Άρης: Άλλο ματς, ίδιος ο βαθμός δυσκολίας
i

@intime

Άρης: Άλλο ματς, ίδιος ο βαθμός δυσκολίας

Αλέξης Σαββόπουλος 13:07 - 03.12.2023 / Ανανεώθηκε: 13:08 - 03.12.2023

Ο διαφορετικός τρόπος που αγωνίζεται η ΑΕΚ σε σχέση με τον Παναθηναϊκό θα καθορίσει και τις αποφάσεις του Μάντζιου για την τακτική προσέγγιση που θα έχει η ομάδα του και την απάντηση στο δίλλημα που υπάρχει για δυο θέσεις.

Ο Ακης Μάντζιος ετοιμάζει τα τελικά του πλάνα για τον αγώνα με την ΑΕΚ την προσεχή Δευτέρα, έχοντας την ευκαιρία να παρακολουθήσει και το παιχνίδι της αθηναίικής ομάδας με την Μπράιτον

Πρόκειται για ένα δεύτερο σερί απαιτητικό παιχνίδι για την ομάδα της Θεσσαλονίκης και μάλιστα εκτός έδρας. Η συνταγή που εφαρμόστηκε κόντρα στον Παναθηναϊκό αποδείχθηκε πετυχημένη, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα εφαρμοστεί στο έπακρο και την Δευτέρα στην «Opap Arena», μιας και πρόκειται για διαφορετικό αντίπαλο που απαιτεί άλλου τύπου τακτική προσέγγιση εκ μέρους του Άρη, όπως παραδέχτηκε στις δηλώσεις του και ο ίδιος ο προπονητής τβν «κιτρινόμαυρων».

Δεν είναι καθόλου βέβαιο δηλαδή ότι θα δούμε και πάλι τον Άρη να περιμένει στο μισό γήπεδο. Προφανώς και η εντολή να είναι κοντά οι γραμμές θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη, αλλά η επιλογή του παίκτη στη μεσαία γραμμή, στη θέση του τιμωρημένου Βερστράτε, είναι πολύ πιθανό να καθοριστεί απο την ανάγκη που υπάρχει για ένα καλύτερο χειριστή της μπάλας, ώστε να μην περιοριστεί ο Άρης σε πενιχρά ποσοστά κατοχής.

Οι επιλογές του Μάντζιου είναι ουσιαστικά δυο. Ο Τζούρασεκ και ο Πάρντο. Απο τον πρώτο ο Έλληνας τεχνικός θα πάρει σίγουρα περισσότερα τρεξίματα και καλύτερες άμυνες, απο τον δεύτερο, την δυνατότητα να… ακουμπήσουν πάνω του την μπάλα οι συμπαίκτες του αλλά ελάχιστα πράγματα στο ανασταλτικό κομμάτι. Αν αγωνιστεί ο Πάρντο, θα γυρίσει λίγο πιο πίσω ο Νταρίντα δίπλα στον Ζουλ, ενώ αν επιλεγεί ο Κροάτης ο Τσέχος θα παραμείνει πίσω από τον Μορόν.

Μια δεύτερη θέση που παίζεται είναι αυτή στο αριστερό φτερό της επίθεσης και τη διεκδικούν ο Παναγίδης και ο Μενέντες. Ο  προπονητής του Άρη, το βασικό που θέλει είναι τακτική συνέπεια κι αυτό θα αποτελέσει το κριτήριο της επιλογής του (εδώ φαίνεται να υπερέχει ο μικρός). Το γκολ που σημείωσε ο Μενέντες με τον Παναθηναϊκό και η ψυχολογία που του έδωσε, ίσως παίξει τον ρόλο της στην επιλογή του Μάντζιου.