Έγραψε ιστορία ο Ντι Μαρία: Πέρασε σε ασίστ τον Μαραντόνα στην Αργεντινή και ανέβηκε στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας

Άνχελ Ντι Μαρία

i

©Intime

Έγραψε ιστορία ο Ντι Μαρία: Πέρασε σε ασίστ τον Μαραντόνα στην Αργεντινή και ανέβηκε στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας

Δημήτρης Χούπης 17:28 - 23.03.2024

Ο Ανχέλ Ντι Μαρία με την ασίστ που έβγαλε κόντρα στο Ελ Σαλβαδόρ έγραψε ιστορία, αφού έφτασε τις 27, πέρασε τον Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα και ανέβηκε στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας.

Έγραψε ιστορία ο Ανχέλ Ντι Μαρία με τη φανέλα της Εθνικής Αργεντινής.

Οι «αλμπισελέστε» έδωσαν φιλικό κόντρα στο Ελ Σαλβαδόρ στη Φιλαδέλφεια στις ΗΠΑ, όπου επικράτησαν με 3-0. Τα γκολ για την Αργεντινή τα σκόραραν οι Λο Σέλσο, Έντσο Φερνάντες και Κρίστιαν Ρομέρο, με τον Ντι Μαρία να βγάζει την ασίστ στον στόπερ της Τότεναμ.

Με αυτή την ασίστ ο μέσος της Μπενφίκα έγραψε ιστορία, αφού έφτασε τις 27 και πέρασε τον Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, ο οποίος έχει 26. Ενώ την ίδια ώρα ανέβηκε στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας.

Στην πρώτη θέση δεν είναι άλλος από τον Λιονέλ Μέσι με 54. Μάλιστα ο επιθετικός της Ίντερ Μαϊάμι δεν βρέθηκε στην αποστολή της Αργεντινής για τα φιλικά με το Ελ Σαλβαδόρ και την Κόστα Ρίκα.

Ο Ντι Μαρία την ίδια ώρα βρίσκεται και στη 10αδα των κορυφαίων σκόρερ της Αργεντινής. Συγκεκριμένα, είναι 7ος στη σχετική λίστα με 29 γκολ. Ο Λιονέλ Μέσι είναι πρώτος με 106 τέρματα, ο Μπατιστούτα είναι δεύτερος με 56, ο Αγουέρο τρίτος με 41, ο Κρέσπο τέταρτος με 35, ο Μαραντόνα με 34 πέμπτος, ο Ιγκουαΐν έκτος με 31, ο Λουίς Αρτίμε με 24, οι Λοκιέ και Πασαρέλα ένατοι με 22 και τη δεκάδα συμπληρώνουν οι Μασαντόνιο, Σανφλίπο και Λαουτάρο με 21.