Υπόθεση Πογκμπά: Πώς ένας παιδικός φίλος του Γάλλου αστέρα ενορχήστρωσε την απαγωγή του

Πολ Πογκμπά

i

©Photo by Jonathan Moscrop/Getty Images/Ideal Images

Υπόθεση Πογκμπά: Πώς ένας παιδικός φίλος του Γάλλου αστέρα ενορχήστρωσε την απαγωγή του

Κώστας Τόπας 08:13 - 06.01.2024

Νέα στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την υπόθεση της απαγωγής του Πολ Πογκμπά το 2022.

Μπλεγμένος σε μια υπόθεση ντόπινγκ, σχεδόν άπαντες έχουν ξεχάσει ο Πολ Πογκμπά βρίσκεται επίσης στο επίκεντρο μιας άλλης υπόθεσης που δεν έχει ακόμη επιλυθεί. Τον Μάρτιο του 2022, πέντε συγγενείς του (τρεις παιδικοί φίλοι και δύο γνωστοί της γειτονιάς του) φέρεται να οργάνωσαν την απαγωγή του, κατά την οποία δύο ληστές του ζήτησαν 13 εκατομμύρια ευρώ. Αν και οι συγγενείς του αρνούνται εδώ και καιρό ότι εμπλέκονται, τα μηνύματα που ανακαλύφθηκαν από την Κεντρική Υπηρεσία Καταπολέμησης του Οργανωμένου Εγκλήματος (OCLCO) και εν μέρει αποκαλύφθηκαν από την Ομάδα υποδηλώνουν το αντίθετο. 

«Πρέπει να χτυπήσεις δυνατά!», είπε ένας από τους υπόπτους, ο Αντάμα στις 10 Μαρτίου 2022, ελπίζοντας να αποσπάσει «25 εκατομμύρια» από τον Πολ Πογκμπά. Ένας άλλος ενδιαφερόμενος συγγενής, ο Μαμαντού απάντησε στη συνέχεια ότι στόχευαν για ένα εκατομμύριο ο καθένας. «Όλα πρέπει να συμβούν μέσα σε δέκα ημέρες», έλεγαν οι δύο άνδρες.

Στα τέλη Απριλίου, ο θάνατος του Μίνο Ραϊόλα έκανε τα δύο άτομα να πουν ότι τα δικαιώματα εικόνας του παγκόσμιου πρωταθλητή του 2018 πρέπει να «ανακτηθούν». Στις 14 Ιουλίου, ο Αντάμα διέταξε τον Πογκμπά να του απαντήσει, λίγες μέρες πριν επισκεφθεί τη μητέρα του παίκτη και να αυξήσει την πίεση στα κοντινά του άτομα. Σύμφωνα με την «Equipe», οι Αντάμα και Μαμαντού ανακρίθηκαν στα τέλη Δεκεμβρίου από τους ανακριτές και διέψευσαν τα στοιχεία.

«Αυτά τα στοιχεία δεν έχουν καμία επίδραση στη θέση του πελάτη μου, ο οποίος αμφισβητεί σθεναρά οποιαδήποτε συμμετοχή σε απόπειρα εκβίασης που διαπράχθηκε εναντίον του Πολ Πογκμπά» , απάντησε ο δικηγόρος του Μαμαντού.

Από τον Σεπτέμβριο του 2022, δύο δικαστές ερευνούν αυτή την απίστευτη απαγωγή της 19ης Μαρτίου 2022, στα προάστια του Παρισιού, κατά την οποία οι δύο άγνωστοι ληστές του ζήτησαν 13 εκατομμύρια ευρώ. Πέντε συγγενείς του κατηγορούνται για εκβιασμό με όπλα και απαγωγή από οργανωμένη συμμορία. Αυτοί οι άνδρες, ηλικίας 29 έως 38 ετών, διώκονται και για εγκληματική συνωμοσία. Όλοι όμως το αρνούνται, παρουσιάζοντας τους εαυτούς τους ως «θύματα» των ληστών και ισχυρίζονται ότι δέχθηκαν επίθεση οι ίδιοι επειδή ο Πογκμπά αρνήθηκε να πληρώσει.