Η «πρώτη» του Παλίκουτσα και η δεύτερη ευκαιρία του Πάβιτσιτς
i

©intime

Η «πρώτη» του Παλίκουτσα και η δεύτερη ευκαιρία του Πάβιτσιτς

Αλέξης Σαββόπουλος 09:26 - 18.06.2023 / Ανανεώθηκε: 09:34 - 18.06.2023

Ο Αλέξης Σαββόπουλος γράφει για την πρώτη μεταγραφική κίνηση του Άρη που σηματοδοτεί και την παρθενική πινελιά του νέου του τεχνικού διευθυντή.

Ο Ρόμπερτ Παλίκουτσα εμφανίζει αν μη τι άλλο μια συνέπεια λόγων και πράξεων. Μόλις πριν τρεις μέρες έλεγε ότι ως την προσεχή Τετάρτη που η αποστολή πετάει για το Ισραήλ, θα έχουν γίνει τρεις προσθήκες. Μόλις χθες έγινε η πρώτη με τον Πάβιτσιτς, κάτι που μας προϊδεάζει ότι ακολουθούν άμεσα οι άλλες δυο κινήσεις που προανήγγειλε ο τεχνικός διευθυντής του Άρη.

Ίσως δεν περιμέναμε να είναι στη θέση του κεντρικού μέσου αλλά πρόκειται για ποδοσφαιριστή που τον ξέρει καλά ο Κροάτης και από τη στιγμή που κατάφερε να απεμπλακεί από την Κόνιασπορ και να έρθει ως free agent, άδραξε την ευκαιρία να προσθέσει ένα χαφ που θεωρεί ότι θα του προσφέρει λύσεις και θα γεμίσει τον άξονα. Είναι ξεκάθαρο ότι ο Παλίκουτσα ήθελε η πρώτη του μεταγραφή ως τεχνικός διευθυντής του Άρη να είναι όσο πιο safe γίνεται. Να περιορίσει το ποσοστό του λάθους. 

Πήγε στα σίγουρα. Σε παίκτη του οποίου το αγωνιστικό προφίλ γνωρίζει καλά, όπως επίσης τον χαρακτήρα και το επίπεδο του επαγγελματισμού του. Ο Παλίκουτσα έχει θέσει ως αδιαπραγμάτευτο στοιχείο στο βιογραφικό όσων περάσουν το κατώφλι του Κλεάνθης Βικελίδης, την σοβαρότητα και την πειθαρχία εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων. Στοιχεία που συγκεντρώνει ο 29χρονος συμπατριώτης του στην προσπάθεια να θωρακιστούν τα κιτρινόμαυρα αποδυτήρια.

Δεν είναι το μεγάλο όνομα, αλλά μήπως δεν κάηκε από δαύτους ο Άρης; Προσιδιάζει πιο πολύ στον Νταρίντα και τον Ρουπ. Ποδοσφαιριστής με παραστάσεις, γεμάτες χρονιές (με εξαίρεση την περσινή) και ικανότητα να παίξει σε τρεις θέσεις. Από το 6 ως και το 10. Με δεδομένο ότι ο Άρης θα παίξει πολύ με το 4-3-3 θα χρειαστεί λύσεις. Ειδικά μέχρι να επιστρέψει και ο Μάνου Γκαρθία από τον σοβαρό τραυματισμό του. Τα παιχνίδια σε τρεις διοργανώσεις, απαιτούν βάθος στον πάγκο. Επόμενη κίνηση λογικά στα χαφ θα είναι ο αντικαταστάτης του Ετέμπο. Ένα πιο κλασσικός κόφτης δηλαδή.

Για τον Πάβισιτς πρόκειται ξεκάθαρα για μια δεύτερη ευκαιρία. Πήρε την απόφαση να φύγει από την Ριέκα μετά από πέντε καταπληκτικές χρονιές γιατί ήθελε στα 28 του να δοκιμάσει για πρώτη φορά τις δυνάμεις του εκτός Κροατίας, αλλά η επιλογή να πάει στην Κόνιασπορ μαζί με τον… κολλητό του σε Ντινάμο και Ριέκα, Ρόμπερτ Μούριτς, δεν του βγήκε. Δεν ταίριαξε στο τούρκικο πρωτάθλημα. Δυσκολεύτηκε να προσαρμοστεί και ζήτησε να φύγει. Στον Άρη θα έχει μια δεύτερη ευκαιρία να αποδείξει ότι μπορεί να τα καταφέρει και εκτός Κροατίας. Άρα έχει κίνητρο και δεν έρχεται να κολλήσει ένσημα. Είναι σε καλή ηλικία και κουβαλάει (αν αυτό έχει σημασία) το βάρος ότι αποτελεί την πρώτη επιλογή του Παλίκουτσα.

Η μεταγραφική αρχή λοιπόν έγινε και φέρει την σφραγίδα του τεχνικού διευθυντή του Άρη. Έχει ενδιαφέρον ποια θα είναι η συνέχεια…