Ο Σκαλόνι εξομολογήθηκε ότι είχε πρόβλημα υγείας μετά την κατάκτηση του Μουντιάλ: «Μόλις χαλαρώσεις, όλα έρχονται»

Λιονέλ Σκαλόνι

i

©PrtScr

Ο Σκαλόνι εξομολογήθηκε ότι είχε πρόβλημα υγείας μετά την κατάκτηση του Μουντιάλ: «Μόλις χαλαρώσεις, όλα έρχονται»

Κώστας Τόπας 10:48 - 29.11.2023

Ο Λιονέλ Σκαλόνι έλυσε τη σιωπή μετά τη συνέντευξη Τύπου στην οποία αμφισβήτησε τη συνέχειά του στην Εθνική Αργεντινής και αποκάλυψε μια επιπλοκή που είχε στα τέλη Ιανουαρίου.

Μετά τη συνέντευξη Τύπου στην οποία αμφισβήτησε τη συνέχειά του ως προπονητής της Εθνικής Αργεντινής στο Μαρακανά, ο Λιονέλ Σκαλόνι έσπασε τη σιωπή του. Σε συνομιλία με τον Κρίστιαν Βιέρι στο «Bobo TV», ο 45χρονος τεχνικός της «Αλμπισελέστε» ομολόγησε ότι οι πιέσεις και το άγχος που υπέστη στο Κατάρ κατέληξαν να έχουν αντίκτυπο στην υγεία του.

«Μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο... Θέε μου. Νομίζω ότι στα τέλη Ιανουαρίου κάτι βγήκε, δεν ξέρω πώς το λένε στην Ιταλία αλλά κάτι βγήκε εδώ στην κοιλιά μου», είπε ο παγκόσμιος πρωταθλητής προπονητής. «Έρπης στο στομάχι. Μόνο λόγω αυτού που περάσαμε πριν από ένα μήνα βγήκε, μετά το κατάλαβα», συνέχισε ο Σκαλόνι. «Οταν είσαι χαλαρός, όλα έρχονται», κατέληξε ο Σκαλόνι.

Παρόλο που δεν έδωσε καμία ένδειξη για το τι θα του συμβεί το 2024, ο «El Gringo» αφιέρωσε μερικά θερμά λόγια στην Αργεντινή: «Με αυτή τη φανέλα πρέπει να παίζεις με την καρδιά σου, με ό,τι έχεις. Η Εθνική ομάδα είναι μια πρόσκληση και αν έρθει είναι με χαρά, με διαφορετικό τρόπο από τον σύλλογο». Και τόνισε το υλικό που υπάρχει στην Αργεντινή: «Είδαμε ότι είχαμε καλούς παίκτες, ότι έπρεπε να ξέρουμε πώς να τους συνθέσουμε».

Οι έπαινοι για τον Μέσι

Όταν μιλάμε για καλή βάση, είναι αδύνατο να μην σκεφτούμε τον Λιονέλ Μέσι, τον οποίο επαίνεσε για άλλη μια φορά ο Σκαλόνι: «Το Παγκόσμιο Κύπελλο είναι ό,τι πιο εξαιρετικό για έναν παίκτη. Ο Μέσι φαίνεται ότι έπαιξε με την καρδιά του, εκτός από όλα τα καλά που είναι. Έγινε ασταμάτητος, ήταν πραγματικά αδύνατο να τον σταματήσει. Το να τον δεις από κοντά είναι κάτι αδύνατο να περιγραφεί, αν σου έλεγα τα πράγματα που κάνει στην προπόνηση δεν θα με πιστεύεις. Ειναι τρελος. Παίζει στην κορυφή της επίθεσης ως εξτρέμ. Η ομάδα χτίζεται γύρω από αυτόν».

Όπως και το δικό του, το μέλλον του «Λίο» στην εθνική Αργεντινής ενόψει των Ηνωμένων Πολιτειών-Μεξικού-Καναδά 2026 είναι άγνωστο. Αλλά ο προπονητής είναι σίγουρος: «Είπα στον Λέο ότι ήταν χαρούμενος στο γήπεδο, ότι πρέπει να συνεχίσει να παίζει όσο μπορεί. Μας έδειξε ότι στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχουν όρια και αυτό είναι εκπληκτικο. Για μένα μπορεί να συνεχίσει να παίζει, αλλά εξαρτάται από αυτόν».