«Το τρίτο αστέρι δεν είναι για όλους», το τρομερό βίντεο της Αργεντινής για να πικάρει την Γαλλία για το Μουντιάλ (vid)

Λιονέλ Μέσι

«Το τρίτο αστέρι δεν είναι για όλους», το τρομερό βίντεο της Αργεντινής για να πικάρει την Γαλλία για το Μουντιάλ (vid)

Κώστας Τόπας 08:54 - 20.06.2023

Έξι μήνες μετά την παγκόσμια στέψη των συμπαικτών του Λιονέλ Μέσι κόντρα στη Γαλλία, η Αργεντινή δημιούργησε ένα τρομερό βίντεο στο Twitter. Η «Αλμπισελέστε» έκανε έναν παραλληλισμό με τον Οδηγό Michelin, ο οποίος από το 1936 επιβραβεύει τους καλύτερους γαστρονομικούς προορισμούς με μέγιστη βαθμολογία, παραδόξως, τριών αστέρων.

Την Κυριακή (18/06) συμπληρώθηκαν έξι μήνες από την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ 2022 από την εθνική Αργεντινής, η οποία επικράτησε της Γαλλίας στα πέναλτι με 4-2. Σε μια νέα επέτειο απόκτησης του τρίτου αστεριού, ο Λιονέλ Μέσι γιόρτασε τον μισό χρόνο που πέρασε από εκείνη τη μεγάλη στιγμή με μία συγκινητική δημοσίευση στα social media.

Οπως έπραξε και η «Αλμπισελέστε» μέσω των social media, καθώς ανήρτησε ένα βίντεο στο οποίο ένας Γάλλος σεφ απαριθμεί τα απαραίτητα συστατικά για να έχει ένα τρίτο αστέρι. Μια άμεση αναφορά στον διάσημο οδηγό Michelin… και στο τρίτο αστέρι που έβαλε η Αργεντινή στη φανέλα της στις 18 Δεκεμβρίου στο Κατάρ.

«Το τρίτο αστέρι δεν είναι για όλους»

«Το 1936, οι Γάλλοι δημιούργησαν την πιο περίφημη διάκριση στην παγκόσμια κουζίνα. Και ξέρετε πόσα αστέρια δίνουν σε αυτό που επιτυγχάνει την αριστεία; Τρία. Μετά έρχονται τα υλικά. Το τρίτο αστέρι δεν είναι για όλους. Χρειάζεστε έναν σεφ που κυριαρχεί στην τεχνική (με τον προπονητή Λιονέλ Σκαλόνι να εμφανίζεται στην οθόνη). Ένα μενού με πολλή προσωπικότητα, που κάποιες στιγμές θα σε έκανε να θέλεις να το φας ωμό. Ένα κοφτερό μαχαίρι, ένα νικητήριο πιάτο, ένα κόσμημα. Πρέπει να προσθέσετε αυγό, λίγο κόκκινο πιπέρι και το έντονο άρωμα του δεντρολίβανου. Και η φωτιά στο μέγιστο. Πολύ τραγανό, ζεσταίνουμε καλά, ανακατεύουμε, ξανά και ξανά», αναφέρεται αρχικά στο σχετικό βίντεο και συνεχίζει λέγοντας:

«Ένα ποτήρι σαμπάνια για να τελειώσει»

«Πώς καταλήγουμε να το μαγειρέψουμε; Στο μπαιν-μαρί (αναφορά στον Άνχελ Ντι Μαρία, πρώτος σκόρερ στον τελικό). Είναι γραμμένο στο μενού, η αγάπη στην κουζίνα δεν αποτυγχάνει ποτέ. Το βγάζεις (το σουτ στο τέρμα), με ένα γάντι στο χέρι. Και όταν δεις ότι είναι καλά ψημένο, του δίνεις την τελευταία πινελιά. Γιατί έχει αυτή τη μοναδική στον κόσμο γεύση, το μυστικό συστατικό, αυτό που σε τρελαίνει, και ακούς: Ευχαριστώ! ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ! (το κοινό φωνάζει «Μέσι») Και ο κόσμος θέλει άλλη μια περιοδεία. Είναι μαγεία. Η γεύση του τρίτου αστεριού είναι ασύγκριτη. Με μια τελευταία πινελιά. Να πανηγυρίσουμε αυτούς τους έξι μήνες. Το καλύτερο Παγκόσμιο Κύπελλο και ποδόσφαιρο σαμπάνιας. Μπράβο πρωταθλητές!», καταλήγει το σχετικό βίντεο.