Μάντζιος: «Ήταν στοίχημα η νίκη με Παναθηναϊκό- Άλλη ομάδα η ΑΕΚ, θέλει προσοχή»

Άκης Μάντζιος

i

© Intime

Μάντζιος: «Ήταν στοίχημα η νίκη με Παναθηναϊκό- Άλλη ομάδα η ΑΕΚ, θέλει προσοχή»

Αλέξης Σαββόπουλος 19:34 - 02.12.2023 / Ανανεώθηκε: 19:34 - 02.12.2023

Τις διαφορές που έχει το παιχνίδι της Δευτέρας κόντρα στην ΑΕΚ εξήγησε ο προπονητής του Άρη καθώς και την σημασία της νίκης επί του Παναθηναϊκού.

Δυο 24ωρα πριν από το δεύτερο σερί δύσκολο παιχνίδι του Άρη, αυτή τη φορά με την ΑΕΚ (4/12), στην «Αγιά Σοφιά», ο Άκης Μάντζιος μίλησε στη NOVA και αναφέρθηκε στις δυσκολίες της αναμέτρησης αλλά και στο θετικό αντίκτυπο που είχε για την ομάδα του η νίκη κόντρα στον Παναθηναικό. Αρχικά σε επίπεδο ψυχολογίας λέγοντας ότι: «Μας έχει βοηθήσει πολύ ψυχολογικά η προηγούμενη νίκη κόντρα στον Παναθηναϊκό. Ήταν το πρώτο ντέρμπι εντός έδρας και θέλαμε να νικήσουμε. Ήταν ένα στοίχημα για όλους μας να νικήσουμε και να δούμε τις δυνατότητες της ομάδας μας απέναντι σε έναν εξαιρετικό αντίπαλο, όπως είναι ο Παναθηναϊκός. Κάθε νίκη μας βοηθάει! Είμαστε μια εντελώς καινούργια ομάδα, με πολλούς παίκτες που ήρθαν αργά στην ομάδα, σε μια χρονιά δύσκολη από την αρχή της για την ομάδα μας και με πολλούς τραυματισμούς στη διάρκεια ως τώρα. Κάποιοι από αυτούς τους τραυματισμούς, μάλιστα, ήταν δύσκολοι. Όλο αυτό δεν άφησε την ομάδα να έχει συνοχή και τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Οπότε κάθε νίκη μας βοηθάει να γινόμαστε καλύτεροι, όπως και κάθε εβδομάδα που περνάει».

Ο προπονητής του Άρη αναφέρθηκε και στο εκτεταμένο rotation που χρειάστηκε να κάνει σε πολλά παιχνίδια εξαιτίας των πολλών απουσιών που αντιμετώπισε: «Δεν είναι ό,τι καλύτερο… Έχουμε δεκαεννιά καινούργιους παίκτες κι έναν μικρό κορμό από προηγούμενες σεζόν. Όλα αυτά κάνουν δύσκολη την προσπάθεια να έχουμε συνοχή. Μέχρι όλοι να μάθουν τους συμπαίκτες τους θέλει χρόνο. Οπότε και για εμάς, την τεχνική ηγεσία, ήταν δύσκολο όλο αυτό, γιατί δεν ήταν κι επιλογή μας να το κάνουμε. Δεν είχαμε ποτέ ως τώρα την ίδια ενδεκάδα σε ένα δεύτερο παιχνίδι συνεχόμενο. Πάντα υπήρχαν προβλήματα και προσπαθούσαμε να βρούμε την καλύτερη λύση με ό,τι προβλήματα είχαμε εκείνη τη στιγμή» τόνισε και θυμήθηκε το διάστημα που είχε να διαχειριστεί δεκατρείς απουσίες: «Πράγματι… Δεν ήταν εύκολο, αλλά αυτή είναι η δουλειά μας. Σε δύσκολες καταστάσεις να προσπαθούμε να βρούμε την καλύτερη λύση για την ομάδα».

Εσχάτως ο Έλληνας τεχνικός είναι λιγάκι ανακουφισμένος αφού μετράει επιστροφές: «Ναι, περιμένουμε κι άλλους να επιστρέψουν, εκτός από όσους έχουν ήδη επιστρέψει. Σίγουρα είμαστε σε καλύτερη κατάσταση, από ό,τι πριν δύο-τρεις εβδομάδες. Και οι παίκτες που έχουν επανέλθει, εβδομάδα με την εβδομάδα ενσωματώνονται καλύτερα στην ομάδα».

Στην επισήμανση ότι κόντρα στον Παναθηναϊκό ήταν το δεύτερο παιχνίδι στη σειρά που ο Άρης δεν δέχτηκε γκολ και μάλιστα αυτή τη φορά από μια ομάδα που έχει πάνω από 30 γκολ στο πρωτάθλημα, απάντησε: «Κάναμε μια πολύ σοβαρή εμφάνιση κόντρα στον Παναθηναϊκό. Υπηρετήσαμε ένα συγκεκριμένο πλάνο και δεν δώσαμε την ευκαιρία στον Παναθηναϊκό να μας απειλήσει. Έκανε κάποιες φάσεις, γιατί δεν παίζουμε μόνοι μας, αλλά ως εκεί. Δεν δώσαμε τη δυνατότητα στον Παναθηναϊκό να εκμεταλλευτεί τα δυνατά του σημεία και να γίνει επικίνδυνος για εμάς».

Ο προπονητής του Άρη άφησε να εννοηθεί ότι ο τρόπος παιχνιδιού κόντρα στον Παναθηναϊκό δεν αποτελεί οδηγό αντιμετώπισης και της ΑΕΚ, στέλνοντας ταυτόχρονα μήνυμα στους παίκτες του: «Η ΑΕΚ είναι άλλη ομάδα. Έχει διαφορετικό στιλ παιχνιδιού. Είναι η πρωταθλήτρια! Είναι μια ομάδα που έχει τον ίδιο κορμό, τους ίδιους παίκτες από την περασμένη σεζόν και τον ίδιο προπονητή. Είναι μια ομάδα πολύ καλά δουλεμένη. Στηρίζεται πολύ στο παιχνίδι της έντασης και υψηλού ρυθμού. Είναι διαφορετική ομάδα από ό,τι ο Παναθηναϊκός. Αναλόγως θα προσπαθήσουμε να προσαρμοστούμε για να αντεπεξέλθουμε στο ερχόμενο παιχνίδι. Είναι ντέρμπι και στα ντέρμπι όλοι οι παίκτες θέλουν να παίζουν. Όποιοι και να παίξουν, όμως, ως ομάδα πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι και πειθαρχημένοι, γιατί η ΑΕΚ είναι πολύ καλή αντίπαλος και το ματς αυτό θέλει προσοχή».