Απίθανος Γκαρέκα: «Έκοψε» τον Μπρέρετον από την εθνική Χιλής, επειδή δεν μιλάει ισπανικά (vid)

Ρικάρντο Γκαρέκα

i

© PrtScr

Απίθανος Γκαρέκα: «Έκοψε» τον Μπρέρετον από την εθνική Χιλής, επειδή δεν μιλάει ισπανικά (vid)

Πάνος Κορομηλάς 19:08 - 09.03.2024 / Ανανεώθηκε: 19:15 - 09.03.2024

Ο προπονητής της εθνικής Χιλής, Ρικάρντο Γκαρέκα, γνωστοποίησε τον απίθανο λόγο, για τον οποίον δεν συμπεριέλαβε στις κλήσεις της ομάδας τον Μπεν Μπρέρετον Ντίαζ.

Μέσα στον Μάρτιο, η εθνική ομάδα της Χιλής θα κληθεί να δώσει δύο προγραμματισμένες φιλικές αναμετρήσεις. Αρχικά, θα αντιμετωπίσει την Αλβανία (22/3, 21:45) και στη συνέχεια τη Γαλλία (26/3, 22:00), με τον προπονητή Ρικάρντο Γκαρέκα να ανακοινώνει από τώρα τις κλήσεις των ποδοσφαιριστών.

Η απουσία του Μπεν Μπρέρετον Ντίαζ από την προεπιλογή, προκάλεσε αίσθηση. Ο 24χρονος φορ ξεκίνησε τη σεζόν στη Βιγιαρεάλ, όμως από τον Ιανουάριο μετακόμισε με τη μορφή δανεισμού στην Premier League για λογαριασμό της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ. Με την αγγλική ομάδα μετρά μάλιστα δύο γκολ σε τρεις συμμετοχές.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής αποφάσισε να μην τον συμπεριλάβει στις κλήσεις για τις δύο φιλικές αναμετρήσεις και μετά από σχετική ερώτηση, αποκάλυψε τον λόγο αυτής της «παράξενης» απόφασης. Τόνισε λοιπόν πως το γεγονός πως ο ποδοσφαιριστής δε γνωρίζει την ισπανική γλώσσα, λειτούργησε ως αποτρεπτικός παράγοντας για την επιλογή του, ξαφνιάζοντας τους πάντες:

«Θα ήθελα να μάθει ισπανικά. Νομίζω ότι είναι σημαντικό, έχει κληθεί εδώ και δύο χρόνια και είχε αρκετό χρόνο να μιλήσει ισπανικά»

Θυμίζουμε πως ο 24χρονος επιθετικός μπορεί να έχει καταγωγή από τη χώρα της Λατινικής Αμερικής και να εκπροσωπεί την εθνική της ομάδα, όμως είναι γεννημένος στο Στόουκ της Αγγλίας. Ξεκίνησε την καριέρα του στης ακαδημίες της τοπικής ομάδας, πέρασε από τη Νότιγχαμ Φόρεστ και την Μπλάκμπερν πριν μετακομίσει στην Ισπανία για τη Βιγιαρεάλ.

Αναλυτικά οι κλήσεις της εθνικής ομάδας της Χιλής για τα δύο φιλικά:

Κορτές, Μπράβο, Αρίας, Μαριπάν, Ντίαζ, Λιτσόφσκι, Καταλάν, Ίσλα, Φερνάντεθ, Σουάζο, Γκαλνταμές, Πούλγκαρ, Ετσεβερία, Νούνιεζ, Αλταμιράνο, Πέρεθ, Οσόριο, Θαβάλα, Βαλντές, Παλάσιος, Δάβιλα, Μπολάδος, Σάντσες, Βάργκας