Απεργία: Πως μπορεί να πάει ο κόσμος σε ΟΑΚΑ και Καραϊσκάκη

Απεργία: Πως μπορεί να πάει ο κόσμος σε ΟΑΚΑ και Καραϊσκάκη

Sportal newsroom 09:44 - 21.09.2023 / Ανανεώθηκε: 10:55 - 21.09.2023

Κλιμακώνονται την Πέμπτη οι αντιδράσεις ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο Γεωργιάδη, με την πραγματοποίηση 24ωρης πανελλαδικής απεργίας. Πως θα μπορέσει το επιβατικό κοινό να δει από κοντά το Παναθηναϊκός - Βιγιαρεάλ και το Ολυμπιακός - Φράιμπουργκ.

Ο Ολυμπιακός κι ο Παναθηναϊκός ετοιμάζονται για την πρεμιέρα τους στο Europa League. Οι «ερυθρόλευκοι» υποδέχονται τη Φράιμπουργκ στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» το βράδυ της Πέμπτης (21/09, 22:00) κι οι «πράσινοι» τη Βιγιαρεάλ στο ΟΑΚΑ σχεδόν δύο ώρες νωρίτερα (19:45)

Η πανελλαδική απεργία που αποφασίστηκε για σήμερα ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο Γεωργιάδη θα αποτελέσει εμπόδιο για τους φιλάθλους τόσο του Ολυμπιακού όσο και του Παναθηναϊκού, οι οποίοι έχουν κλείσει το εισιτήριο τους για να πάνε είτε στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» είτε στο ΟΑΚΑ αντίστοιχα. 

Δεδομένου ότι ο Ηλεκτρικός (Γραμμή 1) δεν θα λειτουργήσει καθόλου, ο οποίος έχει στάση έξω από το ΟΑΚΑ και έξω από το «Γεώργιος Καραϊσκάκης» οι φίλαθλοι θα πρέπει να μετακινηθούν με άλλους τρόπους. Είτε με ΙΧ, είτε δίκυκλο, είτε με ταξί είτε με λεωφορείο. Το 550 εξυπηρετεί το επιβατικό κοινό από Πειραιά έως Κηφισιά και το 040 από το κέντρο της Αθήνας έως τον Πειραιά (Δημοτικό Θέατρο). 

Τι ισχύει για τη λειτουργία των ΜΜΜ

Ηλεκτρικός (Γραμμή 1): Δεν θα λειτουργήσει καθόλου 

Μετρό (Γραμμή 2 και 3): Δεν θα λειτουργήσει καθόλου 

Τραμ: Στάση εργασίας από τις 13.30 ως τη λήξη της βάρδιας υπό την «σκέπη» της απεργιακής κινητοποίησης του ΕΚΑ 

Λεωφορεία: Θεωρητικά θα λειτουργήσουν κανονικά - Οι στάσεις εργασίας κρίθηκαν παράνομες, αλλά το συνδικάτο έχει ανακοινώσει ότι όποιος θέλει μπορεί να συμμετέχει στην κινητοποίηση του Εργατικού Κέντρου Αθήνας που είναι νόμιμη 

Τρόλεϊ: Στην αρχή της βάρδιας θα παραμείνουν ακινητοποιημένα - Αναμένεται απόφαση για το αν θα ισχύσει ή θα ανατραπεί η απόφαση για λειτουργία μόνο μεταξύ 9 το πρωί και 9 το βράδυ 

Προαστιακός: Από τις 9 το βράδυ ως τα μεσάνυχτα θα πραγματοποιηθεί στάση εργασίας που θα προκαλέσει ματαιώσεις και τροποποιήσεις δρομολογίων τόσο στον Προαστιακό της Αθήνας όσο και σε αυτόν της Πάτρας.