Από ταλεντάρα στον Εργοτέλη, στα αζήτητα του Ολυμπιακού: Ο Ούγκο Κάιπερς βρήκε τη φόρμα του και έφτασε τα 25 γκολ με τη Γάνδη (vids)

Ούγκο Κάιπερς

i

©Photo by Alex Grimm/Getty Images/Ideal Images

Από ταλεντάρα στον Εργοτέλη, στα αζήτητα του Ολυμπιακού: Ο Ούγκο Κάιπερς βρήκε τη φόρμα του και έφτασε τα 25 γκολ με τη Γάνδη (vids)

Κώστας Τόπας 15:33 - 14.04.2023 / Ανανεώθηκε: 18:17 - 14.04.2023

Ο «καυτός» Ούγκο Κάιπερς σκόραρε ξανά με τη φανέλα της Γάνδης, έφτασε τα 25 γκολ σε 47 εμφανίσεις στην τρέχουσα σεζόν και όπως αποδεικνύεται στο Βέλγιο έχει βρει την Ιθάκη του.

Ο πρώην επιθετικός του Ολυμπιακού έχει βρει την Ιθάκη του στο Βέλγιο, μιας και είναι ο πρώτος σκόρερ της Γάνδης και της Jupiler Pro League και συνεχίζει να εντυπωσιάζει με τις επιδόσεις του. Πώς ο 26χρονος επιθετικός κατάφερε να βρει τη φόρμα του και να πρωταγωνιστεί στην πατρίδα του, έχοντας πετύχει τη φετινή σεζόν 25 γκολ

Η εκτόξευση στον Εργοτέλη

Το καλοκαίρι του 2018, ο Εργοτέλης πέρασε στα χέρια του Αιγύπτιου επιχειρηματία, Μαγκέντ Σάμι, ο οποίος είχε υπό την ιδιοκτησία του και τη Λιρς. Στο πλαίσιο των καλών σχέσεων που διατηρεί με ομάδες του Βελγίου, πέτυχε την απόκτηση του Ούγκο Κάιπερς από τη Σταντάρ Λιέγης.

©Intime

Στα 21 του χρόνια τότε, ο Ούγκο Κάιπερς είχε καταφέρει στην πρώτη του χρονιά στην Ελλάδα να γίνει πρωταγωνιστής του Εργοτέλη. Ο Βέλγος είχε εντυπωσιάσει το ελληνικό κοινό με τα 17 γκολ που είχε πετύχει σε 24 παιχνίδια και ενώ συνολικά ο Εργοτέλης είχε βρει 29 φορές το δρόμο προς τα δίχτυα. Με άλλα λόγια, είχε σημειώσει το 58,6% των τερμάτων της ομάδας του. Με την ομάδα του Εργοτέλη, ο Βέλγος αγωνίστηκε για μία διετία, έχοντας απολογισμό 22 γκολ και τρεις ασίστ σε 30 συμμετοχές.

Από την... ΑΕΚ στον Ολυμπιακό

Επειτα από τις τρομερές εμφανίσεις του με τον Εργοτέλη, αρκετές ομάδες ενδιαφέρθηκαν για την απόκτηση του. Μία εξ αυτών και η ΑΕΚ, η οποία μάλιστα έφτασε μια «ανάσα» από το να τον εντάξει στο δυναμικό της. Ωστόσο, η μεταγραφή του «ναυάγησε» κι έτσι ο νεαρός Βέλγος δεν φόρεσε ποτέ τον Δικέφαλο στο στήθος.

«Μερικές εβδομάδες μετά ο Εργοτέλης με ρώτησε εάν ενδιαφερόμουν να πάρω μεταγραφή στην ΑΕΚ και απάντησα θετικά. Η ΑΕΚ είχε μόλις κατακτήσει το πρωτάθλημα και ήταν η πρώτη μου επιλογή εκείνη τη στιγμή. Η αρχική πρόταση απορρίφθηκε από τον Εργοτέλη, αλλά μετά από μια σημαντική βελτίωση και αύξηση οι δυο πλευρές τα βρήκαν. Ξεκίνησα να διαπραγματεύομαι με την ΑΕΚ, η κατάσταση βγήκε εκτός ελέγχου. Η πρόταση ήταν πολύ χαμηλή, αλλά ήμουν ανοικτός σε διάλογο. Αλλά ήταν κυρίως η στάση της ΑΕΚ που μας ενόχλησε. Μετά πήραμε μια απόφαση, ότι δεν θέλουμε να κάνουμε deal με αυτούς τους ανθρώπους. Η ΑΕΚ ήδη είχε διαρρεύσει τη μεταγραφή μου στον Τύπο, οι οπαδοί τρελάθηκαν», είχε αναφέρει μεταξύ άλλων ο Ούγκο Κάιπερς σε συνέντευξή του.

©Intime

Επιστροφή στο Βέλγιο

Ενα χρόνο αργότερα ο Κάιπερς εντάχθηκε στον Ολυμπιακό. Με τους «ερυθρόλευκους» δεν κατάφερε να βρει ποτέ τα πατήματά του, μετρώντας δύο μόλις γκολ σε 14 συμμετοχές συν άλλα πέντε σε 23 ματς με τη φανέλα της Αζαξιό (όπου έπαιξε δανεικός), προτού πάρει τον δρόμο της επιστροφής για το Βέλγιο το καλοκαίρι του 2021. Εκεί, τον περίμενε η Μαλίν, στην οποία ο 26χρονος βρήκε ξανά τον παλιό, καλό του εαυτό. Εκείνον που είχε δείξει στην Κρήτη πριν από κάποια χρόνια. Με την βελγική ομάδα έφτασε ξανά σε διψήφιο αριθμό τερμάτων, έχοντας απολογισμό 13 γκολ και 10 ασίστ σε 26 συμμετοχές.

Η καλύτερη περίοδος του με τη Μαλίν, ήταν τον Φεβρουάριο του 2022, καθώς τότε είχε συμμετοχή σε γκολ και στα πέντε ματς όπου αγωνίστηκε! Πρώτα σκόραρε στο 3-2 επί της Μπέερσοτ, ακολούθησε η ασίστ στο 3-0 επί της Οστάνδης και έκτοτε σημείωσε από ένα γκολ στα παιχνίδια με Γκενκ (1-4), Αντβέρπ (2-1) και εσχάτως, Σερκλ.

Πρώτος σκόρερ της Γάνδης και του βελγικού πρωταθλήματος

Τα εντυπωσιακά νούμερά του με τη Μαλίν, προσέλκυσαν το ενδιαφέρον της Γάνδης, η οποία φρόντισε το περασμένο καλοκαίρι να βγάλει τέσσερα εκατομμύρια ευρώ από τα ταμεία της για να τον κάνει δικό της. Τα χρήματα τα οποία δαπάνησαν οι Βέλγοι φαίνεται πως δεν πήγαν χαμένα, καθώς σήμερα ο 26χρονος Κάιπερς είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του αλλά και του βελγικού πρωταθλήματος.

Ο πρώην επιθετικός του Ολυμπιακού έχει αγωνιστεί συνολικά σε 47 παιχνίδια, έχοντας 25 γκολ και πέντε ασίστ σε 3.760' λεπτά. Από αυτά τα 19 γκολ (σ.σ και οι τέσσερις ασίστ) είναι στο βέλγικο πρωτάθλημα, με τον Ούγκο Κάιπερς να είναι στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ, με δύο τέρματα διαφορά από τον Τζιάννι Μπρούνο.

Κράτησε «ζωντανή» τη Γάνδη στο ευρωπαϊκό της ταξίδι

Το βράδυ της Πέμπτης (13/04) ο Ούγκο Κάιπερς ήταν από τους απόλυτους πρωταγωνιστές της Γάνδης κόντρα στην Γουέστ Χαμ για την προημιτελική φάση του Conference League. Tα «σφυριά» προηγήθηκαν, όμως ο «καυτός» Βέλγος επιθετικός βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα με φανταστικό γκολ, διαμόρφωσε το τελικό 1-1 και άφησε ανοιχτούς λογαριασμούς ενόψει της ρεβάνς στο Λονδίνο

Συγκεκριμένα στο 56ο λεπτό της αναμέτρησης, ο Κάστρο Μόντες έβγαλε την κάθετη πάσα, ο Κάιπερς απέφυγε έναν αντίπαλο του και πλάσαρε για το 1-1. Με αυτόν τον τρόπο ο πρώην σέντερ φορ Εργοτέλη και Ολυμπιακού έφτασε τα 25 γκολ σε 47 εμφανίσεις στην τρέχουσα σεζόν. 

Εκτοξεύτηκε η χρηματιστηριακή του αξία

Για πρώτη φορά στην καριέρα του, το Transfermarkt κοστολογεί τον Ούγκο Κάιπερς στα οκτώ εκατομμύρια ευρώ,  την ώρα που δεν είχε φτάσει ποτέ σε εξαψήφιο νούμερο όσο ανήκε σε ελληνική ομάδα. Ήδη βρίσκεται στο στόχαστρο αρκετών ευρωπαϊκών ομάδων, με τον Ολυμπιακό να διατηρεί το 50% των δικαιωμάτων του. Κάτι που επιτρέπει στους Πειραιώτες να χαμογελούν.

Εχει πάρει από το χέρι τη Γάνδη

Χάρη στον Κάιπερς και τα γκολ που έχει πετύχει ο 26χρονος επιθετικός, η Γάνδη έχει «σκαρφαλώσει» στην 4η θέση της βαθμολογίας, με 55 βαθμούς και στο -11 από την τρίτη Αντβέρπ. Η ομάδα του πρώην επιθετικού του Ολυμπιακού διεκδικεί έχει πλέον τη δυνατότητα να διεκδικήσει το πρωτάθλημα, αλλά και μια θέση στο Champions League της επόμενης αγωνιστικής σεζόν. Εάν μείνει εκτός 4άδας (5-8) θα διεκδικήσει μια θέση στο Europa Conference League.