Η Αργεντινή θέλει να πάρει την πρώτη της νίκη σε Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών - Διεκδικεί όμως και ένα σπουδαίο επίτευγμα

Σκωτία - Αργεντινή

i

©Intime

Η Αργεντινή θέλει να πάρει την πρώτη της νίκη σε Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών - Διεκδικεί όμως και ένα σπουδαίο επίτευγμα

Κώστας Τσιακλής 14:01 - 13.07.2023 / Ανανεώθηκε: 14:01 - 13.07.2023

Η Αργεντινή θα είναι παρών στο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών και θα παραταχθεί με πρώτο στόχο την πρώτη της νίκη στην ιστορία της στη διοργάνωση. Παράλληλα μπορεί να καταγράψει ένα σπουδαίο γεγονός.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών ετοιμάζεται σιγά σιγά για την πρώτη σέντρα. Η Αργεντινή θέλει να γίνει η πρώτη ομάδα που θα πάρει τον τίτλο ταυτόχρονα σε άντρες και γυναίκες ωστόσο πρώτα θα πρέπει να πανηγυρίσει την πρώτη της νίκη στην ιστορία της διοργάνωσης.

Η μεγάλη πρεμιέρα του FIFA Women’s World Cup 2023™ γίνεται την Πέμπτη 20 Ιουλίου με την εντυπωσιακή Τελετή Έναρξης, αλλά και τους 2 εναρκτήριους αγώνες: Νέα Ζηλανδία- Νορβηγία (10:00) και Αυστραλία- Ιρλανδία (13:00).

Το FIFA Women’s World Cup 2023 είναι το πρώτο Μουντιάλ γυναικών με συμμετοχή 32 ομάδων και το πρώτο που θα συνδιοργανωθεί από δύο χώρες, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία. Οκτώ από τις ομάδες θα λάβουν μέρος για πρώτη φορά σε τελική φάση Μουντιάλ, ενώ τα γήπεδα που θα φιλοξενήσουν τους αγώνες, καθώς και η τηλεοπτική παραγωγή των αγώνων θα ακολουθήσουν τις αυστηρές προδιαγραφές που θέτει η FIFA για τις μεγάλες διοργανώσεις.

Εκεί θα βρίσκεται και η Αργεντινή, η οποία θα βρίσκεται στον 7ο όμιλο μαζί με Ιταλία, Νότια Αφρική και Σουηδία. Ένας από τους στόχους της «Αλμπισελέστε» είναι να πανηγυρίσει την πρώτη της νίκη στην ιστορία της στη διοργάνωση. Επίσης η ομάδα της Λατινικής Αμερικής θέλει να γίνει η πρώτη που θα κατακτήσει παράλληλα τον τίτλο σε άντρες και γυναίκες.

Η Αργεντινή παρευρέθηκε σε τρεις εκδόσεις του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών και έχει ως απολογισμό δύο ισοπαλίες και επτά ήττες. Το 2003 ηττήθηκε τρεις φορές από Ιαπωνία (6-0), Καναδά (3-0) και Γερμανία (6-1). Τέσσερα χρόνια αργότερα ο εφιάλτης επέστρεψε με τους Γερμανούς να συντρίβουν την «αλμπισελέστε» με 11-0! Επίσης γνώρισε την ήττα από Ιαπωνία (1-0) και Αγγλία (6-1).

Στο προηγούμενο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών (2019) οι Αργεντινές τα πήγαν σαφώς καλύτερα αφού ηττήθηκαν μόνο σε ένα ματς ωστόσο δεν μπόρεσαν να πανηγυρίσουν κάποια νίκη. Συγκεκριμένα έχασαν με 1-0 από την Αγγλία και απέσπασαν δύο ισοπαλίες από Ιαπωνία (0-0) και Σκωτία (3-3).

Παράπονο από δημοσιογράφο για διακρίσεις μεταξύ των δύο φύλων

Η δημοσιογράφος Ντανιέλα Λιχίνιζερ πάντως εξέφρασε το παράπονο της για την διαφορετική αντιμετώπιση που υπάρχει στην Εθνική ανδρών και την Εθνική γυναικών. «Οι περισσότεροι στην Αργεντινή είναι λάτρεις του ποδοσφαίρου, αλλά το γυναικείο ποδόσφαιρο δεν είναι τόσο δημοφιλές.

Είμαι σίγουρη ότι οι περισσότεροι από αυτούς δεν ξέρουν ότι η εθνική μας ομάδα παίζει σε Παγκόσμιο Κύπελλο σε λίγες μέρες. Δεν υπάρχουν τηλεοπτικές διαφημίσεις που να το προωθούν αυτήν τη στιγμή. Είναι λίγο λυπηρό. Υποθέτω ότι ο κόσμος δεν πρόκειται να ξυπνήσει στη μέση της νύχτας για να παρακολουθήσει τους αγώνες», δήλωσε χαρακτηριστικά.