Τερζής: «Πρέπει να κάνουμε το χρέος μας και να προκριθούμε»

Τερζής: «Πρέπει να κάνουμε το χρέος μας και να προκριθούμε»

Αλέξης Σαββόπουλος 21:15 - 02.08.2023 / Ανανεώθηκε: 10:04 - 03.08.2023

Οι δηλώσεις του προπονητή του Άρη για τον επαναληπτικό με την Αραράτ.

Απόλυτα συνειδητοποιημένος εμφανίστηκε ο προπονητής του Άρη Τόλης Τερζής αναφορικά με την αποστολή που έχει ο Αρης στο αυριανό δεύτερο παιχνίδι με την Αραράτ:

«Πρέπει να κάνουμε το χρέος μας και να περάσουμε στον επόμενο γύρο. Έχουμε αναλύσει τα λάθη του πρώτου παιχνιδιού και έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα», είπε αρχικά ο τεχνικός του Άρη και συμπλήρωσε:

«Θέλουμε να κάνουμε μια πειστική εμφάνιση και να αποδείξουμε ότι ήταν μια κακή παρένθεση η εμφάνιση στην Αρμενία. Περιμένουμε και τη βοήθεια του κόσμου και πρέπει να ανταποδώσουμε την συμπαράστασή τους. Είμαστε αποφασισμένοι να αλλάξουμε την κατάσταση και να κάνουμε αυτό που πρέπει, να είμαστε όπως πρέπει και να πάρουμε την πρόκριση. Μέσα στην εβδομάδα έκανα αρκετές κουβέντες με τα παιδιά, τόσο συνολικά όσο και τετ α τετ».

Για τα λάθη που έγιναν στο πρώτο παιχνίδι και τι πρέπει να αλλάξει ο Έλληνας τεχνικός τόνισε: «Πρέπει να έχουμε εμείς τη μπάλα και να ακολουθήσουμε το πλάνο που έχουμε ετοιμάσει. Το μεγάλο πρόβλημα στο πρώτο παιχνίδι ήταν οι μεγάλες αποστάσεις στις γραμμές και η πίεση μπροστά όταν χάνουμε την μπάλα, ώστε να μην βγαίνει στην κόντρα επίθεση ο αντίπαλος. Έχουμε εντοπίσει τα προβλήματα στα δυο άκρα απο τις κόντρες της Αραράτ, ώστε να μηδενίσουμε τις πιθανότητές τους, γιατί έχουν ταχύτητα μπροστά και τέσσερις τεχνίτες παίκτες».

Για το ενδεχόμενο αλλαγών στην ενδεκάδα απάντησε: «Όταν ένα παιχνίδι δεν πηγαίνει καλά, ψάχνεις να βρεις τρόπους να βελτιώσεις την εικόνα σου και την κατάσταση».

Τους παίκτες του Άρη εκπροσώπησε στη συνέντευξη Τύπου ο Μόουζες Οντουμπάτζο, ο οποίος είπε:

«Όλοι μας γνωρίζουμε, όλος ο οργανισμός του Άρη, πόσο σημαντικό είναι να προκριθούμε αύριο. Δουλέψαμε όπως έπρεπε, ώστε να είμαστε έτοιμοι να πάρουμε τη πρόκριση».

Για το πόσο άνετα νιώθει να αγωνίζεται στο κέντρο της άμυνας: «Αγαπάω το ποδόσφαιρο. Δεν έχω κανένα απολύτως θέμα όταν μου ζητήθηκε να αγωνιστώ εκεί. Χρειάστηκα μερικά λεπτά μέσα στο παιχνίδι για να προσαρμοστώ. Ύστερα ένιωσα πιο άνετα. Δούλεψα με τον προπονητή μου σε θέματα τακτικής, αυτή την εβδομάδα και αύριο πιστεύω ότι θα είμαι καλύτερος από το πρώτο ματς».

Για το τι πρέπει να αλλάξει ο Άρης: «Μπορείς να προσεγγίσεις ένα παιχνίδι με πολλούς τρόπους. Το ξεκάθαρο είναι ότι πρέπει να σκοράρουμε για να πετύχουμε το στόχο μας».

Για το πώς περιμένει να δει τον Άρη αύριο: «Έχουμε αρκετά νέα πρόσωπα στην ομάδα. Αυτό απαιτεί χρόνο για να προσαρμοστούμε. Στο αυριανό ματς πιστεύουμε ότι το γήπεδο θα φλέγεται. Πρέπει να εκμεταλλευτούμε το μομέντουμ και να δώσουμε περισσότερο άγχος στον αντίπαλο».