Άρης: Με νίκη στο Βόλο, κάνει τη μισή δουλειά
i

ΤΕρζής/©intime

Άρης: Με νίκη στο Βόλο, κάνει τη μισή δουλειά

Ποιοι είναι οι δυο τομείς στους οποίους ρίχνει το βάρος ο Τερζής εν όψει του καθοριστικού αγώνα στο Πανθεσαλλικό.

Η διαφορά ποιότητας ανάμεσα σε Άρη και Βόλο είναι δεδομένη. Κυρίως σε ατομικό επίπεδο, αν πάρουμε τις μονάδες ξεχωριστά, αλλά και σε ομαδικό. Το γιατί μετά από 30 αγώνες στη σεζόν, η ομάδα της Θεσσαλονίκης έφτασε να παίζει τα… ευρωπαϊκά της ρέστα στα παιχνίδια με την ομάδα της Μαγνησίας είναι μια άλλη κουβέντα. Έχει εξήγηση αλλά ελάχιστη σημασία τη δεδομένη χρονική στιγμή που κρίνεται ο τελευταίος στόχος.

Την Κυριακή στο Πανθεσσαλικό, ο Άρης έχει την ευκαιρία να κάνει τη μισή και παραπάνω δουλειά και να την τελειώσει την 8η αγωνιστική στο αντίστοιχο εντός έδρας παιχνίδι, χρυσώνοντας κάπως έτσι μια μέτρια χρονιά. Το βάρος από τον Τερζή έχει πέσει σε δυο τομείς. Ο ένας είναι η καθαρά αγωνιστική προσέγγιση. Η προετοιμασία σε τακτικό κομμάτι με τις προπονήσεις να διεξάγονται μάλιστα στο Κλεάνθης Βικελίδης για την καλύτερη εμπέδωση της τακτικής προσέγγισης που θα έχει ο Άρης στο παιχνίδι. Οι αναλύσεις μέσω βίντεο, ομαδικά και ατομικά είναι καθημερινές και μένει στις δυο προπονήσεις (Πέμπτης και Παρασκευής) να καταλήξει ο προπονήσεις του Άρη στα πρόσωπα και στον σχηματισμό.

Ο δεύτερος τομέας στον οποίο ο Τερζής επενδύει πολύ αυτές τις δυο εβδομάδες είναι ο ψυχολογικός. Της πνευματικής προετοιμασίας για ένα από τα πιο κομβικά, όπως εξελίχθηκε η χρονιά, παιχνίδια. Είναι ο τομέας που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό και την αναμέτρηση γιατί έχει αποδειχθεί φέτος, ότι όταν ο Άρης είναι απόλυτα συγκεντρωμένος και υπηρετεί χωρίς κενά διαστήματα, το πλάνο, συνήθως φεύγει κερδισμένος. Για αυτό και ο Έλληνας τεχνικός ετοιμάζει και μια ενδεκάδα που θα αποτελείται ως επί το πλείστον από τους φορμαρισμένους αγωνιστικά αλλά και σε επίπεδο πνευματικής ετοιμότητας.