Αρης: Η δύσκολη εξίσωση στη θέση «10»
i

@intime

Αρης: Η δύσκολη εξίσωση στη θέση «10»

Αλέξης Σαββόπουλος 09:00 - 25.10.2023 / Ανανεώθηκε: 09:08 - 25.10.2023

Σε σταυρόλεξο για δυνατούς λύτρες, έχει εξελιχθεί για τον Μάντζιο η θέση του επιτελικού μέσου. Ποιες οι πιθανές λύσεις για τον έλληνα τεχνικό.

Η μακρά απουσία του Μάνου Γκαρθία του οποίου η επιστροφή σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων δεν μπορεί ακόμη να προσδιοριστεί με ακρίβεια, ο τραυματισμός του Λούκας Ρουπ που θα χρειαστεί ένα περίπου μήνα ακόμη μετά την αρθροσκόπηση στην οποία υποβλήθηκε και τα άλλα προβλήματα τραυματισμών που προέκυψαν και αποδυνάμωσαν τον άξονα (Ζουλ, Τζούρασεκ, Νταρίντα), έχουν δημιουργήσει ένα μεγάλο πονοκέφαλο στον Ακη Μάντζιο, όσον αφορά τη θέση του επιτελικού μέσου.

Του παίκτη δηλαδή πίσω απο τον Μορόν που θα συνδέει την μεσαία γραμμή με την επίθεση του Αρη. Ο έλληνας τεχνικός, επειδή δεν διαθέτει αυτή τη στιγμή, άλλο κλασσικό δεκάρι, αναγκάζεται να προχωρήσει σε αλχημείες και να καλύπτει τη θέση με εσωτερικά… τρικ. Είτε χρησιμοποιώντας τον Σαμόρα , όπως έκανε στον αγώνα με τον Παναιτωλικό, είτε τον Σουλεϊμάνοφ στο Καραϊσκάκη, είτε τον Ρούμπεν Πάρντο στα δυο τελευταία παιχνίδια με Κηφισιά και Πανσερραϊκό στο Βικελίδης. Η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν ανταποκρίθηκε ικανοποιητικά στις ανάγκες της θέσης με συνέπεια ο προπονητής του Αρη, να συνεχίζει να αναζητά, αυτόν που θα του δώσει έστω και πρόσκαιρα λύση.

Ο Νταρίντα είναι ασφαλώς μια επιλογή. Είναι παίκτης που μπορεί να υποστηρίξει τη θέση, πατάει περιοχή, πασάρει καλά, έχει καλά πόδια για να απειλήσει και με σουτ και φυσικά την εμπειρία και τις παραστάσεις. Δεν αποκλείεται να είναι ο επόμενος που θα κληθεί να αγωνιστεί εκεί, αλλά είναι κάτι που βρίσκεται σε άμεση συνάρτηση με το επίπεδο ετοιμότητας του Τζούρασεκ. Ο Κροάτης που επέστρεψε στον αγώνα με τον Πανσερραϊκό, μετά από 1,5 μήνα, υπολείπεται αγωνιστικού ρυθμού. Μόλις τον βρει, ίσως απελευθερώσει και τον Νταρίντα. Αλλες επιλογές για τον προπονητή του Αρη, είναι ο Χριστοδουλόπουλος και υπό προυποθέσεις ο Μενέντες που δεν έχει καταφέρει να προσφέρει ως winger και ενδεχομένως ο προπονητής του Αρη, να τον δοκιμάσει στον άξονα, μήπως του δώσει λύση.