Από τη Μάντσεστερ Σίτι στη διακίνηση ναρκωτικών: Ο ποδοσφαιριστής που υπέκυψε στην κόλαση των ναρκωτικών

Μαξ Νόρμαν

Από τη Μάντσεστερ Σίτι στη διακίνηση ναρκωτικών: Ο ποδοσφαιριστής που υπέκυψε στην κόλαση των ναρκωτικών

Κώστας Τόπας 09:07 - 19.01.2024 / Ανανεώθηκε: 09:07 - 19.01.2024

Ο Μαξ Νόρμαν, πρώην ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ Σίτι και της Γουίγκαν καταδικάστηκε σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση για διακίνηση ναρκωτικών.

Ο Μαξ Νόρμαν, πρώην ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ Σίτι και της Τρανμίρ Ρόβερς, καταδικάστηκε σε τεσσεράμισι χρόνια φυλάκιση αφού βρέθηκαν κρυμμένα στην πολυθρόνα του ναρκωτικά αξίας σχεδόν 60.000 ευρώ και 80 δόσεις κρακ που κουβαλούσε στα εσώρουχα του.

Ο 25χρονος πρώην ποδοσφαιριστής πιάστηκε τρεις φορές με ηρωίνη, κρακ και κοκαΐνη σε διάστημα δύο μηνών το 2021.

«Ήσουν εξαιρετικά ανόητος να συνεχίσεις μετά την πρώτη σύλληψή σου... και μετά τη δεύτερη σύλληψή σου. Αυτό κάνει την κατάστασή σου πολύ χειρότερη», είπε ο δικαστής στον Μαξ στη δίκη. Ο πρώην παίκτης της Μάντσεστερ Σίτι παραδέχτηκε ότι κατείχε ηρωίνη, κρακ και κοκαΐνη με σκοπό να προμηθεύσει άλλα άτομα. 

Ο Νόρμαν, ο οποίος πάσχει από ADHD (διαταραχή ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητα) και σύνδρομο Tourette, έχει συνολικά πέντε προηγούμενες καταδίκες για εννέα αδικήματα.

Η καριέρα του Μαξ Νόρμαν στον κόσμο του ποδοσφαίρου

Η «Daily Mail» αναφέρει ότι ο Μαξ Νόρμαν προπονήθηκε στις ομάδες νέων της Μάντσεστερ Σίτι (σύλλογος που έφυγε το 2015) και της Γουίγκαν πριν κάνει το άλμα στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο με τους Τρανμίρ Ρόβερς και Μορκάμπ , συμπεριλαμβανομένης μιας οκτάμηνης εμπειρίας στην Αλάνιασπορ της Τουρκίας το 2019.

Ο Στιούαρτ ΜακΝάλι, ο οποίος εκπροσώπησε τον Μαξ Νόρμαν στη δίκη, εξήγησε: «Ο πελάτης μου είναι ένας πολύ ταλαντούχος ποδοσφαιριστής που έπαιξε σε υψηλό επίπεδο τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο όσο και στην Ευρώπη».