Το σόου του Γκαρθία στο εμφατικό 3-0 του Άρη με τον Βόλο και η ανατριχιαστική σημειολογία των αριθμών
i

Άρης / © Intime

Το σόου του Γκαρθία στο εμφατικό 3-0 του Άρη με τον Βόλο και η ανατριχιαστική σημειολογία των αριθμών

Αλέξης Σαββόπουλος 22:00 - 21.01.2023 / Ανανεώθηκε: 00:55 - 22.01.2023

Η κλάση του Μανού Γκαρθία έκανε τη διαφορά για τον Άρη. Με χατ τρικ του Ισπανού, η ομάδα της Θεσσαλονίκης επικράτησε με 3-0 του Βόλου για τη 19η αγωνιστική της Superleague σε μία ιδιαίτερη βραδιά.

Με το «19» στην πλάτη, τη «19» αγωνιστική, στη μνήμη του 19χρονου δολοφονηθέντα Άλκη Καμπανού. Οι απίθανες συμπτώσεις με τον αριθμό «19» στο ματς του Άρη με τον Βόλο σημάδεψαν την αναμέτρηση του «Κλεάνθης Βικελίδης».

Η ομάδα του Άλαν Πάρντιου πήρε τη νίκη με 3-0 με χατ τρικ του Μανού Γκαρθία, που φοράει το «19» στη φανέλα του. Αμέσως μετά το πρώτο γκολ που πέτυχε, ο Ισπανός πανηγύρισε αφιερώνοντας του τέρμα του στον αδικοχαμένο Άλκη Καμπανό. 

Με το τρίποντο κόντρα στη θεσσαλική ομάδα, ο Άρης εδραιώνεται στην πεντάδα. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης έφτασε τους 31 βαθμούς αφήνοντας στην ομάδα του Κώστα Μπράτσου στους 29. 

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν με πίεση ψηλά δυσκολεύοντας τους αμυντικούς του Άρη. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης είχε την πρώτη της καλή στιγμή στο 15ο λεπτό.

Μετά από ωραία κίνηση, ο Γκρέι έβγαλε κάθετη στον Μαντσίνι. Ο τελευταίος βρήκε τον Πίρσμαν που σούταρε με τη μία αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Ο Άλαν Πάρντιου είχε τον σχεδιασμό να ανατρέπεται στο 22' όταν ο Εμπακατά είχε πρόβλημα τραυματισμού με τον Οντουμπάτζο να παίρνει τη θέση του.

Στο 30ο λεπτό ο Πίρσμαν έκοψε καίρια τον Ντέλετιτς που έκανε επικίνδυνη κίνηση. Οι δύο ομάδες προσπάθησαν να απειλήσουν με μακρινά σουτ πριν τον ρυθμό του αγώνα να πέφτει αισθητά στο τελευταίο τέταρτο του πρώτου ημιχρόνου.

Η κλάση του Μανού Γκαρθία «καθάρισε« για τον Άρη στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 47' ο Ισπανός άνοιξε το σκορ μετά από ωραία πάσα του Μάντσινι. Ο παίκτης του Άρη αφιέρωσε το γκολ του στον αδικοχαμένο Άλκη Καμπανό.

Ο Βόλος προσπάθησε να αντιδράσει. Στο 58' ο Άλχο έκανε τη σέντρα με την άμυνα του Άρη να διώχνει. Δύο λεπτά αργότερα, ο Μανού διπλασίασε τα τέρματά της ομάδας της Θεσσαλονίκης με ωραίο συρτό σουτ. Ο απίθανος Μανού Γκαρθία έβαλε το «κερασάκι στην τούρτα» στο 74ο λεπτό με δυνατό σουτ από μακρινή απόσταση.

Άρης (Πάρντιου): Κουέστα, Εμπακατά (Οντουμπάτζο 22'), Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Πίρσμαν, Νταρίντα (Ετέμπο 69'), Μάνου Γκαρθία, Ντουκουρέ, Ματέο Γκαρσία (Ροντρίγκες 81'), Μαντσίνι (Μαζικού 81'), Γκρέι (Ιτούρμπε 80'). 

Βόλος (Μπράτσος): Κλέιμαν, Άλχο, Εσκοβάλ, Πίριναν, Λούνα (Σι 68'), Μπαριέντος, Μεταξάς (Γκάγκι 56'), Τσιρίνος, Ντέλετιτς, Μεθκίδα (Πιρές 68'), Οζέγκοβιτς (Κούτσιας 84').

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Ο Άρης μπήκε πολύ δυναμικά στο δεύτερο μέρος και έχοντας στο φουλ τις μηχανές για 15 λεπτά, βρήκε τις ανορθογραφίες της αμυντικής λειτουργίας του Βόλου, ευτύχησε να πετύχει δυο γκολ με τον Μάνου Γκαρθία στις πρώτες δυο καλές στιγμές του στο ματς (47’, 60’) και «καθάρισε» με συνοπτικές διαδικασίες, μια αναμέτρηση, που στα πρώτα 45 λεπτά, έμοιαζε δύσκολος γρίφος.

MVP: Μπορεί στο πρώτο ημίχρονο να κινήθηκε σε ρηχά νερά, όμως στο δεύτερο, ο Μάνου Γκαρθία ξεδίπλωσε την υψηλή ποιότητά του στον αγωνιστικό χώρο και πετυχαίνοντας τρία υπέροχα τέρματα, χάρισε στην ομάδα του το πολύτιμο τρίποντο, ενώ αφιέρωσε μάλιστα, το πρώτο του γκολ, στον αδικοχαμένο Αλκη Καμπανό.

Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΠΑΓΚΩΝ: Πέντε αλλαγές στο βασικό σχήμα για τον Πάρντιου με τον Γκρέι να παίρνει τη θέση του Καμαρά στην κορυφή της επίθεσης, τους Πίρσμαν και Εμπακατά να παίρνουν τις θέσεις των Μαζικού και Οντουμπάτζο στα δυο άκρα της άμυνας ενώ βασικός ξεκίνησε και ο Ντουκουρέ αντί του Ετέμπο αλλά και ο Μανού Γκαρθία αντί του Ιτούρμπε. Ίδια ακριβώς ενδεκάδα για τον Κώστα Μπράτσο με αυτή της νίκης πριν απο μια εβδομάδα επι του Ιωνικού.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ: Το πρώτο χατ-ρικ στην καριέρα του Μάνου Γκαρθία, ήρθε με τα χρώματα του Άρη. Ο Ισπανός έδωσε σόου στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και έφτασε τα τέσσερα γκολ στο φετινό πρωτάθλημα, με αν μη τι άλλο, εντυπωσιακό τρόπο.

H ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙKH: Δυο σπουδαία ματς έχει ο Άρης την επόμενη εβδομάδα. Υποδέχεται την Τετάρτη (25/01) τον Ολυμπιακό στη ρεβάνς της ήττας του με 1-0 στον πρώτο προημιτελικό και πηγαίνει την επόμενη Κυριακή (29/01) να αντιμετωπίσει την ΑΕΚ στην OPAP ARENA. Ο Βόλος απο την άλλη υποδέχεται τον Παναιτωλικό στην έδρα του για την 20η αγωνιστική.