Ο Τσάβι κυνηγάει το ρεκόρ των Γκουαρδιόλα, Βιλανόβα και Ενρίκε

Τσάβι

i

Photo by Jose Breton/Pics Action/NurPhoto via Getty Images/Ideal Images

Ο Τσάβι κυνηγάει το ρεκόρ των Γκουαρδιόλα, Βιλανόβα και Ενρίκε

Θάνος Λυμπερόπουλος • 08:50 - 26.04.2023 / Ανανεώθηκε: 11:26 - 23.06.2023

Η Μπαρτσελόνα του Τσάβι έχει την φετινή σεζόν 12 εκτός έδρας νίκες, μόλις δύο λιγότερες από τους άλλους τρεις πρώην προπονητές των «μπλαουγκράνα», με επτά αγωνιστικές να μένουν μέχρι το φινάλε του πρωταθλήματος.

Ο Τσάβι φέτος έχει καταφέρει να δημιουργήσει ξανά μια πολύ ανταγωνιστική Μπαρτσελόνα που φλερτάρει με το πρώτο της το πρωτάθλημα μετά το 2017, μιας και έχει διαφορά 11 βαθμών απ’ την δεύτερη Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία υπέστη χτες το βράδυ ήττα σοκ απ’ την Χιρόνα με 4-2. Αν κι ο προπονητής των «μπλαουγκράνα» έχει δηλώσει πως δεν εστιάζει τα ρεκόρ, φέτος η ομάδα του είναι ασταμάτητη σε ατομικό αλλά και σε συλλογικό επίπεδο.

 Με 12 εκτός έδρας νίκες στο φετινό πρωτάθλημα, ο Τσάβι απέχει μόλις δύο για να ισοφαρίσει το ρεκόρ του Πεπ Γκουαρδιόλα. Ο Τίτο Βιλανόβα όπως κι ο Λουίς Ενρίκε έχουν ο καθένας τους επίσης δύο παραπάνω απ’ τον προπονητή των Καταλανών. Απόψε θα έχει την ευκαιρία να φτάσει στις 13 εκτός έδρας νίκες, εάν φύγει βέβαια νικηφόρα απ’ την έδρα της Ράγιο Βαγιεκάνο. 

Η Μπαρτσελόνα έχει νικήσει τις Ρεάλ Σοσιεδάδ, Σεβίλλη, Κάντιθ, Μαγιόρκα, Βαλένθια, Οσασούνα, Ατλέτικο Μαδρίτης, Χιρόνα, Μπέτις, Βιγιαρεάλ, Αθλέτικ Μπιλμπάο και Έλτσε. Απομένουν ακόμη τέσσερις εκτός έδρας νίκες με Ράγιο Βαγιεκάνο, Εσπανιόλ, Βαγιαδολίδ και Θέλτα.