Εμπαπέ: «Με 54 γκολ σε μία σεζόν πληρώ τα κριτήρια για τη Χρυσή Μπάλα»

Κίλιαν Εμπαπέ

i

© Intime

Εμπαπέ: «Με 54 γκολ σε μία σεζόν πληρώ τα κριτήρια για τη Χρυσή Μπάλα»

Κώστας Τόπας 08:31 - 20.06.2023

Μετά τη νίκη επί της Ελλάδας, ο Κιλιάν Εμπαπέ έκανε τον απολογισμό της σεζόν του και τόνισε πως πιστεύει ότι έχει παίξει σε επίπεδο που του επιτρέπει να είναι υποψήφιος για τη Χρυσή Μπάλα.

Με το γκολ που πέτυχε κόντρα στην Ελλάδα, ο Κιλιάν Εμπαπέ έγινε ο Γάλλος παίκτης που σημείωσε τα περισσότερα γκολ σε μια σεζόν (54), σβήνοντας το ρεκόρ του Ζιστ Φοντέν. Μετά το τέλος του αγώνα, ο 24χρονος επιθετικός της Παρί Σεν Ζερμέν, μίλησε για τη φετινή σεζόν που διένυσε αλλά και για τη μάχη για τη Χρυσή Μπάλα.

«Η Χρυσή Μπάλα; Είναι δύσκολο να μιλήσεις για ένα ατομικό τρόπαιο, γιατί πρέπει να βάλεις τον εαυτό σου μπροστά και δεν το βλέπει καλά το ευρύ κοινό», είπε αρχικά ο Εμπαπέ, σκόρερ του μοναδικού γκολ της συνάντησης με την Ελλάδα. «Νομίζω ότι πληρώ τα κριτήρια. Θα δούμε. Είναι ο κόσμος που ψηφίζει, αλλά εξακολουθώ να είμαι αισιόδοξος», τόνισε χαρακτηριστικά.

Με 54 γκολ που σημειώθηκαν σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς 2022-2023, συλλόγου και εθνικής μαζί, ο Εμπαπέ έσπασε το ρεκόρ του Ζιστ Φοντέν και έγινε ο πρώτος Γάλλος σκόρερ στην ιστορία σε μια σεζόν. Είναι επίσης ο πιο παραγωγικός σκόρερ, ισόπαλος με τον Έρλινγκ Χάαλαντ, ο οποίος μπορεί ακόμα να τον ξεπεράσει αυτό το απόγευμα της Τρίτης (20/06) με τη Νορβηγία κόντρα στην Κύπρο.

Στην τρίτη θέση των σκόρερ της σεζόν είναι ο Χάρι Κέιν που την ολοκλήρωσε με τα δύο που πέτυχε για την εθνική Αγγλίας τη Δευτέρα φτάνοντας τα 40 και δύο λιγότερα έχει ο Λιονέλ Μέσι.