Αποθέωσε την Μπράιτον ο Φάμπρεγκας: «Καταλαβαίνουν το ποδόσφαιρο με έναν τρόπο που αγαπώ και πιστεύω ότι πρέπει να παίζεται»

Σεσκ Φάμπρεγκας

i

©Printscreen

Αποθέωσε την Μπράιτον ο Φάμπρεγκας: «Καταλαβαίνουν το ποδόσφαιρο με έναν τρόπο που αγαπώ και πιστεύω ότι πρέπει να παίζεται»

Κώστας Τσιακλής 10:52 - 15.10.2023 / Ανανεώθηκε: 10:59 - 15.10.2023

Ο Σεσκ Φάμπρεγκας αποθέωσε την Μπράιτον, η οποία είναι μια από τις τρεις ομάδες της Premier League που τον εντυπωσιάζουν με το θέαμα που προσφέρουν.

Ο Σεσκ Φάμπρεγκας αναφέρθηκε στις τρεις αγαπημένες του ομάδες της Premier League (όσο αφορά το θέαμα) που χαίρεται να βλέπει. Αυτές είναι φυσικά η πρώην ομάδα του Άρσεναλ, η Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα και η Μπράιτον.

Ο Ισπανός πρώην ποδοσφαιριστής που πλέον είναι προπονητής στην ομάδα νέων της Κόμο (σύλλογος που έκλεισε την καριέρα του) μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την αντίπαλο της ΑΕΚ στο Europa League και μάλιστα την παρομοίασε με την Άρσεναλ της εποχής του (2004-2011). Συγκεκριμένα ανέφερε τα εξής: 

«Είναι ο τρόπος που καταλαβαίνουν το παιχνίδι, Ξέρουν πότε να το επιβραδύνουν, πότε να επιταχύνουν πότε να βρουν τους κατάλληλους χώρους. Γνωρίζουν τον σωστό χρόνο για το πότε πρέπει να προσελκύσουν παίκτες και στη συνέχεια να παίξουν πιο γρήγορα. Πόσες φορές τους βλέπουμε να παίζουν με κοντινές πάσες και μετά ο Μαρτς και ο Μιτόμα να επιτίθενται στους χώρους και να σκοράρουν στην πλάτη της άμυνας; Καταλαβαίνουν το ποδόσφαιρο με έναν τρόπο που αγαπώ και πιστεύω ότι πρέπει να παίζεται.

Μου θυμίζει πώς παίξαμε με έναν συγκεκριμένο τρόπο. Είναι γρήγορο, κοφτό ποδόσφαιρο και τόσο απρόβλεπτο. Αν τους πιέσεις ψηλά θα φύγουν στην πλάτη της άμυνας, αν τους πιέσεις χαμηλά θα συνεχίσουν να παίζουν κοντά και θα βρίσκουν κενά. Είναι πολύ ενδιαφέρον και ο Ντε Ζέρμπι είναι κάποιος από τον οποίο μαθαίνω τόσα πολλά».

Τέλος ο Φάμπρεγκας σχολίασε και τον τρόπο παιχνιδιού των «κανονιέρηδων» λέγοντας: «Η Άρσεναλ χρησιμοποιεί αυτόν τον σχηματισμό 3-1-3-3 - που είναι έξι παίκτες μπροστά από την μπάλα. Πρόκειται για τον προπονητή που εμπιστεύεται τους αμυντικούς του να είναι πιο γρήγοροι και να ανακτούν την μπάλα. Τότε μπορούν να παίξουν λίγο πιο επιθετικό ποδόσφαιρο. Αλλά μπορούσες να δεις τη διαφορά όταν ο Σαλιμπά τραυματίστηκε (την περασμένη σεζόν). Ο Μικέλ Αρτέτα θα σου πει ο ίδιος ότι δεν μπορούν να παίξουν με τον ίδιο τρόπο».