Σκέψεις για μείωση των ξένων διαιτητών κα το σχέδιο για τα ντέρμπι

Ο Στιβ Μπένετ

i

© Intime

Σκέψεις για μείωση των ξένων διαιτητών κα το σχέδιο για τα ντέρμπι

Sportal newsroom 12:28 - 08.08.2023 / Ανανεώθηκε: 12:30 - 08.08.2023

Ο Στιβ Μπένετ φαίνεται ότι έχει σαν πλάνο να μειώσει από τη νέα σεζόν τους ξένους διαιτητές, ενώ την ίδια ώρα σκέφτεται Έλληνες διαιτητές να σφυρίζουν ακόμα και τα μεγάλα παιχνίδια.

Ο Στιβ Μπένετ μέσω ενός πρόσφατο σεμιναρίου προς του διαιτητές έδειξε το πλάνο του ενόψει της νέας σεζόν. Το σχέδιό του θα περιλαμβάνει τη μείωση των ξένων διαιτητών, αλλά και να επιλέγονται με συγκεκριμένα κριτήρια για τα μεγάλα παιχνίδια.

Χρήση ξένων διαιτητών θα γίνεται ακόμα στα ντέρμπι, ωστόσο όχι στον βαθμό που γινόταν την περασμένη σεζόν. Δηλαδή θα γίνεται πάντα ανάλογα με τη σημασία και την κρισιμότητα του αγώνα ως προς το βαθμολογικό σκέλος. Την περασμένη χρονιά ο Άγγλος αρχιδιαιτητής ήθελε, ανεξαρτήτως τον βαθμό δυσκολίας που υπήρξε στην πορεία για να έρχονται eilte διαιτητές, να δώσει πιο ενεργό ρόλο στους Έλληνες διαιτητές, ακόμα στα ντέρμπι. 

Κάπως έτσι φαίνεται πως θα δοθεί ευκαιρία στους Έλληνες διαιτητές να σφυρίξουν σε μεγάλα παιχνίδια, κάτι που την περασμένη σεζόν δεν συνέβαινε. Ακόμα έγινε ξεκάθαρο πως θα προκύψει ανταλλαγή διαιτητών. Για παράδειγμα να στέλνει η ΚΕΔ διαιτητές στο Βέλγιο και το αντίστροφο. 

Μέσα από το σεμινάριο όμως δημιουργήθηκε η εικόνα ότι οι διαιτητές δεν θέλουν να γίνει η διαιτησία επαγγελματική. Κάτι που οι ίδιοι διέψευσαν, αφού ενημέρωσαν την ΕΠΟ πως ποτέ δεν είπαν κάτι τέτοιο και επιθυμούν κανονικά να γίνει επαγγελματική.