Πάλμα: Από τον Άρη στα... αστέρια

Λουίς Πάλμα

i

©Intime

Πάλμα: Από τον Άρη στα... αστέρια

Αλέξης Σαββόπουλος 11:22 - 26.08.2023 / Ανανεώθηκε: 11:41 - 26.08.2023

Οι 20 μήνες του νεαρού από τις Ονδούρες που ήρθε από το πουθενά στον Άρη και έγινε η ακριβότερη πώληση όλων των εποχών.

Όταν ο Λούις Πάλμα ήρθε στον Άρη τον Γενάρη του 2022 από την άσημη Βίντα στις Ονδούρες, ελάχιστοι τον πήραν στα σοβαρά. Και ακόμη πιο λίγοι πίστευαν ότι ο 23χρονος παίκτης θα γινόταν η ακριβότερη πώληση στην ιστορία του Άρη, δείχνοντας ξεκάθαρα τον δρόμο στο club. Ίσως μόνο ο Θόδωρος Καρυπίδης που πείστηκε στο πρότζεκτ Πάλμα από τους εκπροσώπους του (τον Πάουλο Ερνάντες με τη συνδρομή του Γιώργου Ελευθερούδη), υπογράφοντάς τον για 4,5χρόνια.

Ο Πάλμα ήταν η επιτομή της value for money επιλογής και όχι μόνο έβγαλε τα λεφτά που έδωσε ο Άρης για να τον αποκτήσει, αλλά δημιούργησε απίστευτη υπεραξία και έφερε πίσω τα πολλαπλάσια αφού εκτός των 4,1 εκ ευρώ που θα εισπράξει ο Άρης, το ποσό μπορεί να ανέβει αφού η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχει κρατήσει και ένα ποσοστό μεταπώλησης 20%. . Ο Άρης για τον 23χρονο έχει καταβάλλει 100.000 ευρώ στη Βίντα, ενώ στους 20 μήνες που φόρεσε την κιτρινόμαυρη φανέλα, εισέπραξε βάση συμβολαίου περίπου 120.000 ευρώ. Ψίχουλα… αν αναλογιστούμε πόσο κόστισαν στον Άρη Χαϊροβιτς, Μήτρογλου, Ντουάρτε, Ζερβίνιο και τι πρόσφεραν αντιστοίχως.

Αρης: Οριστική συμφωνία με τη Σέλτικ - Χαιρέτησε τους συμπαίκτες του ο Πάλμα
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

19:00 - 25.08.2023

Αρης: Οριστική συμφωνία με τη Σέλτικ - Χαιρέτησε τους συμπαίκτες του ο Πάλμα

Στη Σκωτία θα συνεχίσει την καριέρα του ο 23χρονος παίκτης. Συμφωνία τόσο του Άρη με τη Σέλτικ όσοι και του παίκτη, που φεύγει άμεσα. Χαιρέτησε συμπαίκτες και προπονητές στο Ρύσιο.

Τα νούμερα του Πάλμα στον Άρη λειτουργούν προς επίρρωση των παραπάνω. Σε μόλις 52 συμμετοχές, σε όλες τις διοργανώσεις, είχε 17 γκολ και 11 ασίστ. Στην ουσία συμμετείχε σε 28 γκολ της ομάδας του, επίδοση που τον κατατάσσει στον πιο επιδραστικό όλων. Φανταστείτε ότι ο επίσης επιδραστικός Μαντσίνι, με πολλά περισσότερα παιχνίδια (122), είχε 14 γκολ και 18 ασιστ.

Και να σκεφτεί κανείς ότι το ντεμπούτο του στους «Ζωσιμάδες» ανήμερα της γιορτής των ερωτευμένων, δεν το λες και… έρωτα με την πρώτη ματιά. Στα λίγα λεπτά που αγωνίστηκε στην ήττα με 2-0 στο τελευταίο ματς του Άκη Μάντζιου στον πάγκο του Άρη, πρόλαβε να κάνει ένα αδιανόητο «τσαφ» στην άδεια εστία, προκαλώντας μέχρι και μειδίαμα στην κερκίδα και στον ίδιο, ακόμη και τάσεις επιστροφής στην πατρίδα του, αφού έπαιζε ελάχιστα. Από τότε κύλισε μπόλικο νερό στο αυλάκι, μερικά σημαντικά γκολ, ακόμη και από απευθείας εκτέλεση κόρνερ και φυσικά το παιχνίδι ορόσημο για τον ίδιο αλλά και το club, με την ΑΕΚ στα playoffs στις 14 Μαΐου του 2022, όταν το δικό του γκολ, άνοιξε το δρόμο της μεγαλύτερης ανατροπής που έχει κάνει ο Άρης τα τελευταία χρόνια, εξασφαλίζοντας στο νήμα την ευρωπαϊκή του έξοδο.

Το παιδί με τα… σιδεράκια, από μια φτωχή οικογένεια που συντηρούσε το όνειρο του πιτσιρικά Λούις, πουλώντας φρούτα στη λαϊκή, μέσω του Άρη, περνάει πλέον στην επόμενη πίστα. Πάει σε μια ιστορική ομάδα όπως η Σέλτικ, όπου θα έχει την ευκαιρία να αγωνιστεί στο Τσάμπιονς Λίγκ, και γιατί όχι, να στοχεύσει και πιο ψηλά. Μαζί του και ο Άρης που μέσω του Πάλμα, μπαίνει στο χάρτη ως ένα… selling club!