Πάλμα: Το «καυτό» μεταγραφικό καλοκαίρι για τον 23χρονο πρώτο σκόρερ του Άρη

Λουίς Πάλμα

i

©Intime

Πάλμα: Το «καυτό» μεταγραφικό καλοκαίρι για τον 23χρονο πρώτο σκόρερ του Άρη

Αλέξης Σαββόπουλος 10:00 - 16.04.2023 / Ανανεώθηκε: 10:07 - 16.04.2023

Το Sportal καταγράφει όλα τα δεδομένα γύρω από το φημολογούμενο ενδιαφέρον για τον 23χρονο παίκτη και την σοβαρή πιθανότητα να πάρει μεταγραφή το καλοκαίρι.

Ο Λούις Πάλμα έχει εξελιχθεί για τον Άρη στον ορισμό του παίκτη-λαχείο. Η αλλιώς… λαβράκι. Ήρθε τον Γενάρη του 2022 από την άσημη Ντεπορτίβα Βίντα της Ονδούρας με πρόθεση αρχικά να δοθεί δανεικός. 

Ελάχιστοι πίστευαν στο πρότζεκτ που κόστισε στον Άρη 200.000 ευρώ και υπέγραψε συμβόλαιο 4,5 ετών. Ίσως μόνο ο ίδιος που παρά το αρχικό μούδιασμα των πρώτων εμφανίσεων και την απογοήτευση δεν το έβαλε κάτω και 15 μήνες μετά αποτελεί το μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο της ομάδας της Θεσσαλονίκης.

Κάθε μέρα που περνάει εδραιώνεται η πεποίθηση ότι το μετά το καλοκαίρι πολύ δύσκολα θα συνεχίσει να βρίσκεται στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Η αλήθεια είναι βέβαια, ότι εσχάτως γύρω από το όνομα του 23χρονου παίκτη έχει στηθεί ένας χορός εκατομμυρίων που σε μεγάλο βαθμό οφείλεται και στο γεγονός ότι τα μέσα στην πατρίδα του ασχολούνται σε καθημερινή βάση μαζί του. Υπάρχει ασφαλώς και φωτιά πίσω από τον καπνό. 

Η πρόσφατη παρουσία της Ρέιντζερς στο Καραϊσκάκη για να τον δει από κοντά, φούντωσε εκ νέου τις φήμες και ήρθε να προστεθεί στις ομάδες που τον παρακολουθούν στενά και τον έχουν στη μεταγραφική τους λίστα. Αυτό βέβαια απέχει πολύ από την κατάθεση επίσημης πρότασης. 

Μετά το τέλος των playoffs θα φανεί πόσα από όλα όσα λέγονται και γράφονται για τον Πάλμα ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Και κυρίως ποιες θα είναι και οι προθέσεις του Άρη, στο οικονομικό κομμάτι.

Εδώ θα πρέπει να διευκρινιστεί κάτι σημαντικό. Ότι υπάρχει και ένα σημαντικό ποσοστό μεταπώλησης για τον παίκτη που έχει κρατήσει η προηγούμενη ομάδα του χωρίς να έχει αποσαφηνιστεί πόσο ακριβώς είναι (σίγουρα είναι πάνω από 20%). Όποια και αν είναι η αλήθεια, ένα μέρος από τα χρήματα που θα καρπωθεί ο Άρης από ενδεχόμενη μεταγραφή, θα πρέπει να δοθούν στην Ντεπορτίβο Βίντα. Κι αυτό είναι κάτι που θα παίξει ρόλο στις διαπραγματεύσεις με τους ενδιαφερόμενους.

Πάμε τώρα στα δεδομένα. Για τον Πάλμα το πιο ζωηρό ενδιαφέρον έχει εκδηλώσει η Ρέιντζερς που λόγω της παρουσίας της στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ θα έχει χρήματα να διαθέσει για να φτάσει τις απαιτήσεις του Άρη. Ίσως, σύμφωνα με τις πληροφορίες να πλησιάσει τις 4 εκατ. λίρες ενώ δεν είναι αρνητική στο ενδεχόμενο να κρατήσει και ποσοστό μεταπώλησης ο Άρης

Από εκεί και πέρα η Άντερλεχτ και η Γκένκ από το Βέλγιο, επίσης τον έχουν στη λίστα τους αλλά είναι αμφίβολο αν μπορούν να πλησιάσουν τα νούμερα που θέλει ο Άρης. Η Ρώσικη αγορά επίσης αποτελεί μια επιλογή (η Σότσι τον έχει στη λίστα της) αφού οι Ρωσικές ομάδες δίνουν χρήματα για να προσελκύσουν ξένους παίκτες, αλλά δεν αποτελεί την πρώτη επιλογή για τον παίκτη λόγω του εμπάργκο των ρωσικών ομάδων. 

Το MLS επίσης… παίζει ζεστά με το Κολοράντο και το Λος Άντζελες να τον έχουν στη λίστα τους. Ο Πάλμα έχει μεξικανό ατζέντη, επομένως είναι βέβαιο ότι και από εκεί μπορεί να προκύψει ενδιαφέρον. Πρόσφατα στη λίστα των ενδιαφερόμενων προστέθηκε και η Λανς όπως έγραψε το Sportal.

Ό, τι και αν ισχύει πάντως ένα είναι το σίγουρο. Ότι το προσεχές μεταγραφικό καλοκαίρι θα είναι εξόχως θερμό για τον Πάλμα και τον Άρη