Ο... σεληνιασμένος Ιτούρμπε και η σιωπηρή τιμωρία του Γκρέι
i

Ιτούρμπε/©Intime

Ο... σεληνιασμένος Ιτούρμπε και η σιωπηρή τιμωρία του Γκρέι

Αλέξης Σαββόπουλος 14:23 - 10.04.2023 / Ανανεώθηκε: 14:30 - 10.04.2023

Εκ διαμέτρου αντίθετη η αγωνιστική πορεία των δυο παικτών το τελευταίο διάστημα. Αναγεννημένος ο Παραγουανός, σε ελεύθερη πτώση ο Τζαμαϊκανός.

Η φοβερή κατάσταση στην οποία βρίσκεται εσχάτως ο Ιτούρμπε, προκαλεί εύλογα δυο διαφορετικά συναισθήματα στους ανθρώπους του Άρη. Το ένα είναι φυσικά ικανοποίηση γιατί βλέπουν έναν, ούτως ή άλλως, χαρισματικό παίκτη να αποδίδει αυτά που μπορεί και να γίνεται επιτέλους πρωταγωνιστής και το άλλο, απορία για ποιο λόγο άργησε τόσο πολύ να ξεδιπλώσει στο χορτάρι τις αγωνιστικές του αρετές.

Για την ακρίβεια, ενάμιση χρόνο. Διάστημα στο οποίο κινούνταν μέσα στη μετριότητα, με περιστασιακές εκλάμψεις του αδιαμφισβήτητου ταλέντου του. Παρότι του είχαν δοθεί ευκαιρίες, δεν τις εκμεταλλεύτηκε. Τα νούμερά του ήταν πενιχρά. Κανένα γκολ στο πρωτάθλημα, καμία ασιστ, ημιτελείς ως επί το πλείστον προσπάθειες και ουσία μηδέν. Όχι αδιαφορία, για να μην τον αδικούμε κιόλας. Προσπάθεια κατέβαλλε πάντα, η αποτελεσματικότητα του έλλειπε αλλά σίγουρα δεν δικαιολογούσε σε καμία περίπτωση το μεγάλο συμβόλαιο που έχει αλλά και το… βαρύ βιογραφικό του.

Ξαφνικά με την έλευση του 2023, ο Παραγουανός είναι ένας εντελώς διαφορετικός ποδοσφαιριστής. Ορεξάτος, γεμάτος ενέργεια και εντάσεις στο παιχνίδι του, ορμητικός όταν παίρνει την μπάλα και εφορμά προς την αντίπαλη εστία αλλά, το κυριότερο, ουσιαστικός. Μέσα σε έναμιση μήνα έχει πετύχει τρία γκολ, όταν σε ενάμιση χρόνο είχε βάλει τέσσερα και από αυτά κανένα στο πρωτάθλημα. Δεν είναι μόνο τα τρία γκολ βέβαια. Δημιουργεί πλέον και για τους συμπαίκτες του και έχει καταστεί μόνιμη απειλή για την αντίπαλη άμυνα. Πιθανότατα, αυτή η αγωνιστική μετάλλαξη του 30χρονου παίκτη, δεν θα είναι αρκετή να του δώσει ένα καινούργιο συμβόλαιο στον Αρη, όμως έρχεται σε ένα χρονικό σημείο που η ομάδα του δεν βρίθει και επιθετικών επιλογών και τον έχει ανάγκη για να υλοποιήσει τον τελευταίο στόχο της ευρωπαικής εξόδου.

Αντιστρόφως ανάλογη στο ίδιο χρονικό διάστημα η εικόνα του Γκρέι. Του δεύτερου σκόρερ της ομάδας με έξι γκολ για να μην ξεχνιόμαστε. Στα εννιά τελευταία ματς του πρωταθλήματος (κανονική περίοδος και playoffs) ο Τζαμαϊκανός έχει αγωνιστεί μόλις σε ένα βασικός και δεν έχει… ματώσει το δίχτυ. Τελευταίο του γκολ ήταν με τον Παναιτωλικό στις 29 Δεκεμβρίου, όταν έκλεισε για τον εαυτό του ένα σχετικά καλό δίδυμο, με τέσσερα γκολ και μια ασίστ. Έκτοτε και ιδίως μετά την έλευση Καμαρά αγνοείται. Με αποκορύφωμα το χθεσινό ματς στο οποίο δεν πήρε ούτε δευτερόλεπτο συμμετοχής, παρά το γεγονός ότι έλειπε ο Καμαρά και αγωνίστηκε φορ ο Καμάτσο. Κίνηση… σιωπηρής τιμωρίας με αφορμή την εν γένει συμπεριφορά του το τελευταίο διάστημα, εντός και εκτός γηπέδου.