Στη Θεσσαλονίκη για τις υπογραφές με τον Άρη ο Τζούρασεκ

Στη Θεσσαλονίκη για τις υπογραφές με τον Άρη ο Τζούρασεκ

Αλέξης Σαββόπουλος 17:20 - 04.07.2023 / Ανανεώθηκε: 19:38 - 04.07.2023

Ο Νέβεν Τζούρασεκ αφίχθη στη Θεσσαλονίκη για ιατρικές εξετάσεις και υπογραφές με τον Άρη, συνοδευόμενος από την εντυπωσιακή σύντροφό του.

Ο Νέβεν Τζούρασεκ αφίχθη στην Ελλάδα.

Ο 25χρονος Κροάτης μέσος ήρθε στη Θεσσαλονίκη με τη σύντροφό του κι ενώ έχει ήδη συμφωνήσει προφορικά με τον Άρη. Τις επόμενες ώρες θα ολοκληρωθούν τα διαδικαστικά και δεν αποκλείεται ο παίκτης να ανακοινωθεί από τους «κιτρινόμαυρους».

Στον Τζούρασεκ, λοιπόν, που έμεινε ελεύθερος από τη Σαχτάρ κατέληξε ο τεχνικός διευθυντής του Άρη για τη θέση του αμυντικού χαφ. Παπούτσι από τον τόπο του επέλεξε και πάλι ο Ρόμπερτ Παλίκουτσα για τη μια από τις δυο κινήσεις που θα κάνει ακόμα ο Άρης στη μεσαία γραμμή και πιο συγκεκριμένα στη θέση του αμυντικού χαφ.

Τον βασικότερο λόγο για να αποδεχθεί την πρόταση του Άρη ο Τζούρασεκ, έπαιξε φυσικά ο Παλίκουτσα που τον γνωρίζει από πρώτο χέρι και τον έπεισε ν’ αφήσει την Ουκρανία και να φορέσει τη φανέλα της ομάδας. Ο Τζούρασεκ είναι 25 ετών, γεννημένος στο Βάραζντιν με ύψος 1,73. Ξεκίνησε από την ομάδα της γενέτειράς του, πριν τον αποκτήσει το 2015 η Ντινάμο Ζάγκρεμπ σε ηλικία 17 ετών.

Εντάχθηκε αρχικά στη δεύτερη ομάδα και τρία χρόνια αργότερα δόθηκε δανεικός στη Λοκομοτίβα, έχοντας μόλις τρεις συμμετοχές ως αλλαγή στη Ντινάμο. Με την άλλη ομάδα του Ζάγκρεμπ έκανε 15 παιχνίδια, αρχίζοντας να παίρνει εμπειρίες. Τα επόμενα δυο χρόνια παραχωρήθηκε εκ νέου δανεικός, στην ομάδα που ξεκίνησε αυτή τη φορά, την ΝΚ Βάραζντιν.

Έκανε δυο γεμάτες χρονιές με 63 παιχνίδια, τέσσερα γκολ και τρεις ασίστ. Ακολούθησε ακόμη ένας δανεισμός το καλοκαίρι του 2021, στη Ντνίπρο, στην οποία έκανε 18 παιχνίδια. Ο κύκλος των δανεισμών ολοκληρώθηκε την επόμενη σεζόν όπου αγωνίστηκε στην Ολίμπια Λιουμπλιάνας. Έπαιξε μόλις έξι παιχνίδια.

Τον περασμένο Ιούλιο τον αγόρασε η Σαχτάρ έναντι 800.000 ευρώ. Με την ουκρανική ομάδα είχε 26 συμμετοχές με ένα γκολ και τρεις ασίστ σε πρωτάθλημα και Ευρώπη, πριν μείνει ελεύθερος πριν από λίγες μέρες.

Ο Τζουράσεκ αγωνίζεται τόσο ως αμυντικός μέσος όσο και ως οκτάρι. Είναι διεθνής σε όλα τις μικρές Εθνικές ομάδες της Κροατίας έχοντας αγωνιστεί σε 33 παιχνίδια.

Φωτογραφίες από την άφιξη του Τζούρασεκ: