Ξεκινάει πειθαρχική έρευνα για τα επεισόδια στο Βραζιλία - Αργεντινή η FIFA

Επεισόδια στο Αργεντινή - Βραζιλία

Ξεκινάει πειθαρχική έρευνα για τα επεισόδια στο Βραζιλία - Αργεντινή η FIFA

Δημήτρης Χούπης 20:36 - 24.11.2023

Η FIFA ξεκίνησε πειθαρχική έρευνα για τα επεισόδια που έγιναν στην αρχή του αγώνα Βραζιλία - Αργεντινή, το οποίο ξεκίνησε με μισή ώρα καθυστέρηση.

Πειθαρχική έρευνα για τα επεισόδια που έγιναν στο Βραζιλία - Αργεντινή ξεκίνησε η FIFA. Συγκεκριμένα τα ξημερώματα της Τετάρτης (22/11) πριν από την έναρξη του παιχνιδιού οι οπαδοί των δύο ομάδων ήρθαν σε συγκρούσεις, ενώ στη συνέχεια συμμετοχή στα επεισόδια είχε και η αστυνομία.

Αρχικά οι οπαδοί της «σελεσάο» κινήθηκαν προς τους φιλοξενούμενους οπαδούς, ενώ στη συνέχεια η αστυνομία της Βραζιλίας επιτέθηκε στους φιλάθλους της Αργεντινής, με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν σφοδρές συγκρούσεις. Με αφορμή αυτά τα επεισόδια λοιπόν η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου ξεκίνησε πειθαρχική έρευνα. 

Η Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Αργεντινής κατηγορήθηκε για αναταραχή τις κερκίδες πριν από το παιχνίδι, ενώ η αντίστοιχη ομοσπονδία της Βραζιλίας κατηγορήθηκε ότι απέτυχε να διασφαλίσει την ασφάλεια του αγώνα

«Υπήρχαν οικογένειες και παιδιά στην κερκίδα, έκλαιγαν από φόβο»

Μετά τον αγώνα ο στόπερ της «αλμπισελέστε», Νικολάς Οταμέντι, ξέσπασε για τα όσα έγιναν στο παιχνίδι της Βραζιλίας με την Αργεντινή. Συγκεκριμένα ο πρώην αμυντικός της Μάντσεστερ Σίτι ανέφερε ότι είναι κρίμα οι συμπατριώτες του υπέφεραν ξανά από τέτοιο μίσος, ενώ στη συνέχεια αποθέωσε τους συμπαίκτες του. 

Απίστευτο: Οι Αργεντινοί συγκρούονταν με την αστυνομία και ένας Βραζιλιάνος έβγαζε σέλφι ατάραχος
WORLD CUP

11:50 - 22.11.2023

Απίστευτο: Οι Αργεντινοί συγκρούονταν με την αστυνομία και ένας Βραζιλιάνος έβγαζε σέλφι ατάραχος

Ένας Βραζιλιάνος φίλαθλος φαίνεται ότι διασκέδαζε βλέποντας τους οπαδούς της Αργεντινής να συγκρούονται με την αστυνομία, αφού έβγαλε το κινητό του και έβγαλε ατάραχος σέλφι.

«Είναι κρίμα που εμείς, οι Αργεντινοί, υποφέρουμε ξανά από μίσος τέτοιου μεγέθους, με οικογένειες και παιδιά να κλαίνε και να φοβούνται ότι κάτι θα τους συμβεί. Αυτό πρέπει να τελειώσει μια για πάντα. Μεγάλη νίκη σε ένα γήπεδο που χαρήκαμε πολύ και στο οποίο έχουμε όμορφες αναμνήσεις. Αυτή η ομάδα συνεχίζει να γράφει ιστορία. Πάμε Αργεντινή!», ήταν τα λόγια του.