Αδιόρθωτος ο Άρης, τον τιμώρησε και η Λαμία

Αδιόρθωτος ο Άρης, τον τιμώρησε και η Λαμία

Αλέξης Σαββόπουλος 21:16 - 27.08.2023 / Ανανεώθηκε: 21:32 - 27.08.2023

Μια παθιασμένη Λαμία, τιμώρησε τον κουραστικό και νωθρό επιθετικά Αρη και με “χρυσό” σκόρερ τον Καρλίτος έκανε σεφτέ στο πρωτάθλημα, βυθίζοντας ακόμη περισσότερο την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Η Λαμία με μια σοβαρή, ψυχωμένη και απόλυτα διαβασμένη εμφάνιση, έκανε την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα, κερδίζοντας τον κακό Άρη 2-0 που μετά από δυο αγωνιστικές παραμένει φάντασμα του καλού του εαυτού.  Οι Θεσσαλονικείς αναζητούν εναγωνίως τρόπο να βγουν από τα σχοινιά στα οποία βρίσκονται με δυο σερί ήττες που τους κρατούν στον… πάτο της βαθμολογίας και τους βυθίζουν ακόμη περισσότερο στο πρόβλημα και πολύ πιθανόν να δρομολογήσουν άμεσα και εξελίξεις σε όλα τα επίπεδα.

Στο πρώτο ημίχρονο το ματς ήταν σε γενικές γραμμές μοιρασμένο. Ο Άρης είχε περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια του με τη Λαμία να επιλέγει σε φάση άμυνας ένα 4-5-1 και να προσπαθεί, ασκώντας πίεση να φύγει στο ανοικτό γήπεδο. Χάρη στην τακτική της αυτή, δημιούργησε τις καλύτερες στιγμές της στο πρώτο 45λεπτο με Μαρτίνεθ και Τσιλούλη, πριν το γκολ του Καρλίτος στο 38΄. 

Στο ίδιο διάστημα, ο Άρης είχε κι αυτός δυο εξαιρετικές ευκαιρίες με Μενέντες και Κάρλσον ώστε να προηγηθεί στο σκορ αλλά πήγε, όπως και στην Κρήτη στην ανάπαυλα, πίσω στο σκορ και με την υποχρέωση να βγάλει αντίδραση στην επανάληψη.

Η είσοδος του Ντουκουρέ με την έναρξη της επανάληψης, έδωσε μια καλύτερη ισορροπία μεσοαμυντικά στον Άρη που είχε και πάλι την μπάλα στα πόδια του, μιας και οι γηπεδούχοι, ήταν περισσότερο προσεκτικοί στο ανασταλτικό κομμάτι, αλλά δεν μπορούσε να απειλήσει, αφού δεν είχε ξεκάθαρο πλάνο ανάπτυξης και ταυτόχρονα η Λαμία έβρισκε τους χώρους και γινόταν απειλητική όπως με το δοκάρι του Τσιλούλη στο 58΄ και το σουτ του Σιμόν στο 60' . 

Ο Άρης αδυνατούσε να βρει λύσεις απέναντι στην πολύ καλά οργανωμένη άμυνα της Λαμίας και αρκέστηκε σε μια ανούσια και κουραστική κυκλοφορίας της μπάλας, δίχως όμως τελική στην εστία σε ολόκληρο το δεύτερο ημίχρονο, παρότι ήταν η ομάδα που κυνηγούσε το σκορ.

ΟΙ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ: 

Λαμία: Κοσέλεφ, Σαραμαντάς, Σιμόν, Τζανετόπουλος, Παούλαβετς, Στάνκο (75΄ Τζανδάρης), Νούνιες (87΄ Βασιλαντωνόπουλος), Σλίβκα, Μαρτίνες (61΄ Τόσιτς), Καρλίτος (75΄ Λόνγκο) και Τσιλούλης (61΄Ακούνια)

Άρης: Χουτεσιώτης, Μοντόγια (74΄ Οντουμπάτζο), Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Φεράρι, Ρουπ (74΄ Πάβισιτς), Τζούρασεκ (46΄ Ντουκουρέ), Νταρίντα (83΄ Σαμόρα), Κάρλσον, Μενέντες (83΄ Χριστοδουλόπουλος) και Μορόν.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Στην διάθεση και την απόλυτη προσήλωση της Λαμίας στις απαιτήσεις του αγώνα και φυσικά την αποτελεσματικότητα στις ευκαιρίες που βρήκε απέναντι σε έναν Αρη που αρκέστηκε σε μια φλύαρη και ανούσια κατοχή της μπάλας, δίχως ξεκάθαρο πλανο και δυσκολία να διασπάσει την άμυνα των γηπεδούχων.

MVP: O Καρλίτος. Για κάτι τέτοια παιχνίδια αποκτήθηκε ο Καρλίτος και έγινε η ακριβότερη μεταγραφή της Λαμίας. Μια φάση χρειάστηκε στο ματς και με το υπέροχο τελείωμά του χάρισε το πρώτο τριποντο της σεζόν στην ομάδα του.

Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΠΑΓΚΩΝ: Ο Τόλης Τερζής δεν άλλαξε σχηματισμό επιμένοντας στο 4-3-3 με τον Τζούρασεκ στη μεσαία γραμμή αντί του Ζουλ και τους Νταρίντα και Ρουπ μπροστά τους. Ο Χουτεσιώτης παρέμεινε κάτω από την εστία με τετράδα του Μοντόγια, Φεράρι, Φαμπιάνο και Μπράμπετς ενώ στην επίθεση ο Μορόν είχε παρτενέρ τους Μενέντες-Κάρλσον. Ο Βόκολος από την άλλη ξεκίνησε με ένα 4-4-2 και τον Σλίβκα κοντά στον Καρλίτος που ήταν στην κορυφή και τους Μαρτίνεθ, Τσιλούλη στις πλευρές. Στα χαφ ο Στάνκο είχε δίπλα του τον Νούνιες, ενώ στην άμυνα δεν άλλαξε κάτι σε σχέση με την πρεμιέρα στο Βόλο πλην του Κοσέλεφ στο τέρμα.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 2ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ (3ης) ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 

Θυμηθείτε το live του αγώνα: 

  • Τέλος αγώνα. Λαμία - Άρης 1-0
  • 90+4'  Δεύτερη κίτρινη για τον Σιμόν που αποβάλλεται 
  • Πέντε λεπτά καθυστερήσεις
  • 85'  Πέντε λεπτά ακόμα χωρίς καθυστερήσεις
  • 80'  Σέντρα του Τόσιτς έκοψε ο Μπράμπετς
  • Πέρασε ανεκμετάλλευτο το κόρνερ για τους «κίτρινους»
  • 73' Κόρνερ για τον Άρη 
  • 60'  Ο Σιμόν έκανε ένα δύσκολο σουτ από πλάγια θέση, αλλά ο Χουτεσιώτης το έβγαλε 

Αλέξης Σαββόπουλος: Ο Ντουκουρέ έχει δώσει μια καλύτερη ισορροπία μεσοαμυντικά στον Αρη που έχει και πάλι την μπάλα στα πόδια του. Το θέμα για τον Αρη είναι επιθετικό αφού δεν έχει ξεκάθαρο πλάνο ανάπτυξης

  • 58'  Δοκάρι για τη Λαμία. Ο Τσιλούλης έκανε ένα σουτ και η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι του Χουτεσιώτη
  • 56'  Ο Κάρλσον έκανε ένα σουτ, ο Πάβλοβετς έδιωξε στη γραμμή, αλλά είχε δοθεί προηγουμένως φάουλ 
  • 52'  Ο Κάρλσον έκανε μια έξυπνη πάσα αλλά ο Μορόν δεν ακολούθησε

Αλέξης Σαββόπουλος: Πρώτη και απόλυτα λογική κίνηση του Τερζή, ο Ντουκουρε στη θέση του αρνητικού Τζούρασεκ. Ο Ιβοριανός είχε κάνει ένα καταπληκτικό δεύτερο ημίχρονο στην Κρήτη και ήταν έκπληξη η μη χρησιμοποίησή του στο βασικό σχήμα.

  • Έναρξη δευτέρου ημιχρόνου 

Αλέξης Σαββόπουλος: Σε ένα μοιρασμένο από πλευράς ευκαιριών παιχνίδι, η Λαμία με το γκολ του Καρλίτος πάει στο ημίχρονο με το 1-0 που υποχρεώνει τον Άρη να πάρει ρίσκα στην επανάληψη, προκειμένου να αποφύγει μια δεύτερη σερί ήττα

  • Λήξη πρώτου μέρους 
  • Τέσσερα λεπτά καθυστερήσεις 
  • 44'  Ο Μαρτίνεθ έκανε ένα αδύναμο σουτ και έκοψε η άμυνα του Άρη
  • 43'  Ο Καρλίτος βγήκε απειλητικά από τα δεξιά, αλλά η άμυνα του Άρη έκοψε

Αλέξης Σαββόπουλος: Μια ευκαιρία βρήκε να εκτελέσει ο Καρλίτος και άνοιξε το σκορ σε μια ακόμη κακή αμυντική αντίδραση του Άρη, που όπως και στο Ηράκλειο βρίσκεται πίσω στο σκορ και αναγκάζεται να κυνηγάει

  • 38'  ΓΚΟΟΟΛ Η ΛΑΜΙΑ 1-0. Ο Καρλίτος έπαιξε το ένα δύο με τον Σλίβκα και άνοιξε το σκορ για τη Λαμία
  • 37'  Ο Ματαρίτα έκανε ένα γυριστό, αλλά ο Κοσέλεφ μπλόκαρε
  • 36' Ο Καρλίτος σκόραρε αλλά ήταν σε θέση οφσάιντ

Αλέξης Σαββόπουλος: Και πάλι απο τα πόδια του Μοντόγια ξεκινάει η δεύτερη μεγάλη ευκαιρία του Αρη στο ματς και η πρώτη ορθά δομημένη μετάβαση που κατέληξε στο σουτ του Κάρλσον που έσωσε ο Σαραμαντάς.

  • 32'  Μεγάλη ευκαιρία για τον Άρη. Ο Κάρλσον εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Κοσέλεφ, έκανε ένα σουτ σε κενή εστία, αλλά ο Σαραμαντάς τον έκοψε την τελευταία στιγμή. 
  • 28'  Κόρνερ για τον Άρη

Αλέξης Σαββόπουλος: Στα μισά ακριβώς του πρώτου ημιχρόνου, ήδη οι δυο ομάδες έχουν τις ευκαιρίες τους, οι οποίες προήρθαν απο το επιθετικό τρανζίσιον κατά κύριο λόγο και λιγότερο από οργανωμένες επιθέσεις

  • 22' Γύρισμα του Ρουπ, έκοψε η άμυνα της Λαμίας

Αλέξης Σαββόπουλος: Ακόμη μια χαμένη ευκαιρία απο τον Μενέντες που πήρε την τελική πασα του Μοντόγια αλλά απο δύσκολη γωνία προσπάθησε να εκτελέσει στην πλευρά που έκλεισε ο Κοσέλεφ

  • 16'  Σουτ του Τσιλούλη δεν ανησύχησε τον Χουτεσιώτη. 

Αλέξης Σαββόπουλος: Από αβίαστο λάθος του Άρη έξω απο την περιοχή και κλέψιμο της μπάλας, έρχεται η πρώτη μεγάλη φάση στο ματς και η εξίσου σπουδαία απόκρουση του Χουτεσιώτη στο σουτ του Μαρτίνες.

  • 14' Μεγάλη ευκαιρία για τον Άρη. Ο Κάρλσον έδωσε στον Μενέντες, ο οποίος έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. 

Αλέξης Σαββόπουλος: Μετά τα πρώτα δέκα λεπτά είναι φανερό ότι η κατοχή της μπάλας ανήκει στον Αρη με τη Λαμία να προσπαθεί να κλέψει μπάλες και να εκμεταλλευτεί το ανοικτό γήπεδο.

  • Ο Μαρτίνεθ έκανε ένα ωραίο σουτ, αλλά ο Χουτεσιώτης απέκρουσε εντυπωσιακά 
  • 11' Ευκαιρία για τη Λαμία
  • 4' Ο Καρλίτος εκτέλεσε ένα κόρνερ, η άμυνα του Άρη δεν έδιωξε καλά, ο Πάβλοβετς πήγε καθυστερημένα στην μπάλα κι έκανε φάουλ στον Χουτεσιώτη
  • Έναρξη αγώνα 
  • Διαιτητές: Βεργέτης, Φωτόπουλος, Σινιοράκης VAR: Ευαγγέλου, AVAR: Απτόσογλου
  • Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων: 

    Λαμία (Λεωνίδας Βόκολος): Κοσέλεφ, Σαραμαντάς, Σιμόν, Πάβλοβετς, Τζανετόπουλος, Στάνκο, Σλίβκα, Νούνιες, Μαρτίνεθ, Τσιλούλης, Καρλίτος

    Άρης (Αποστόλης Τερζής): Χουτεσιώτης, Φεράρι, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μοντόγια, Νταρίντα, Τζούρασεκ, Ρουπ, Κάρλσον, Μενέντες, Μορόν
  • Καλησπέρα μαζί θα παρακολουθήσουμε τον αγώνα της Λαμίας με τον Άρη για τη δεύτερη αγωνιστική της Stoiximan Super League.