις. «Μερικές φορές του λέω: «Θα κάνουμε κάτι άλλο;». Θυμώνει και μου λέει: "Ράφα, πρέπει να προπονηθώ. Δεν καταλαβαίνεις: Πρέπει να παίξω, θέλω να κερδίσω και πρέπει να ολοκληρώσω το μονοπάτι που ξεκίνησα"».

Ο Πολ Πογκμπά θα γιορτάσει τα 31α γενέθλιά του σε λιγότερο από ένα μήνα. Μετά την επιβεβαίωση του θετικού του μάρτυρα κατά την ανάλυση του δείγματος Β τον Οκτώβριο, είναι πολύ πιθανή η αναστολή. Σε αυτή την περίπτωση, το συμβόλαιό του με τη Γιουβέντους θα τελείωνε, αλλά οι πέντε μήνες που μόλις πέρασε ο Γάλλος εκτός γηπέδων θα αφαιρούνταν από τη συνολική διάρκεια.