Από την αμφισβήτηση στην αποθέωση: Ο Τάτι Καστεγιάνος έκανε την Ρεάλ να βλέπει εφιάλτες (vids)

Τάτι Καστεγιάνος

i

©gironafc

Από την αμφισβήτηση στην αποθέωση: Ο Τάτι Καστεγιάνος έκανε την Ρεάλ να βλέπει εφιάλτες (vids)

Κώστας Τόπας 09:07 - 26.04.2023

Από την αμφισβήτηση στην αποθέωση. Σε 62 λεπτά ο Τάτι Καστεγιάνος πέτυχε καρέ τερμάτων κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης κι έγραψε ιστορία με χρυσά γράμματα.

Η Ρεάλ Μαδρίτης γνώρισε βαριά ήττα με 4-2 από τη Χιρόνα, την οποία πήρε από το χέρι ο Τάτι Καστεγιάνος και την οδήγησε στη νίκη, χάρη στο καρέ τερμάτων που σημείωσε, Ο 24χρονος Αργεντινός επιθετικός, που αγωνίζεται ως δανεικός στη Χιρόνα από τη Νιου Γιορκ Σίτι, κατάφερε σε μια ώρα και δύο λεπτά παιχνιδιού να βρει δίχτυα τέσσερις φορές, «χτυπώντας» δις στο πρώτο μέρος (12', 24') και άλλες τόσες στο δεύτερο (46', 62') ημίχρονο.

Το εντυπωσιακότερο όλων είναι ότι κατάφερε σε 62 λεπτά με πέντε τελικές στον στόχο και έξι συνολικά είχε τόσα γκολ όσες και πάσες προς τους συμπαίκτες του (4/4), ενώ παράλληλα μπήκε σε ένα κλειστό club έξι ποδοσφαιριστών με τέσσερα γκολ σε ένα ματς πρωταθλήματος απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης κι έγινε ο μοναδικός που το πετυχαίνει στον 21ο αιώνα.

Οι 10 παίκτες που έχουν πετύχει καρέ απέναντι στην Ρεάλ:

  • Γιοσέπ Σαμιτιέρ (Μπαρτσελόνα, 1926, Κύπελλο)
  • Κάρλος Μπεστίτ (Εουρόπα, 1929, Πρωτάθλημα)
  • Μαρτίν Βαντολρά (Μπαρτσελόνα, 1935, Πρωτάθλήμα)
  • Μαρτίνες Καταλά (Οβιέδο, 1940, Πρωτάθλημα)
  • Εμιλίν (Οβιέδο, 1944, Πρωτάθλημα)
  • Εστεμπάν Ετσεβαρία (Οβιέδο, 1947, Πρωτάθλημα)
  • Εουλότζιο Μαρτίνες (Μπαρτσελόνα, 1957, Κύπελλο)
  • Ντιέγκο Μιλίτο (Σαραγόσα, 2006, Κύπελλο)
  • Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι (Ντόρτμουντ, 2013, Champions League)
  • Τάτι Καστεγιάνος (Τζιρόνα, 2023, Πρωτάθλημα)

Με τα τέσσερα γκολ κόντρα στους «μερένχες» ο Καστεγιάνος έφτασε τα 11 συνολικά στη La Liga, ξεπερνώντας τον Βινίσιους και πιάνοντας στη σχετική λίστα τον Αντουάν Γκριεζμάν. Επόμενος του στόχος είναι να αφήσει πίσω του και τους Καρίμ Μπενζεμά και Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι οι οποίοι έχουν πετύχει 14 και 17 γκολ, αντίστοιχα και βρίσκονται στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ στο ισπανικό πρωτάθλημα.

«Η νύχτα των ονείρων μου»

«Είναι η νύχτα των ονείρων. Παίξαμε εναντίον μιας από τις καλύτερες ομάδες στον κόσμο και δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα έβαζα τέσσερα γκολ. Θα το απολαύσω με τους υποστηρικτές μας, την οικογένειά μου, τους συγγενείς μου στην Αργεντινή, στη Μεντόζα, που πάντα με στηρίζουν. Ανάμεσα στο MLS και εδώ, αυτά είναι δύο διαφορετικά πράγματα. 

Το να σκοράρεις εναντίον της Ρεάλ Μαδρίτης ήταν ήδη ένα όνειρο, οπότε το να πετύχεις τέσσερα γκολ, σας αφήνω να φανταστείτε. «Είμαι πολύ χαρούμενος και για τη νίκη, τη χρειαζόμασταν για να φύγουμε από τη ζώνη του υποβιβασμού και να φτάσουμε λίγο ψηλότερα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο 24χρονος επιθετικός της Χιρόνα στο Movistar+.

Η Χιρόνα είναι μέρος της ομπρέλας του City Football Group και ο Καστεγιάνος έχει στο παρελθόν επαινεθεί από τον προπονητή της Μάντσεστερ Σίτι, Πεπ Γκουαρδιόλα, ο οποίος τον παρακολούθησε να κερδίζει έναν τίτλο MLS στο NYCFC. Στα 24 του χρόνια, ο επιθετικός της ισπανικής ομάδας φαίνεται ότι έχει λαμπρό μέλλον.

Από μοιραίος κόντρα στην Μπαρτσελόνα, ήρωας απέναντι στην Ρεάλ

Πριν από μερικές εβδομάδες, ο Τάτι Καστεγιάνος δεν κατάφερε να πετύχει ό,τι έκανε κόντρα στην Ρεάλ το βράδυ της Τρίτης (25/04). Ο Αργεντινός επιθετικός είχε την ευκαιρία να δώσει τη νίκη στην ομάδα του, όταν βγήκε σε τετ-α-τετ με τον Τερ Στέγκεν, αλλά τελικά απέτυχε και βρέθηκε στο στόχαστρο των οπαδών της Χιρόνα, οι οποίοι δεν δίστασαν να τον κατακεραυνώσουν στα social media. 

Αυτό οδήγησε τον Καστεγιάνος να κλείσει τους λογαριασμούς του στα κοινωνικά δίκτυα και να προσπαθήσει να επικεντρωθεί στο αγωνιστικό κομμάτι. Η σκληρή δουλειά του απέφερε καρπούς απέναντι στην Ρεάλ και ο ποδοσφαιριστής από τη Μεντόζα κατάφερε να σηκώσει ανάστημα και να δείξει τον ουρανό με τέσσερα δάχτυλα.

Κορυφαίος σκόρερ στο MLS

Ο «Ελ Τατί» έφτασε στη Χιρόνα το περασμένο καλοκαίρι ως δανεικός από τη NYCFC. Ο Αργεντινός επιθετικός χαρακτηρίστηκε ως... αχόρταγος σκόρερ στο MLS αλλά ταυτόχρονα αναρωτιόταν πώς θα προσαρμοστεί σε ένα νέο είδος ποδοσφαίρου στην πρώτη του εμπειρία στην Ευρώπη.

Σημείωσε 23 γκολ με την ομάδα της Νέας Υόρκης, τη χρονιά που το franchise της Μάντσεστερ Σίτι κέρδισε το πρωτάθλημα, μια επιτυχία που ήρθε στον Αργεντινό αφού έχτισε μια καριέρα ως ποδοσφαιριστής μακριά από τη χώρα του. Πρώτα πήγε στο Πανεπιστήμιο της Χιλής, όπου λίγες ευκαιρίες τον οδήγησαν σε μια νέα χώρα, την Ουρουγουάη, για να υπερασπιστεί την Torque City για να ενταχθεί το καλοκαίρι του 2022 στην Χιρόνα, η οποία έμεινε εντυπωσιασμένη από τα 50 γκολ και τις 20 ασίστ που σημείωσε σε 109 αγώνες της κανονικής περιόδου στο MLS.

Μετά τον Λεβαντόβσκι ο Καστεγιάνος

Μόλις πριν από 10 χρόνια και μια μέρα, στις 24 Απριλίου 2013, ο Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι, ο πλέον επιθετικός της Μπαρτσελόνα, σημείωσε καρέ τερμάτων με την Μπορούσια Ντόρτμουντ, αντιμετωπίζοντας τους «μερένχες» στον πρώτο αγώνα του ημιτελικού του Champions League. Ο Πολωνός χρειάστηκε μόνο πέντε λεπτά για να πετύχει το πρώτο από τα τέσσερα γκολ του με σουτ στην καρδιά της περιοχής, για να ακολουθήσουν ακόμη τρία τέρματα και να γράψει ιστορία κόντρα στους Μαδριλένους, με τον Λεβαντόβσκι να σηκώνει στον αέρα τα τέσσερα δάχτυλα.