Ο συνωστισμός στο «8» και η λειψανδρία στο «6»

Ρούμπεν Πάρντο

i

Photo by Diego Souto/Quality Sport Images/Getty Images

Ο συνωστισμός στο «8» και η λειψανδρία στο «6»

Αλέξης Σαββόπουλος 11:40 - 29.08.2023 / Ανανεώθηκε: 11:47 - 29.08.2023

Η απόκτηση του Ρουμπέν Πάρντο... φορτώνει ακόμη περισσότερο τη μεσαία γραμμή προκαλώντας πονοκέφαλο στη διαχείριση των υπεράριθμων παικτών για τη θέση «8» την ίδια στιγμή που υστερεί στη θέση του αμυντικού μέσου.

Η προσθήκη του Ρουμπέν Πάρντο δημιουργεί μια πρωτοφανή πολυκοσμία στη μεσαία γραμμή του Άρη και εν προκειμένω στη θέση «8» αφού τόσο ο νεοφερμένος Ισπανός, όσο και η πλειοψηφία σχεδόν όσων έχουν αποκτηθεί την τρέχουσα μεταγραφική περίοδο, μαζί με τους… παραμένοντες από την  περσινή σεζόν, δεν έχουν καθαρά τα προσόντα του… κόφτη. Είναι παίκτες που υπό προϋποθέσεις μπορούν να αγωνιστούν ως αμυντικά χαφ και σίγουρα όχι σε σχηματισμό 4-3-3.

Ακόμη και ο Πάρντο που αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα είναι περισσότερο δημιουργικός χαφ, οργανωτής, με έμφυτη την τάση να φτιάχνει παιχνίδι και λιγότερο να αναχαιτίζει. Έχουμε και λέμε λοιπόν. Τζούρασεκ, Πάβισιτς, Νταρίντα, Ρουπ, Πάρντο και ο Μανού Γκαρθία που μετράει αντίστροφα για την επιστροφή του, είναι όλοι οκτάρια με κάποιους από αυτούς να μπορούν να αγωνιστούν και πίσω από τον φορ. Έξι ποδοσφαιριστές δηλαδή που αγωνίζονται πάνω-κάτω στην ίδια θέση και τους οποίους θα κληθεί να διαχειριστεί ο Άκης Μάντζιος. Αρχικά να τους αξιολογήσει και στη συνέχεια να επιλέξει αυτούς που ταιριάζουν στο 4-2-3-1 που συνηθίζει να χρησιμοποιεί. Να παίξουν όλοι δεν γίνεται. Και δυστυχώς ο Άρης δεν έχει πλέον μεσοβδόμαδες ευρωπαϊκές υποχρεώσεις ώστε να κρίνεται επιτακτικό το ροτέισον και το… τόσο μεγάλο βάθος στα χαφ. Δύσκολη εξίσωση και αν μη τι άλλο.. επιπόλαιος σχεδιασμός.

Τι μένει από κλασσικά εξάρια; Ο Ζουλ και ο Ντουκουρέ. Ο πρώτος ακόμη με δυσκολίες να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα, ο δεύτερος με την γνωστή ευπάθεια στο γόνατο. Αυτός είναι και ο λόγος που ο Μάντζιος, στις πρώτες κιόλας κουβέντες που έκανε με τον Θόδωρο Καρυπίδη, εξέφρασε τις επιφυλάξεις του για τη θέση του αμυντικού χαφ και στην ουσία ζήτησε την απόκτηση ενός ακόμη «κόφτη» που να… κουμπώνει στον τρόπο παιχνιδιού του. Το καλό είναι ότι υπάρχει χρόνος για μια επιπλέον κίνηση αφού οι μεταγραφές ολοκληρώνονται 15/9. Το κακό ότι θα φορτωθεί κι άλλο το ήδη… γεμάτο στα χαφ ρόστερ, δημιουργώντας μια ανάγκη αποσυμφόρησης.