Παναθηναϊκός-ΑΕΚ: Ο Μπένετ ρώτησε για Γάλλους, τι ισχύει με τους elite

Φρανσουά Λετεξιέ

i

Intime

Παναθηναϊκός-ΑΕΚ: Ο Μπένετ ρώτησε για Γάλλους, τι ισχύει με τους elite

Μπάμπης Τσιμπίδας 21:14 - 20.09.2023 / Ανανεώθηκε: 21:15 - 20.09.2023

Οι τρεις Γάλλοι elite διαιτητές έχουν οριστεί στην 6η αγωνιστική της Ligue 1 και μόνο ο Φρανσουά Λετεξιέ θα μπορούσε να έρθει στο αθηναϊκό ντέρμπι της Δευτέρας. Η αναζήτηση του Μπένετ για το Παναθηναϊκός - ΑΕΚ έχει περάσει και από τη Γαλλία.

H ΕΠΟ είχε ανακοινώσει την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου ότι ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον Τάκη Μπαλτάκο και τον ενημέρωσε πως με παρέμβαση του, θα έρχονταν στην Ελλάδα ξένοι διαιτητές από την elite κατηγορία.

Ο ισχυρισμός της Ομοσπονδίας δεν επιβεβαιώθηκε, αφού την 4η αγωνιστική μόνο στην αναμέτρηση ΑΕΚ – Ολυμπιακός ορίστηκαν ρέφερι από το εξωτερικό. Με τη διαιτητική ομάδα να προέρχεται από την Πορτογαλία, χώρα με την οποία η ΕΠΟ έχει απ’ ευθείας συνεργασία και δεν χρειαζόταν να παρέμβει ο πρόεδρος της UEFA.

Ο Αλαφούζος δεν περίμενε να δικαιωθεί τόσο γρήγορα...

Ο Αλαφούζος δεν περίμενε να δικαιωθεί τόσο γρήγορα...

ΕΠΟ και ΚΕΔ φρόντισαν μέσα σε λίγες ώρες να επιβεβαιώσουν τις καταγγελίες του Γιάννη Αλαφούζου για την αδιαφάνεια στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ενώ οι ορισμοί των διαιτητών μάλλον δεν προήλθαν από κάποια παρέμβαση της UEFA.

Στη Νέα Φιλαδέλφεια σφύριξε ο Πορτογάλος elite Σοάρες Αρτούρ Ντίας, ενώ στην Τούμπα διατήτευσε Έλληνας, ο Τάσος Παπαπέτρου. Η ΚΕΔ εξήγησε με «διαρροές» ότι στα ματς του Άρη θα τοποθετεί ντόπιες σφυρίχτρες και πως ο Παπαπέτρου ανήκει στην Α’ Κατηγορία της UEFA και δεν είχε νόημα να έρθει αντίστοιχος από το εξωτερικό.

Τη Δευτέρα θα διεξαχθεί η αναμέτρηση Παναθηναϊκός – ΑΕΚ στο «Απόστολος Νικολαΐδης» και όπως αποκάλυψε το Sportal, ο Στιβ Μπένετ αντιμετωπίζει σοβαρές δυσκολίες για την εύρεση ξένου elite ρέφερι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Άγγλος αρχιδιαιτητής έχει ρωτήσει στη Γαλλία, με την οποία επίσης η ΕΠΟ έχει απ’ ευθείας συνεργασία. Ωστόσο, υπάρχει ένα σοβαρό ζήτημα… Διότι οι τρεις elite της χώρας, οι Μπαστιάν Μπενουά, Φρανσουά Λετεξιέ και Κλεμέντ Τουρπίν, έχουν υποχρεώσεις στη Ligue 1 την 6η αγωνιστική.

Ο Μπαστιάν Μπενουά θα είναι το Σάββατο ο VAR στο Ναντ – Λοριάν. Την Κυριακή, ο Κλεμέντ Τουρπίν θα σφυρίξει στο Μετς – Στρασβούργο, ενώ την Τρίτη ο Φρανσουά Λετεξιέ θα είναι στο VAR στο ματς Λιλ – Ρέιμς.

ΑΕΚ: «Ευχαριστούμε τον κ. Γεραπετρίτη και τη Βρετανική Πρεσβεία στην Αθήνα »
EUROPA LEAGUE

14:53 - 20.09.2023

ΑΕΚ: «Ευχαριστούμε τον κ. Γεραπετρίτη και τη Βρετανική Πρεσβεία στην Αθήνα »

Η ΠΑΕ ΑΕΚ ευχαρίστησε τον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Γεραπετρίτη, αλλά και τους επιτετραμμένους της Βρετανικής Πρεσβείας στην Αθήνα για την πολύτιμη βοήθειά τους για το ομαλό ταξίδι.

Πρακτικά, μόνο ο Λετεξιέ θα μπορούσε να έρθει στην Αθήνα το Σαββατοκύριακο. Διότι θα επιστρέψει εγκαίρως στη Γαλλία, για την αναμέτρηση της Τρίτης. Επίσης δεν θα έχει καταπόνηση, αφού στην πατρίδα του θα βρεθεί στο VAR.

Επιπλέον, μοιάζει οξύμωρο και υπερβολικό να έρθει ξανά στην Ελλάδα ο Αρτούρ Σοάρες Ντίας, αμέσως μετά τη διαιτησία του στο ΑΕΚ – Ολυμπιακός. Με αρκετές «φωνές» να έχουν ακουστεί εναντίον του Πορτογάλου από τις δύο ομάδες.

Όπως και να έχει, η απάντηση στην απορία για τον άρχοντα του αθηναϊκού ντέρμπι, θα δοθεί σε λίγες ώρες. Διότι την Πέμπτη η ΚΕΔ θα γνωστοποιήσει τους ορισμούς της 5ης αγωνιστικής της Super League.