Η UEFA όρισε τις αναμετρήσεις του Άρη με την Ντιναμό Κιέβου

Άρης

i

Άρης/ ©Intime

Η UEFA όρισε τις αναμετρήσεις του Άρη με την Ντιναμό Κιέβου

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 14:19 - 04.08.2023 / Ανανεώθηκε: 14:23 - 04.08.2023

Μετά την δύσκολη πρόκριση κόντρα στην Αραράτ, ο Άρης έμαθε το πρόγραμμα για τις αναμετρήσεις με την Ντιναμό Κιέβου στον τρίτο προκριματικό γύρο του Conference League.

Μπορεί να ζορίστηκε αρκετά, όμως το «χρυσό» γκολ του Φαμπιάνο έδωσε την πολυπόθητη πρόκριση στην ομάδα της Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα, μετά το 1-1 στην Αρμενία, Άρης και Αραράτ κοντραρίστηκαν στη ρεβάνς του «Κλ. Βικελίδης» με έπαθλο την πρόκριση στον επόμενο γύρο του Conference League. Η ομάδα του Τόλη Τερζή πήρε τη νίκη (1-0) κι έκλεισε ραντεβού με την Ντιναμό Κιέβου στον τρίτο προκριματικό της διοργάνωσης.

Πριν από λίγη ώρα, η UEFA γνωστοποίησε τους ορισμούς των δύο αναμετρήσεων. Την ερχόμενη Πέμπτη (10/8), ο Άρης θα υποδεχτεί την Ντιναμό Κιέβου στο «Κλ. Βικελίδης» για το πρώτο ματς της σειράς, με τη σέντρα να είναι προγραμματισμένη για τις 21:15 το βράδυ. Από την άλλη, ο επαναληπτικός αγώνας είναι προγραμματισμένος για τις 17 Αυγούστου στο Βουκουρέστι, στις 20:00 ώρα Ελλάδος.

Το προφίλ της ιστορικής Ντιναμό Κιέβου του Μιρτσέα Λουτσέσκου

Η Ντιναμό Κιέβου ιδρύθηκε στις 13 Μαΐου του 1927 και στο έμβλημα της έχει ως χρώματα το μπλε και το άσπρο. Η φυσική της έδρα είναι το στάδιο «Βαλέρι Λομπανόφσκι» (χωρητικότητα 16,873 θέσεις) ωστόσο λόγω του πολέμου στην Ουκρανία την περσινή σεζόν τα ευρωπαϊκά της παιχνίδια τα έπαιξε στην Κρακοβία της Πολωνίας. Πρόκειται για μια ομάδα με μεγάλη ιστορία αφού έχει κατακτήσεi δύο Κύπελλα Κυπελλούχων και ένα ευρωπαϊκό σούπερ καπ. Όσο αφορά εγχώριους τίτλους η Ντιναμό έχει πανηγυρίσει 16 φορές το πρωτάθλημα Ουκρανίας και άλλες 13 φορές το πρωτάθλημα της Σοβιετικής Ένωσης. 

Επίσης μετράει 13 κύπελλα Ουκρανίας, εννέα κύπελλα Σοβιετικής Ένωσης και άλλα εννέα ουκρανικά σούπερ καπ. Όπως προαναφέραμε η Ντιναμό Κιέβου είναι πολύ ιστορική ομάδα με πολλές παρουσίες στην Ευρώπη και τρία τρόπαια. Οι Ουκρανοί κατέκτησαν το πρώτο τους Κύπελλο Κυπελλούχων την περίοδο 1974-1975 όταν απέκλεισαν κατά σειρά ΤΣΣΚΑ Σόφιας, Άιντραχτ Φρανκούρτης, Μπούρσασπορ και Αιντχόφεν ενώ στον τελικό επικράτησαν με 3-0 της Φερεντσβάρος. Τότε πήρε και το ευρωπαϊκό σούπερ καπ αφού θριάμβευσε με δύο νίκες επί της Μπάγερν Μονάχου.