Ο ΑΠΟΕΛ επέστρεψε στον θρόνο του μετά από πέντε χρόνια

Ο ΑΠΟΕΛ επέστρεψε στον θρόνο του μετά από πέντε χρόνια

Άγγελος Φραγκισκάτος 21:23 - 11.05.2024 / Ανανεώθηκε: 08:05 - 29.05.2024

Ο ΑΠΟΕΛ άντεξε στην πίεση της ΑΕΚ Λάρνακας στο ΓΣΠ και με τον βαθμό της ισοπαλίας (1-1) επέστρεψε στην κορυφή του κυπριακού ποδοσφαίρου μετά από πέντε χρόνια.

ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ Λάρνακας αναδείχθηκαν ισόπαλες με 1-1 στο καυτό ΓΣΠ και η ομάδα του Ρικάρντο Σα Πίντο πανηγύρισε έξαλλα το 29ο πρωτάθλημα της ιστορίας της.

Έτσι ο «θρύλος» επέστρεψε στην κορυφή του κυπριακού ποδοσφαίρου μετά από πέντε χρόνια. Όπως είναι λογικό μετά το τελευταίο σφύριγμα οι φίλαθλοι του ΑΠΟΕΛ ξεχύθηκαν στο γήπεδο και προκάλεσαν χαμό, ανάβοντας καπνογόνα στον αγωνιστικό χώρο του ΓΣΠ.

Καραπαπάς για την κροτίδα στο ΑΠΟΕΛ - Ανόρθωση: «Κανείς δεν έτρεξε για να πάρει ματς στα χαρτιά»
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

21:18 - 06.01.2024

Καραπαπάς για την κροτίδα στο ΑΠΟΕΛ - Ανόρθωση: «Κανείς δεν έτρεξε για να πάρει ματς στα χαρτιά»

Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Κώστας Καραπαπάς έκανε story στο instagram με αφορμή την κροτίδα στο ΑΠΟΕΛ - Ανόρθωση και σχολίασε ότι ο αγώνας δεν διεκόπη, όπως είχε γίνει στο Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός τον περασμένο Οκτώβρη.

Με αυτό το αποτέλεσμα, οι δύο ομάδες τερμάτισαν στους 73 βαθμούς, ωστόσο το σύνολο του Σα Πίντο υπερίσχυσε στα μεταξύ τους αποτελέσματα (3-0, 2-2, 2-1, 1-1).

Στα του αγώνα, οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυναμικά και μόλις στο 5ο λεπτό πήραν το προβάδισμα με την κοντινή προβολή του Ίμαντ Φαράζ. Ωστόσο η χαρά των φιλοξενουμένων δεν κράτησε για πολύ, καθώς ο Μαρκίνιος έφερε το ματς στα ίσα με σουτ μέσα από τη περιοχή στο 10ο λεπτό, μετά από μακρινή μπαλιά του Σαρφό και αδράνεια του Ντιουνκού.

Η ΑΕΚ Λάρνακας κρατούσε με ψυχραιμία την μπάλα στα πόδια της και στο 27ο λεπτό απείλησε και πάλι την εστία του Μπέλετς. Ο Μπρούνο Γκάμα μπήκε στη περιοχή και με ένα φαλτσαριστό σουτ έστειλε την μπάλα δίπλα από το δοκάρι του Σλοβένου τερματοφύλακα.

Στην επανάληψη το σκηνικό δεν άλλαξε, με την ΑΕΚ Λάρνακας να είναι εκείνη που είχε τον έλεγχο και την κατοχή της μπάλας και ο ΑΠΟΕΛ την περίμενε στο δικό του «μισό».

Οι φιλοξενούμενοι όσο περνούσε η ώρα ανέβαζαν την πίεσή τους και στο 84ο λεπτό ο Ράφα Λόπες έχασε μεγάλη ευκαιρία για να δώσει εκ νέου το προβάδισμα στην ομάδα του. Ο Ισπανός έκανε το σουτ από μακρινή απόσταση, όμως ο Μπέλετς βγήκε και μπλόκαρε σταθερά.  Αυτή ήταν και η τελευταία μεγάλη ευκαιρία της αναμέτρησης, που έστεψε τον ΑΠΟΕΛ πρωταθλητή Κύπρου για φέτος.

Οι ενδεκάδες

ΑΠΟΕΛ (Ρικάρντο Σα Πίντο): Μπέλετς, Τσεπάκ, Σούσιτς, Ντβάλι, Πέτροβιτς, Κοσταντίνοφ, Μαρκίνιος (77' Δώνης), Ντάλσιο, Κβιλιτάια (82' Κρέσπο), Σαρφό (77' Βιγιαφάνιες), Ντογκαλά (89' Τομανέ).

ΑΕΚ (Ραν Μπεν Σιμόν): Πίριτς, Ρομπέρζ, Μιλίτσεβιτς, Γκαρσία, Ντιούνκου, Λέδες, Πονς (61' Λόπες), Μπρούνο Γκάμα (66' Κλαρισμάριο), Φαράζ (66' Γκιουρσκό), Τόνγκια (77' Ντίμερς), Σολ (77' Τρισκόφσκι)