Συνελήφθησαν οι τέσσερις παίκτες της Βελέζ για τη σεξουαλική επίθεση σε 24χρονη

Οι παίκτες της Βελέζ

i

© PrtScr

Συνελήφθησαν οι τέσσερις παίκτες της Βελέζ για τη σεξουαλική επίθεση σε 24χρονη

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 10:19 - 19.03.2024 / Ανανεώθηκε: 10:19 - 19.03.2024

Οι τέσσερις ποδοσφαιριστές της Βελέζ Σάρσφιλντ που κατηγορούνται για τον βιασμό 24χρονης έχουν συλληφθεί σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν στην Αργεντινή.

Οι τέσσερις ποδοσφαιριστές της Βελέζ που κατηγορούνται για τη σεξουαλική επίθεση σε 24χρονη συνελήφθησαν στην περιοχή του Τουκουμάν, σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν τα ρεπορτάζ στην Αργεντινή.

Ο λόγος γίνεται για τους Αμπιέλ Οσόριο, Χοσέ Φλορεντίν, Μπράϊαν Κουφρέ και Σεμπάστιαν Σόσα, οι οποίοι θα μείνουν υπό κράτηση μέχρι η αρμόδια δικαστής να κρίνει αν μπορούν να αφεθούν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. 

Θυμίζουμε πως το περιστατικό συνέβη στις 3 Μαρτίου, όταν η νεαρή πήγε σε δωμάτιο του ξενοδοχείου Hilton προσκεκλημένη του Σόσα. Μόλις έφτασε εκεί, συνειδητοποίησε την παρουσία και των υπολοίπων τριών ποδοσφαιριστών.

Οι ποδοσφαιριστές άρχισαν να πίνουν αλκοόλ, ενώ η καταγγέλλουσα αισθάνθηκε αδιαθεσία και ξάπλωσε σε ένα από τα κρεβάτια του δωματίου. Και σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς της, δέχθηκε σεξουαλική επίθεση χωρίς τη συναίνεση της. Μόλις ένιωσε λίγο καλύτερα, κάλεσε ένα ταξί προκειμένου να πάει στο σπίτι της. Στην συνέχεια υπέβαλε μήνυση και η εισαγγελία ζήτησε ενδελεχή ιατρική εξέταση. 

Η διοίκηση της ομάδας της Βέλεζ, όπου αγωνίζονται οι τέσσερις ποδοσφαιριστές, έδωσε στη δημοσιότητα το ακόλουθο δελτίο Τύπου:

 «Ο σύλλογος έλαβε γνώση της καταγγελίας για σεξουαλική κακοποίηση που υποβλήθηκε στην Εισαγγελική Μονάδα Εγκλημάτων κατά της Σεξουαλικής Ακεραιότητας της επαρχίας Τουκουμάν στις 6 Μαρτίου αυτού του έτους, στην οποία εμπλέκονται τέσσερις παίκτες της επαγγελματικής μας ομάδας.

Δεδομένης της σοβαρότητας της καταγγελίας, το Διοικητικό Συμβούλιο τέθηκε αμέσως στη διάθεση του δικαστή του Τουκουμάν για να παράσχει όλες τις σχετικές πληροφορίες και στοιχεία προκειμένου να μπορέσει να συμβάλει στην έρευνα και την διαλεύκανση του θέματος, αλλά και την απόδοση ευθυνών.

Ομοίως, στο πλαίσιο του πρωτοκόλλου δράσης του συλλόγου σε περιπτώσεις βίας λόγω φύλου, αποφασίσθηκε προληπτικά ο αποκλεισμός των τεσσάρων ποδοσφαιριστών από τις δραστηριότητες της ομάδας».

Πριν από λίγες ώρες μάλιστα, τη δική της εκδοχή για τα όσα συνέβησαν το βράδυ της 3ης Μαρτίου έδωσε η 24χρονη γυναίκα.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά της, όλα ξεκίνησαν όταν πήγε στο ξενοδοχείο όπου ήταν συγκεντρωμένη η ομάδα, μετά τα μεσάνυχτα. Εκείνη βρέθηκε στο δωμάτιο 407 για να συναντήσει τον Σεμπάστιαν Σόσα, τον οποίο είχε γνωρίσει μέσω μηνυμάτων σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Η ίδια φάνηκε να παραμένει στο δωμάτιο, αφού σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε ήπιε μερικά κουτάκια μπύρας παρέα με τους ποδοσφαιριστές. Ωστόσο, στη συνέχεια τόνισε πως αυτό δεν ήταν το μοναδικό αλκοολούχο ποτό που ήπιε, αφού οι παίκτες την κέρασαν επίσης Φερνέτ (σ.σ. ιταλικό αρωματικό απόσταγμα). Μετά από λίγο εκείνη άρχισε να ζαλίζεται αρκετά και να νιώθει υπνηλία.

Τότε αποφάσισε να ξαπλώσει σε ένα από τα κρεβάτια, καταγγέλλοντας πως αυτό ήταν που εκμεταλλεύτηκαν οι φερόμενοι ως δράστες. Η 24χρονη υποστήριξε πως ενώ προσπαθούσε να συνέλθει, δέχθηκε τη σεξουαλική κακοποίηση. Όταν τελικά κατάφερε να συνέλθει, ζήτησε αυτοκίνητο και επέστρεψε στο σπίτι της.