Ο Εμπαπέ ξεπέρασε τον Φοντέν κι έσπασε ρεκόρ κόντρα στην Ελλάδα (vids)

Κιλιάν Εμπαπέ

i

©Intime

Ο Εμπαπέ ξεπέρασε τον Φοντέν κι έσπασε ρεκόρ κόντρα στην Ελλάδα (vids)

Κώστας Τόπας 08:17 - 20.06.2023 / Ανανεώθηκε: 08:28 - 20.06.2023

Με το γκολ που πέτυχε κόντρα στην Ελλάδα, ο Κιλιάν Εμπαπέ έγινε ο Γάλλος παίκτης που σημείωσε τα περισσότερα γκολ σε μια σεζόν (54), σβήνοντας το ρεκόρ του Ζιστ Φοντέν.

Ένα ακόμη ρεκόρ έπεσε στα χέρια του Κιλιάν Εμπαπέ. Το βράδυ της Δευτέρας (19/06) στο «Σταντ ντε Φρανς», ο επιθετικός και αρχηγός των της Γαλλίας βρήκε δίχτυα κόντρα στην Ελλάδα από την άσπρη βούλα, συμβάλλοντας τα μέγιστα ώστε οι «τρικολόρ» να κατακτήσουν το τρίποντο, με 1-0.

Ο Γάλλος επιθετικός βρήκε για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική δίχτυα, ενώ πέτυχε το 54ο γκολ του στη σεζόν. Ενα απόλυτο ρεκόρ σε αυτόν τον τομέα για έναν Γάλλο. Συγκεκριμένα, ο Εμπαπέ έκλεισε τη σεζόν με 41 γκολ με την Παρί κα 13 για την εθνική του ομάδα. Συνολικά μετράει 40 γκολ με τους «τρικολόρ» σε 70 συμμετοχές. Το αξιοσημείωτο της  υπόθεσης είναι πως ο νεαρός στράικερ ξεπέρασε τον Ζιστ Φοντέν στα γκολ. Όλα αυτά σε ηλικία μόλις 24 ετών.

Ο εμβληματικός Ζιστ Φοντέν έγραψε ιστορία το 1958, όντας ο Γάλλος ποδοσφαιριστής με τα περισσότερα γκολ σε μία σεζόν με σύλλογο και εθνική ομάδα. Μάλιστα, τη χρονιά εκείνη μέτρησε 13 γκολ στο Παγκόσμιο Κύπελλο, το οποίο κατέκτησε τελικά η Βραζιλία του Πελέ, με το ρεκόρ, πάντως, να κρατάει 65 χρόνια.

Πλέον τη σκυτάλη πήρε ο Εμπαπέ που τη Δευτέρα (19/06) κόντρα στην Ελλάδα καθώς έφτασε τα 54 και ξεπέρασε τον Φοντέν για να γίνει έτσι ο μοναδικός Γάλλος παίκτης με αυτόν τον αριθμό τερμάτων.