Άρης: Τα συμβόλαια που λήγουν και οι δανεικοί
i

Ετέμπο/©Intime

Άρης: Τα συμβόλαια που λήγουν και οι δανεικοί

Τι ισχύει με τους παίκτες που στο τέλος της σεζόν ολοκληρώνουν τη συνεργασία τους με την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Δυσοίωνο το μέλλον για τους περισσότερους.

Ο Ρόμπερτ Παλίκουτσα ήταν πολύ προσεκτικός στη συνέντευξη που παραχώρησε όταν αναφέρθηκε στην επόμενη σεζόν και στον σχεδιασμό της. Περιέγραψε μια γενική φιλοσοφία, δεν απέκλεισε τίποτα, αλλά δεν μπήκε σε λεπτομέρειες. Οι λόγοι είναι δυο. Από τη μια ήθελε ο ίδιος να σχηματίσει μια καλύτερη γνώση του υλικού μέσα από τους αγώνες, και κυρίως τα playoffs, και από την άλλη γιατί είναι σε εξέλιξη η προσπάθεια εξασφάλισης της συμμετοχής στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Φαίνεται πάντως ότι η μέτρια φετινή παρουσία, θα επηρεάσει και το ρόστερ. Σε μικρό ή μεγάλο βαθμό; Θα φανεί αν και όλα συγκλίνουν προς το δεύτερο.

Αρχικά υπάρχουν τα συμβόλαια που λήγουν. Ελεύθεροι μένουν οι Σιαμπάνης, Χριστοδουλόπουλος, Ρουπ, και Ιτούρμπε. Με τον πρώτο δεν έχει γίνει κάτι χειροπιαστό και όλα τα σενάρια είναι ανοικτά. Ο Χριστοδουλόπουλος έχει εκφράσει την επιθυμία να παραμείνει και να κλείσει την καριέρα του στον Άρη. Ο Γερμανός έχει υπογράψει για έξι μήνες με προοπτική να μείνει και την επόμενη σεζόν, εφόσον υπάρχει κοινή επιθυμία. Η πρώτη εικόνα του ήταν άκρως θετική, όμως ο τραυματισμός του ίσως αλλάξει τα δεδομένα. Αν κλείσει θετικά τη σεζόν και καταφέρει να αγωνιστεί στα τελευταία ματς, όλα είναι πιθανά. Αρκεί και οι απαιτήσεις του να είναι στα θέλω του Άρη. Για τον Ιτούρμπε η κατάσταση μοιάζει προδιαγεγραμμένη. Λογικά θα αποχωρήσει, παρά τις καλές εμφανίσεις που κάνει εσχάτως αφού πέρα από όλα τα άλλα έχει και μεγάλο συμβόλαιο.

Πάμε τώρα στους δανεικούς. Ο Ράφαελ Καμάτσο είναι δανεικός από τη Σπόρτιγκ Λισαβόνας αλλά τα 3.000.000 ευρώ για την αγορά του… σταματούν κάθε κουβέντα ενεργοποίησης της ρήτρας αγοράς του. Ο Ετέμπο που ήρθε με την Στόουκ να καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος από το συμβόλαιό του, μένει ελεύθερος και ήδη ψάχνεται για άλλες πολιτείες αφού και ο Άρης δεν φαίνεται να έχει διάθεση να τον κρατήσει με τα χρήματα που παίρνει. Ο Αμπουμπακάρ Καμαρά θα επιστρέψει στον Ολυμπιακό αφού ο Άρης δεν σκοπεύει να ενεργοποιήσει τη ρήτρα των 2,5 εκ ευρώ, από τη στιγμή που δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια δέσμευση.

Όπως γίνεται αντιληπτό από τα παραπάνω, από τους επτά παίκτες που αναφέρθηκαν, οι περισσότεροι δεν θα βρίσκονται και του χρόνου στον Άρη. Κάτι που είναι πολύ πιθανό να συμβεί και με αρκετούς που δεσμεύονται με συμβόλαιο (Κουέστα, Φαμπιάνο, Ενκουλού, Εμπακατά, Ντουκουρέ, Νταμπό, Μαζικού, Πίρσμαν, Οντουμπάτζο, Γκρέι, Φαμπιάνο).